Nogomet

Rumunji stali korak od osmine

Matej Milanović • srijeda, 09.12.2009.
Rumunji stali korak od osmine
Foto: EPA

Unirea Urziceni je u Stuttgart otišla po bod kojim bi osigurali povijestan nastup u osmini finale Lige prvaka. Ipak, već nakon 11 minuta rumunjski sastav je u potpunosti potopljen te će umjesto njih upravo Nijemci u idući krug. U drugom susretu Sevilla je minimalno svladala Rangerse i potvrdila prvo mjesto...

Stuttgart - Unirea Urziceni 3:1 (3:0)
(Marica 5', Träsch 8', Pogrebnjak 11'; Semedo 46')

Rumunjska Unirea Urziceni je prošle sezone neočekivano osvojila naslov državnog prvaka po prvi put u povijesti i u svom prvom nastupu u Ligi prvaka bili su na korak od povijesnog ulaska u osminu finala. Za to im je bio dovoljan bod u Stuttgartu, upravo kod momčadi koja im je pobjedom mogla oduzeti mjesto među 16 najboljih i ujedno kod momčadi koja je u velikoj krizi i koja je nedavno mijenjala trenera.

Bez obzira na to, nade gostiju rasplinute su već nakon 11 minuta igre. Naime, u svega šest minuta Stuttgart je triput tresao mrežu Uniree. Prvo je glavom zabio Ciprian Marica, zatim je u kontri na 2:0 povećao Christian Träsch, a na 3:0 je povisio Pavel Pogrebnjak dobrom individualnom akcijom.

Utakmica se praktički završila nakon tih prvih desetak minuta. Dotučeni gosti su uspjeli u 46. minuti smanjiti na 3:1 golom Antonia Semeda, no nakon toga se rezultat više nije mijenjao. Domaći su tako izborili osminu finala, a Rumunjima ostaje Europska liga i žal za velikom propuštenom prilikom.


Sevila - Glasgow Rangers 1:0 (1:0)
(Kanoute 8'-11m)

Sevilla je već prije zadnjeg kola osigurala osminu finala Lige prvaka, a utakmica s Rangersima bila je važna samo utoliko što im je trebala pobjeda za sigurno prvo mjesto. Utakmica je odlučena već nakon osam minuta kada je Steven Whittaker srušio Fernanda Navarra i skrivio najstrožu kaznu.

S bijele točke je precizan bio Frederic Kanoute koji je tako osigurao puni plijen domaćima i s time i prvo mjesto u skupini. Rangersi su pak grupu završili bez pobjeda i u konačnici nisu bili blizu niti trećem mjestu koje vodi u Europsku ligu.

Liga prvaka - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Stuttgart3:1Unirea Urziceni
Sevilla1:0FC Rangers
1Sevilla 611:4+713
2Stuttgart 69:7+29
3Unirea Urziceni 68:808
4FC Rangers 64:13-92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!