Nogomet

Livaković nije potpuno izgubljen za završnicu Lige nacija, branit će na Poljudu

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 28.10.2024.
Livaković nije potpuno izgubljen za završnicu Lige nacija, branit će na Poljudu
Foto: Daniel Kasap/HINA

Hrvatski nogometni savez dobio je odluku o kazni za Dominika Livakovića koji je zaradio izravni crveni karton u Varšavi protiv Poljske. Livaković ipak nije u potpunosti izgubljen za završnicu Lige nacija kako se nagađalo nakon kontroverzne odluke suca Alejandra Hernandeza...

Dominik Livaković zaradio je isključenje u dvoboju protiv Poljske u četvrtom kolu Lige A Lige nacija, nakon istrčavanja i ispucavanja lopte, u produžetku je Lewandowski naletio na njega zbog čega je hrvatskom vrataru pokazan izravni crveni karton.

Igraj na nogometne utakmice na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Iako su tumačenja bila različita i uglavnom se svodila na to kako je Livaković prestrogo isključen, Uefa je suspendirala hrvatskog reprezentativca na jednu utakmicu.

Livaković će tako propustiti gostovanje u Glasgowu kod Škotske, ali bit će Zlatku Daliću na raspolaganju u posljednjem kolu u kojem Hrvatska na Poljudu igra protiv Portugala.

Pred hrvatskim izbornikom je odluka koga će koristiti kao prvog vratara u Glasgowu, a na raspolaganju imat će Ivicu Ivušića, Nediljka Labrovića i Dominika Kotarskog.

U Varšavi je nakon isključenja Livakovića na vrata stao Labrović koji brani u dobroj formi u Augsburgu.

Inače, kaznu je zaradio i Hrvatski nogometni savez i to u visini od 5.750 eura zbog paljenja baklji na stadionu u Varšavi.

Podsjećamo, Hrvatska protiv Škotske u Glasgowu igra 15. studenog, a tri dana kasnije igrat će u Splitu protiv Portugala. test

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 47:3+410
2Hrvatska 47:6+17
3Poljska 47:9-24
4Škotska 44:7-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Liga nacija 2024, Liga A, skupina 1

1Portugal 47:3+410
2Hrvatska 47:6+17
3Poljska 47:9-24
4Škotska 44:7-31

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!