Ostali sportovi

Odbojkašima "Trofej Zagreba 2000."

Sportnet • utorak, 02.05.2000.

Naša reprezentacija pokazala najviše (Snimio: D.P.)

Pred važne nastupe na Springs Cupu i kvalifikacijama za Europsko prvenstvo hrvatska je muška odbojkaška reprezentacija dobro započela pripreme osvojiviši turnir "Trofej Zagreba 2000".
U finalu si naši dečki predvođeni sjajnim kapetanom Laninovićem pobijedili Slovence sa 3:0.

Na prvom turniru, za koji se svi nadaju da će postati tradicionalan iskazala se i naša "B" reprezentacija osvojivši treće mjesto.

Laninović najbolji igrač turnira (Snimio: Dražen Patarčić)

Hrvatska muška odbojkaška reprezentacija osvojila je turnir "Trofej Zagreba 2000". U finalu tog novoosnovanog turnira Hrvatska je pobijedila vrlo dobru Sloveniju sa 3:0 (26:24, 29:27, 25:21). Turnir je poslužio kao početak priprema za kvalifikacije za Europsko prvenstvo (počinje već krajem svibnja), odnosno za Springs Cup u Poreču (7.-13. svibnja). Također dva jaka susreta, protiv naše "B" vrste u polufinalu, te protiv Slovenaca u finalu dobar su pokazatelj našem izborniku Vinku Dobriću, koji treba izabrati uži krug reprezentativaca.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je naš katepan Dejan Laninović, a za najboljeg napadača Igor Omrčen, koji je očekivano iz "B" vrste zajedno s odličnim Ćoškovićem prebačen u najbolji sastav. Već poslije finala Dobrić je spremno objavio 14 igrača za prijetsljki susret s Makedoncima u Sisku (ponedjeljak 18.30 sati):
Šimunčić, Osmokrović, Ćošković, Jevtuhovič, Laninović, Celan, Rastovčan, Boriskijevič, Bašelović, Jurić, Omrčen, Periškić, Zimakijević i Brozić.

U četvrtak će Dobrić "srezati" listu za dva mjesta, jer će put Poreča i Springs Cupa samo 12 igrača. A pred europske kvalifikacije očekuje se još priključivanje ponajboljih "inozemaca" Antunovća, Marića, Jakovčevića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Odbojka
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!