FA kup, četvrtfinale, 24.03.2010, 20:45 h
Tottenham
Tottenham 3:1 Fulham
Fulham

Video: Spursi u polufinalu, ozlijedio se Ćorluka

Marin Vuković • srijeda, 24.03.2010.
Video: Spursi u polufinalu, ozlijedio se Ćorluka
Foto: EPA

Pogodak u mreži Heurelha Gomesa i jezikova juha Harryja Redknappa u poluvremenu probudili su Spurse, koji su u samo dvadesetak minuta drugoga poluvremena sjajnom igrom pregazili Fulham i izborili polufinale FA kupa. Nažalost, pobjeda je imala i svoju cijenu, početkom drugog dijela ozlijedio se Vedran Ćorluka.

Nakon slabog i neučinkovitog prvog poluvremena i daleko boljih i plodnijih drugih 45 minuta nogometaši Tottenhama izborili su nastup u polufinalu FA kupa. Nakon 0:0 na Craven Cottageu, u ponovljenoj su utakmici četvrtfinala na White Hart Laneu s 3:1 svladali nogometaše Fulhama.

Sva trojica hrvatskih reprezentativaca započeli su susret od prve minute, no samo jedan je dočekao posljednji sučev zvižduk. Bio je to Luka Modrić koji je odigrao odličnu utakmicu i upisao asistenciju, dok je Niko Kranjčar nakon ne pretjerano dobrog prvog dijela u poluvremenu ostao u svlačionici. Nažalost, nakon samo sedam minuta nastavka tamo je završio i Vedran Ćorluka, koji je zbog ozljede gležnja morao biti zamijenjen Romanom Pavljučenkom.

Fulham se na White Hart Lane došao nadigravati, a takvim su nastupom očito iznenadili igrače Tottenhama koji su u početnih dvadesetak minuta nemoćno promatrali što se to događa pred njihovim vratima. Prvo je sjajnim udarcem reflekse Heurelha Gomesa iskušao Simon Davies, a u 17. minuti Fulham je došao i do zasluženog vodstva.

Bobby Zamora se provukao iza leđa Benoita Assou-Ekottoa, dočekao preciznu asistenciju Damiena Duffa te odmjerenim udarcem pogodio donji desni kut Gomesova gola. Pogodak je djelomično probudio Spurse, koji su zaigrali bolje, no do poluvremena nisu uspjeli pronaći put do mreže gostiju.

Harry Redknapp je od prve minute nastavka umjesto Kranjčara i Assou-Ekottoa u igru ubacio Toma Huddlestonea i Davida Bentleyja i u potpunosti pogodio. Već u drugoj minuti nastavka, u svom prvom dodiru s loptom Bentley je majstorski izvedenim slobodnim udarcem vratio Tottenham u utakmicu.

Bio je to poticaj koji je trebao domaćim nogometašima, koji su od toga trenutka doslovno letjeli travnjakom White Hart Lanea, a posebno nadahnuto domaćim je orkestrom dirigirao Luka Modrić. Pogodak je visio u zraku i u 60. minuti Spursi su došli do preokreta. Ovaj put Bentley je asistent, ubačajem na drugu vratnicu pronašao je Romana Pavljučenka, a ovaj volejem pogodio bliži kut.

Samo šest minuta kasnije pitanje polufinaliste i protivnika Portsmoutha definitivno je riješeno. Modrić je asistencijom iz stroja izbacio domaću obranu, a Eidur Gudjohnsen jednim dodirom prošao Marka Schwarzera, a drugim ugurao loptu u mrežu za konačnih 3:1.

Dobili smo tako i posljednjeg, četvrtog sudionika polufinala FA kupa koje se i ove godine igra na neutralnom travnjaku Wembleyja. U prvom polufinalu 10. travnja sastaju se Aston Villa i Chelsea, a dan kasnije sudarit će se Tottenham i Portsmouth.


FA kup

četvrtfinale

Portsmouth2:0Birmingham City
Fulham0:0Tottenham
Reading2:4Aston Villa
Chelsea2:0Stoke City
Tottenham3:1Fulham

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • danchy25.03.2010. u 10:51
    portsmouth je pred raspadom, imaju stvarno odličnu priliku za ući u finale kupa, i nakon jučerašnjeg poraza Citya mogu se nadati nastupu u kvalifikacijama za LP, ajmo momci
    danchy
  • Obrisan korisnik25.03.2010. u 10:29
    stvarno je ih je harry dobro poslozio,mocna su ekipa sad,imaju sirinu na svim linijama,a luku je mozak ekipe... imaju dobru sansu da dodu u finale FA kupa,a tada je sve moguce!!
    Obrisan korisnik