Nogomet

Gračan: 'Moramo biti disciplinirani u taktičkom smislu i ne smijemo raditi puno grešaka'

hns.family, Petar Jenjić • ponedjeljak, 28.10.2024.
Gračan: 'Moramo biti disciplinirani u taktičkom smislu i ne smijemo raditi puno grešaka'
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Pred hrvatskom ženskom nogometnom reprezentacijom utakmica je kvalifikacija za plasman na Europsko prvenstvo protiv Sjeverne Irske. Dvoboj se igra u utorak u Belfastu, a najavili su ga izbornik Nenad Gračan i kapetanica Doris Bačić...

Nakon remija u Varaždinu protiv Sjeverne Irske, hrvatska ženska A reprezentacija u Belfastu u 20:00 sati igra uzvrat u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2025. godine.

Igraj na Sjeverna Irska - Hrvatska na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Reprezentacija je u Belfastu odradila službeni trening, a uoči uzvrata protiv Sjeverne Irske, izbornik Nenad Gračan dotaknuo se protivnica koje ih dočekuju u utorak, 29. listopada.

"Sigurno nas očekuje jedna teška i zahtjevna utakmica. U Varaždinu smo vidjeli da je to jako agresivna, brza i hitra reprezentacija. O tome moramo voditi računa tu u Belfastu gdje je teren dosta brz. Drukčiji su uvjeti nego što su bili kod nas, moramo biti disciplinirani u taktičkom smislu i ne smijemo raditi puno grešaka. Ono što vjerujem da naša reprezentacija može, a to su i cure shvatile u prvoj utakmici, je da se otvara dosta prostora iza leđa te srednje linije Sjeverne Irske. Treba iskoristiti ono što možemo i pokušati napraviti pozitivan rezultat", izjavio je Gračan.

Unatoč remiju u Varaždinu (1:1), kapetanica Doris Bačić vjeruje u dobar rezultat u uzvratu te naglašava kako je atmosfera sjajna od početka okupljanja.

"Atmosfera je jako dobra kao i prije prve utakmice. Mi smo svi od prvog dana, otkako smo se okupile, jako pozitivni oko ove dvije utakmice i očekujemo i sutra pozitivan rezultat. Dosta je žala za tim primljenim golom u zadnjim minutama u Varaždinu, ali to smo ostavili iza nas i okrećemo se sutrašnjem danu. Imamo zajednički cilj, a to je proći dalje u zadnju utakmicu play-offa", rekla je Bačić.

U slučaju pobjede nad Sjevernom Irskom, Hrvatska će igrati protiv pobjednika iz susreta Norveška - Albanija. test

AUTOR: HNS.family

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 47:3+410
2Hrvatska 47:6+17
3Poljska 47:9-24
4Škotska 44:7-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 47:3+410
2Hrvatska 47:6+17
3Poljska 47:9-24
4Škotska 44:7-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!