Nogomet

Herjavec: "Nekima sam već i dosadan!"

Goran Štimec • utorak, 16.05.2000.


Nevenko i Anđelko Herjavec, te trener Branko Janžek - jednoglasno: "Sezona je neuspješna!" (Snimio: Goran Štimec)

Tek završena sezona jednoglasno je u NK Varteks proglašena neuspješnom - i od predsjednika kluba Anđelka Herjavca, i sportskog direktora Nevenka Herjavca, i samog trenera Branka Janžeka. Varteks, koji je proteklih sezona bio naviknut na europska takmičenja, ovoga puta nije izborio čak niti nastup u Intertoto kupu. Sedmo mjesto bilo je preslabo.

"Ove sezone promijenili smo tri trenera, momčad su vodili Besek, Bonačić i Janžek. Igralo je čak 25 igrača. Imali smo objektivnih problema, ali s obzirom da znamo kakvo je stanje u hrvatskom nogometu, ne možemo biti zadovoljni", negativno je sezonu prvi ocijenio Anđelko Herjavec.

Lutanja je bilo mnogo. Kako je i sam naglasio predsjednik Varteksa prije nekoliko dana, odgovornost možda leži i u samim upravljačkim strukturama. O tome će odlučivati Skupština, koja se sastaje 9. lipnja u 12 sati, najvjerojatnije u hotelu Turist.


Herjavec: "Nekima sam već i dosadan!" (Snimio: Goran Štimec)

"Ove godine nisam bio dovoljno duboko u ovom poslu, često me nije bilo, nastao je određeni vakuum između Uprave i samog kluba, a isto tako i između sportskog direktora i stručnog stožera, gdje su se pojavili i konflikti", objasio je Herjavec i dodao: "Jedanaest godina sam ovdje, nekima sam već i dosadan. Možda bi trebalo dati priliku mlađima, sposobnijima, željnima rada, dokazivanja i uspjeha."

Koliko god ovakve naznake djelovale neuvjerljivo, ipak će trebati pričekati Skupštinu. No, već ove subote će se znati novi trener, te koji igrači mogu otići. Prvu selekciju igrača napravit će radna grupa u sastavu Nevenko Herjavec, Cvek, Kezelj, Orehovec, Vugrinec. Svoj prijedlog izložit će Izvršnom odboru, koji će se sastati u subotu u 10 sati.

Sportski direktor Herjavec kaže da za loš rezultat nema opravdanja, kako je recimo Bonačić pokušao "prodati", u nekvaliteti igrača: "Momčad je bolja od rezultata, to nije moje subjektivno mišljenje, to je mišljenje mnogih stručnjaka i trenera s kojima sam razgovarao. Varteks mora biti uvijek među prvih šest, to je minimum."


Branko Janžek ne vjeruje da će ostati na mjestu trenera (Snimio: Goran Štimec)

Treneru Branku Janžeku ne daje se previše izgleda da bi mogao biti odabran kao rješenje za novu sezonu. I on sam je svjestan toga. Vječiti pomoćni trener izgleda da bi mogao opet postati pomoćni. Neformalno se spominje ime Branka Ivankovića, nekadašnjeg trenera Varteksa, sadašnjeg trenera nogometne reprezentacije Hrvatske, koji je prije nekog vremena dobio otkaz u Hannoveru.

Branko Janžek je ukazao na činjenicu da Varteks nije stvorio igru domaćeg terena, da je kod kuće osvojeno samo 50% bodova: "S tim dodatnim bodovima, Europa bi bila vrlo blizu." U ovih pet utakmica Janžek i nije mogao previše napraviti. No, mogao je uvidjeti neke probleme: "Postoji problem realizaicje, strah od rizika kod nekih igrača, zadnji red prečesto vraća loptu vrataru..."

Prije razlaska s igračima (nekima za stalno) u subotu, zaključenje sezone bit će u četvrtak, kada će se odigrati utakmica između momčadi Varteksa i kombinacija Varteksovih veterana, te ostalih varaždnskih sportskih klubova - rukometaša, hrvača, košarkaša, tenisača, stolnotenisača, kajakaša-kanuista, ... Utakmica se igra u 19 sati na glavnom Varteksovom igralištu. A onda u subotu u klub dolaze neka nova lica, odlaze mnoga stara...

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!