Nogomet

Hrvatice nesretnim autogolom ostale bez velike pobjede, Lojna umjesto heroine postala tragičarka

Mario Borko • petak, 25.10.2024.
Hrvatice nesretnim autogolom ostale bez velike pobjede, Lojna umjesto heroine postala tragičarka
Foto: Luka Batelić/PIXSELL

Hrvatska ženska nogometna reprezentacija u Varaždinu je u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo remizirala protiv reprezentacije Sjeverne Irske. Izabranice Nenada Gračana vodile su cijelu utakmicu, ali na kraju su vrlo nesretno ostale bez prednosti pred uzvrat...

Malo je falilo da hrvatska ženska nogometna reprezentacija u Varaždinu stigne do velike pobjede protiv Sjeverne Irske, u prvoj utakmici dodatnih kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Izabranice Nenada Gračana imale su vodstvo od pete minute, ali neopreznost u sudačkoj nadoknadi drugog dijela spasila je Irkinje poraza.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Hrvatice su vrlo rano stigle do prednosti. Ana Maria Marković probila je desnu stranu, nisko ubacila prema Ivani Rudelić koju je za dres povlačila gostujuća vratarka Jacqueline Burns, a sutkinja je bez razmišljanja pokazala ne bijelu točku.

Odgovornost je preuzela kapetanica Izabela Lojna i vrhunski pogodila gornji lijevi kut. Favorizirane Irkinje u nastavku su imale inicijativu, Hrvatske je pokušavala zaprijetiti iz kontranapada, ali na kraju je pukla pod pritiskom.

Sutkinja Sandra Braz Bastos pokazala je čak sedam minuta sudačke nadoknade, a Casey Howe je u drugoj, na lijevoj strani nakon udarca iz kuta, probila Petru Pezelj, ubacila, a Izabela Lojna je u želji da ju izbije, loptu skrenula u vlastitu mrežu. Doris Bačić bila je na njoj, ali nije uspjela spriječiti pogodak.

Završilo je 1:1, a uzvrat u Sjevernoj Irskoj je na rasporedu u utorak. Irkinje su bile favoritkinje u ovoj utakmici i njihove šanse da se dokopaju drugog kruga dodatnih kvalifikacija sada su samo dodatno porasle.

Ovo je prvi krug dodatnih kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2025. godine, a bolji iz dvomeča Hrvatske i Sjeverne Irske vizu za Švicarsku će tražiti protiv Norveške koja je sve riješila već u prvoj utakmici, slavljem u Albaniji 0:5.

Hrvatska nikada nije bila na velikom natjecanju, a Sjeverna Irska je nastupala na Euru 2022. test

Euro, dodatne kvalifikacije, prvi krug:
Hrvatska – Sjeverna Irska 1:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis25.10.2024. u 22:41
    gol u nadoknadi, kao kod muškaraca.
    cameosis