Nogomet

Skupina D: APOEL izvukao bod u Madridu

Matej Milanović • utorak, 15.09.2009.
Skupina D: APOEL izvukao bod u Madridu
Foto: EPA

Chelseaju je jedan gol Anelke bio dovoljan da slomi otpor Porta i pobjedom otvori lov na Ligu prvaka. U drugom susretu skupine ciparski APOEL je neočekivano stigao do boda u Madridu protiv Atletica koji nije iskoristio nekolicinu prilika...

Chelsea - Porto 1:0
(Anelka 48')

Carlo Ancelotti je pobjedom debitirao u Ligi prvaka na klupi Chelseaja. Momčad iz Londona je dominirala u prvom dijelu, no jedini gol na susretu postigao je Nicolas Anelka u 48. minuti. Prvi udarac obranio mu je Helton, ali je Francuz prvi stigao do odbijene lopte i tim potezom donio tri boda Chelseaju koji je time okrunio dobru igru.

Od ostatka susreta valja spomenuti tek isključenje Portovog Fernanda u 92. minuti. Porto ipak može biti zadovoljan dobrim otporom protiv jednog od kandidata za naslov, a budući da im je glavni konkurent za drugo mjesto Atletico Madrid imaju pravo nadati se osmini finala.


Atletico Madrid - APOEL 0:0

Atletico Madrid je jako loše krenuo u Ligu prvaka. Momčad koja ima u sastavu Agüera i Forlana ipak ne bi smjela imati problema protiv ciparskog APOEL-a. Ciprani su se u Madrid uglavnom došli braniti i u tome su uspjeli.

Imali su domaći nekolicinu prilika, pogađali su i okvir gola, no u konačnici nisu zabili niti jedan gol. U narednim susretima će morati biti puno koncentriraniji pred protivničkim vratima žele li do drugog kruga Lige prvaka.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Chelsea1:0Porto
Atlético Madrid0:0APOEL
1Chelsea 611:4+714
2Porto 68:3+512
3APOEL 64:7-33
4Atlético Madrid 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!