Nogomet

Ćiro: "Ladić je povijest hrvatskog nogometa!"

Goran Klarić • srijeda, 17.05.2000.


Blažević, Sulić i Srebrić (dp)

Na današnjoj redovitoj press konferencija HNS-a u zagrebačkom hotelu Intercontinental, izbornik vatrenih, Miroslav Ćiro Blažević otkrio nam je dvadesetoricu nogometaša koji konkuriraju za susret sa svjetskim prvacima, Francuzima.

Najzanimljivija vijest je povratak Ladića u reprezentaciju. Osim pregršt pohvala na račun Ladića, Ćiro je danas potpisao još jedan u nizu sponzorskih ugovora između HNS-a i Croatia busa. Tajnik HNS-a Zorislav Srebrić razveselio je najvjernije navijače hrvatske reprezentacije. Tako svi oni koji su pokisli ili uopće nisu došli na utakmicu s Njemačkom, a imaju karte za utakmicu s Njemačkom imaju besplatne karte za Francusku i to tribina zapad.

Izbornik hrvatske reprezentacije obznanio je širi popis igrača, koji bi mogli zaigrati u prijateljskom susretu Hrvatske i svjetskih prvaka Francuza koji će se odigrati 28. ovog mjeseca na stadionu Maksimir s početkom u 20.45 sati. Osim najzanimljivijeg povratka Ladića, tu su i: Pavlović, Šarić, Živković, Štimac, Šimić, Jarni, Tomas, Cvitanović, Soldo, Kovač Robert, Stanić, Asanović, Kovač Niko, Agić, Vučko, Bokšić, Šuker, Rapaić, Vugrinec, Jurčić. Vugrinec je na popisu no po riječima izbornika neće zaigrati u nedjelju za prvu jedanaestoricu, jer kako kaže:"Vugrinec mi je došao i rekao kako je preumoran i da ne može igrati!".


Blažević diktira kandidate za Francusku (Snimio: Dražen Patarčić)

Puno lijepih riječi za povratnika u reprezentaciju Ladića, imao je danas Ćiro:" Kad je riječ o Ladiću, evo ustajem, skidam kapu i pozdravljam vas gospodine Ladiću". Taj je čovjek povijest nogometa na ovom podneblju. To što je on napravio nije nitko do sada. 800 nastupa u dresu kluba kao što je Dinamo, pa on je najveća povijest!", dodao je Čiro.

Tajnik HNS-a Zorislav Srebrić napomenuo je kako je dogovor o povratku Ladića postignut na službenom sastanku u prostorijama HNS-a, u Ilici 131, a ne na nekakvim dogovorima, onako negdje usput! Karte za susret s Francuzima bit će u prodaji od ponedjeljka i to na uobičajena tri prodajna mjesta: stadion Maksimir, Kvaternikov trg i trgovina "Valentino" u trajanju od 11-19 sati. Cijena karata bit će: sjever i jug 30 kn, istok 60 kn i zapad 100 kn. Za one koji su pokisli za vrijeme prošlog susreta naše reprezentacije i Njemačke, moći će zamijeniti karte s te utakmice za ovaj susret na blagajni južne tribine stadiona u Maksimiru od 22-25 svibnja. Tim navijačima bit će podijeljene karte za zapadnu tribinu, gore, obznanio je tajnik HNS-a.

Danas je bila prilika da se i zvanično, pred novinarima, potvrdi već dugogodišnje sponzorstvo Croatia busa i HNS-a. Gospodin Sulić, direktor Croatia busa i Miroslav Blažević ispred HNS-a potpisali su još jedan u nizu sponzorskih ugovora s te dvije organizacije. Kako je već od prije poznato, sve nogometne reprezentacije, njih 21, voze se autobusima Croatia busa. Direktor Sulić, kao veliki ljubitelj nogometa izjavio je:" Čast mi je i osobno zadovoljstvo sponzorirati hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Moram vam napomenuti da se hrvatska reprezentacija vozi, kad je to potrebno, u jednom, od ukupno dvadeset luksuzno opremljenih autobusa u Europi". Nismo saznali po ćemu je to taj autobus toliko poseban, no rečeno nam je da će HNS u znak dobre suradnje s medijima organizirati jednu vožnju po Hrvatskom zagorju, samo za novinare.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Nogomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!