Nogomet

Standard spasio Europu u 95.

Matej Milanović • srijeda, 09.12.2009.
Standard spasio Europu u 95.
Foto: EPA

Standard iz Liegea je u zadnje kolo Lige prvaka ušao znajući da im treba pobjeda za održavanje nade u osminu finala. U konačnici nisu prošli u osminu finala, ali svejedno mogu biti sretni jer su tek u 95. osigurali nastavak natjecanja u Europskoj ligi golom svog vratara. Nastavak natjecanja u Ligi prvaka je pak osigurao Olympiacos pobjedom nad momčadi Arsenala koja je bila puna pričuva...

Olympiacos - Arsenal 1:0 (0:0)
(Leonardo 47')

Arsenal je već imao osigurano prvo mjesto u skupini te su na gostovanje u Grčkoj otišli u šarenom sastavu. Olympiacos je pak tražio bod kojim bi bili sigurni u prolaz u osminu finala Lige prvaka i ne bi morali čekati ishod utakmice u Liegeu.

U konačnici su čak došli i do pobjede, a heroj večeri je bio Leonardo koji je osobnom akcijom postigao pogodak u 47. minuti kojim su Grci došli do tri boda i drugog mjesta u grupi. Arsenal pun pričuva je pak odigrao solidnu utakmicu koja će sigurno služiti kao dobro iskustvo svim mladim igračima koji su u njoj dobili priliku zaigrati u Europi.


Standard - AZ 1:1 (0:1)
(Bolat 95'; Lens 42')

Standardu je za prolaz kruga trebala pobjeda nad AZ-om i istovremeni poraz Olympiacosa s Arsenalom. Nizozemci su pak u Belgiju došli po pobjedu koja bi ih vodila u Europa ligu i izbacila Standard iz Europe. Prilike su u prvom dijelu uglavnom imali domaći, no gol su postigli gosti.

U 42. minuti je Jeremain Lens zatresao mrežu Standarda na asistenciju Sebastiena Pocognolija. Standard je pokušavao svim snagama doći do gola koji bi im donio barem utješnu nagradu, nastup u Europa ligi i to im je uspjelo u 95. minuti golom svog golmana Sinana Bolata. Vratar se tako pretvorio u heroja koji je spasio europsku sezonu Belgijaca, a Nizozemci mogu žaliti što nisu izdržali još tih nekoliko trenutaka koji su ih dijelili od prezimljenja u Europi.

Liga prvaka - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

6. kolo

Olympiakos1:0Arsenal
Standard Liège1:1AZ Alkmaar
1Arsenal 612:5+713
2Olympiakos 64:5-110
3Standard Liège 67:9-25
4AZ Alkmaar 64:8-44

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!