Nogomet

Real i Milan teško do bodova

Matej Milanović • utorak, 15.09.2009.
Real i Milan teško do bodova
Foto: EPA

Real Madrid i Milan gostujućim pobjedama su otvorili Ligu prvaka. Favoriti su slavili, no puno teže od očekivanog. Real si je lošom obranom zakomplicirao život, iako je u konačnici upisao uvjerljivih 5:2, a Milana su izvukli veterani Seedorf i Inzaghi...

Zürich - Real Madrd 2:5
(Margairaz 64'-11m, Aegerter 65'/Cristiano Ronaldo 27', 89', Raul 34', Higuain 45'+1', Guti 90'+4')

Atomski Real Madrid je ovogodišnju Ligu prvaka otvorio u Zürichu. Domaći su trajali do 27. minute i gola Cristiana Ronalda iz slobodnog udarca. Sedam minuta kasnije Raul je loptu u mrežu ugurao na dodavanje Higuaina, a Argentinac je upotpunio prvo poluvrijeme golom s ruba šesnaesterca u 46. minuti za 3:0.

Činilo se da su bodovi već upisani, no u svega dvije minute domaći su neočekivano vratili nadu u dobar rezultat. U 64. minuti Casillas je srušio Alphonsea, a jedanaesterac je realizirao Margairaz. Već u sljedećoj minuti Aegerter je nakon kornera zabio glavom za 2:3.

Međutim do kraja Zürich nije imao ozbiljnih šansi. Vonlanthen je pokušao nekoliko puta, ali bezuspješno. To je u konačnici omogućilo Realu da čak dođe do uvjerljive pobjede od 5:2. Cristiano Ronaldo je zabio još jedan slobodnjak u 89. minuti, a u 4. minuti nadoknade na listu strijelaca se upisao i Guti.


Olympique Marseille - Milan 1:2
(Heinze 49'/Inzaghi 28', 74')

Prije 16 godina ove dvije momčadi igrale su finale Lige prvaka i tada su slavili Francuzi. Večeras se Milan napokon osvetio. Leonardovu momčad je u prednost doveo Filippo Inzaghi koji je probušio Mandandu u 28. minuti nakon ubacivanja Seedorfa.

Marseille je do kraja prvog dijela nekoliko puta zaprijetio, a napokon su izjednačili početkom nastavka. Cheyrou je ubacio iz slobodnog udarca, kojeg je Heinze glavom pretvorio u 1:1. Ipak, domaći nisu uspjeli doći do boda. U 74. minuti dogodila se akcija jako slična onoj za prvi gol Milana. Ponovno je Seedorf ubacio, a Inzaghi je iz blizine zabio za 2:1.

Leonardo će večerašnjom pobjedom barem na nekoliko dana ušutkati kritičare, no činjenica je da Milana još uvijek izvlače stariji igrači, a za njih do daljnjega ne uspijevaju naći pravu zamjenu.

Liga prvaka - Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Zürich2:5Real Madrid
Marseille1:2Milan
1Real Madrid 615:7+813
2Milan 68:7+19
3Marseille 610:1007
4Zürich 65:14-94

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!