Nogomet

Gosti sve odnijeli

Marin Pintur • utorak, 20.10.2009.
Gosti sve odnijeli
Foto: EPA

Večeras su strijelci u skupini G bili vrlo efikasni, kako u protivničku, tako i u svoju mrežu. Iznenađujući je podatak da su gosti odnijeli svih šest bodova, dok se luda utakmica odigrala u Glasgowu...

Stuttgart - Sevilla 1:3
(Elson 74'; Squillaci 23', Navas 55', Squillaci 72')

Sevilla je protutnjila kroz Stuttgart i s pobjedom si širom odškrinula vrata prolaza u drugi krug. Naime, igrači iz andaluzijskog grada su osvojili maksimalnih devet bodova u prva tri kola ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

Gosti su do vodstva došli u 23.minuti kada je precizan bio Sebastian Sqillaci. Na poluvrijeme se otišlo s minimalnom prednošću Seville, da bi u 55.minuti Jesus Navas povećao prednost Seville uz pomoć vratara domaćih Jensa Lehmanna. Sve nade u preokret Švaba je srušio Squillaci svojim drugim pogotkom u 72.minuti.

Iako je konačan omjer udaraca na gol bio 24:7 u korist Stuttgarta, igrači trenera Markusa Babbela su samo uspjeli postići počasni pogodak u 74.minuti kad je strijelac bio Elson.


Glasgow Rangers - Unirea 1:4
(Ricardo ag. 2'; Bilasco 32', Lafferty ag. 49', McCulloch ag. 59', Brandan 65')

Navijači Rangersa će sigurno jako dugo pamtiti utakmicu protiv Uniree Urziceni. A nije moglo bolje startati za domaćina. Već u drugoj minuti gostujući veznjak Ricardo Vilana zatresao je vlastitu mrežu. Zgoditak za izjednačenje je djelo Bilasca u 32.minuti. Novi šok za Škote je stigao šest minuta kasnije kad je vratar gostiju Tudor obranio kazneni udarac Stevenu Davisu.

Nevjerojatno je ono što se događalo domaćinima u drugom dijelu. U razdoblju od samo deset minuta uspjeli su postići dva autogola. Prvo je u 49.minuti Lafferty, koji je u igru ušao u poluvremenu, postigao autogol, da bi u 59.minuti istu stvar učinio McCulloch. Rangersi se nisu uspjeli oporaviti od šokova što su Rumunji iskoristili i postigli još jedan pogodak, u 65.minuti iz slobodnog udarca je precizan bio Brandan.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

FC Rangers1:4Unirea Urziceni
Stuttgart1:3Sevilla
1Sevilla 611:4+713
2Stuttgart 69:7+29
3Unirea Urziceni 68:808
4FC Rangers 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!