Nogomet

Chelsea rutinski, Porto jedva

Ivana Spahija • srijeda, 21.10.2009.
Chelsea rutinski, Porto jedva
Foto: EPA

Susreti trećeg kola skupine D protekli su bez većih iznenađenja. Chelsea je na domaćem terenu deklasirao goste iz Atletico Madrida, dok su se nogometaši Porta prilično namučili protiv autsajdera s Cipra. Portugalci su nakon šokantnog vodstva APOEL-a preokretom došli do sva tri boda...

Chelsea - Atletico Madrid 4:0

(Kalou 41’, 52’, Lampard 69’, Perea 90’ (autogol))

Nogometaši Chelsea rutinski su odradili posao protiv Atletica iz Madrida, Englezi su slavili rezultatom 4:0 i time nastavili stopostotan učinak u Ligi prvaka. Gosti iz Madrida praktički nisu imali šanse tijekom cijelog susreta, nakon relativno slabijeg prvog dijela, Chelsea je potpuno dominirao u nastavku i zasluženo slomio Španjolce.

Nakon što su se veći dio prvog poluvremena nogometaši Chelsea, posebice Kalou i Lampard, pošteno ispromašivali unatoč propusnosti obrane Madriđana i lošim reakcijama gostujućeg vratara Asenja, domaćinima se sreća osmjehnula tek u 41. minuti kada je Kalou nakon dodavanja Colea uspio zatresti mrežu Atletica i Englezima donijeti vodstvo od 1:0.

No, prvi dio poslužio je samo kao zagrijavanje engleskom velikanu, čiji su se nogometaši raspucali u nastavku susreta. Chelsea je u 52. minuti zahvaljujući drugom pogotku Kaloua došla do prednosti od 2:0, a posao je dovršio Lampard pogotkom u 68. minuti susreta za riješen susret i 3:0 za Engleze. Tim je pogotkom Lampard ujedno slomio sušu bez pogodaka koja je trajala gotovo tri mjeseca. Točku na i pobjedi Chelsea stavio je branič Atletica Perea autogolom nakon izvedenog slobodnog udarca Maloude u posljednjoj minuti susreta.

Porto - APOEL Nicosia 2:1

(Hulk 33', 48'; Pereira 21' (autogol))

Porto je na domaćem terenu uspio slomiti otpor ovaj put raspoloženih Ciprana, domaćini su rezultatom 2:1 svladali momčad APOEL-a i time ostali na drugom mjestu sa šest bodova, tj. s tri boda zaostatka za Englezima. Portugalce je šokiralo rano vodstvo gostiju s Cipra, no stvari su sjele na svoje mjesto u nastavku kada je Porto preokrenuo rezultat i s konačnih 2:1 uzeo sva tri boda.

Unatoč početnom i očekivanom pritisku domaćina, gosti sa Cipra iznenađujuće su poveli u 25. minuti susreta. Udarac gostujućeg napadača Charalambidesa je u vlastitu mrežu nespretno skrenuo branič Porta Pereira za vrijedno vodstvo APOEL-a od 1:0. Sreća Ciprana nije potrajala dugo, samo 13 minuta kasnije Falcao je iskoristio rupe u obrani momčadi APOEL-a i idealno uposlio Hulka, koji je s lakoćom loptu pospremio u mrežu i poravnao rezultat na 1:1. Konačnu pobjedu Portugalcima donio je također Hulk pogotkom s bijele točke u 48. minuti susreta za konačnih 2:1 i slavlje momčadi iz Porta.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Porto2:1APOEL
Chelsea4:0Atlético Madrid
1Chelsea 611:4+714
2Porto 68:3+512
3APOEL 64:7-33
4Atlético Madrid 63:12-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!