Nogomet

Barca stala na minu

Ante Jukić • utorak, 20.10.2009.
Barca stala na minu
Foto: EPA

Rusko-ukrajinska koalicija napravila je pravi "dar-mar" u trećem kolu Skupine F nogometne lige prvaka. Rubin je, naime, rezultatom 2:1 na Camp Nou svladao Barcelonu, dok je kijevski Dynamo odnio veliki bod sa San Sira...

Barcelona – Rubin 1:2
(Ibrahimović 48'/Riazancev 2', Karadeniz 73' )

Sumnjamo da je uoči utakmice domaćim navijačima išta značilo ime Aleksandra Riazanceva, no isti se već u drugoj minuti potrudio skrenuti pozornost na sebe. Vezni igrač Rubina je s preko 30 metara uputio pravu "bombu" prema vratima Valdesa, i ruski prvak je potpuno neočekivano poveo na gostovanju kod aktualnog prvaka Europe. Unatoč potpunoj dominaciji Barcelone u nastavku prvog poluvremena, rezultat se do odlaska na odmor više nije mijenjao.

Promijenio ga je, zato, u 48. minuti sjajnim pogotkom Zlatan Ibrahimović, ali ako je netko pomislio da će gosti iz Rusije nakon toga pasti - prevario se. Štoviše, Gokdeniz Karadeniz je u 73. minuti priredio još jedan "hladan tuš" Barci, koja se sada nalazi u prilično nezavidnoj situaciji.


Inter – Dynamo 2:2
(Stanković 30', Samuel 47'/ Mihalik 5', Lucio-ag 40')

Samo dva osvojena boda u prethodna dva kola nisu nogometašima Intera ostavljala previše izbora uoči gostovanja kijevskog Dinama, koji je San Siro šokirao pogotkom Mihalika u petoj minuti. Izjednačenje talijanskom prvaku pola sata kasnije donio je Stanković, no kada se činilo da utakmica konačno počinje ići u očekivanom smjeru, Lucio je pogodio vlastitu mrežu i ponovno gurnuo domaćine u rezultatski zaostatak.

Pokušavali su, naravno, domaćini u drugom poluvremenu svim silama okrenuti rezultat, ali više od remija izvući uspjeli nisu. Na 2:2 odmah po povratku iz svlačionica izjednačio je Samuel.

Pogled na tablicu nakon odigrana tri kola obećava pravi "show" u nastavku natjecanja. Barcelona, Rubin i Dynamo, naime, imaju po četiri boda, dok je Inter skupio samo jedan manje.

Liga prvaka - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Barcelona1:2Rubin Kazan
Inter2:2Dynamo Kijev
1Barcelona 67:3+411
2Inter 67:6+19
3Rubin Kazan 64:7-36
4Dynamo Kijev 67:9-25

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!