Liga prvaka - završnica, polufinale, 21.04.2010, 20:45 h
Bayern
Bayern 1:0 Lyon
Lyon

Video: Bayernov zlatni Nizozemac

Matej Milanović • srijeda, 21.04.2010.
Video: Bayernov zlatni Nizozemac
Foto: EPA

Minimalnu prednost odnosi Bayern na gostovanje u Lyon nakon što je na svom travnjaku u sadržajnom susretu bio bolji od Lavova. Još jednom je Van Gaalov čovjek odluke bio njegov sunarodnjak Arjen Robben koji je u trenutku nadahnuća "probio" Lyonov zid i odveo svoju momčad do pobjede...

U prvih 20 minuta prvog polufinalnog susreta između Bayerna i Lyona najveće prilike je imao Bayern. Prvo preko Francka Riberyja koji je pucao pored gola, a potom preko Ivice Olića koji je u kaznenom prostoru dobio loptu ali je pucao vani. Prva velika prilika za goste došla je nakon pola sata igre kada je Ederson prihvatio loptu koju je odbila obrana Bayerna i s ruba šesnaesterca uputio opasan udarac koji je skrenut pored gola.

Veliku šansu su gosti dobili u 38. minuti kada je Ribery, bez ikakvog razloga, na sredini terena direktno startao na nogu Lisandra Lopeza i zbog zaradio isključenje. Lopez je pak morao napustiti teren zbog ozljede. Do kraja prvog dijela Lyon ipak nije uspio iskoristiti brojčanu prednost. Trener domaćih Louis van Gaal je na poluvremenu izvukao Olića i ubacio Anatolija Timoščuka kako bi imao više ljudi na sredini terena.

Na početku nastavka opasno je pucao Danijel Pranjić, ali je Hugo Lloris na vrijeme reagirao i izbacio u korner. Bayern je u tim trenucima igrao puno bolje od Lyona koji nije uspijevao nikako iskoristiti igrača više. U 53. minuti je Bayern čak bio na korak od gola. Philipp Lahm je izvrsno prošao nekoliko protivničkih igrača i dodao Thomasu Mülleru koji je samo loptu trebao ugurati u mrežu, ali je reagirao očajno i uopće nije pucao.

Minutu kasnije Jeremy Toulalan je zaradio drugi žuti karton u razmaku od tri minute i time poništio brojčanu prednost gostiju, koji je i ovako nisu znali iskoristiti. Nakon toga su iz igre izašli Miralem Pjanić kod Lyona i Pranjić kod Bayerna, a utakmicu je uglavnom vodio Arjen Robben koji je sam stvorio nekoliko prilika i bio jako blizu gola.

U 68. minuti Robben je stvorio odličnu priliku za Maria Gomeza koji je sam u kaznenom prostoru katastrofalno reagirao glavom i dodao Llorisu. Nizozemac je napokon zatresao mrežu minutu kasnije. Ponovno si je sam stvorio priliku i s ruba 16 metara pucao prema protivničkom golu. Lopta je malo skrenuta i završila je iza gostujućeg vratara za 1:0 Bayerna.

Do kraja susreta Bayern je nastavio igrati bolje i Lyon nije imao pravih prilika. U 85. minuti van Gaal je izvukao Robbena koji je nervozno reagirao jer je želio ostati u igri do kraja. Lyon nije puno pokazao, ali je svejedno protratio veliku priliku, budući da je imao igrača više kojeg je morao bolje iskoristiti. Bayern pak može žaliti što nije slavio s većom razlikom. Jedan gol prednosti je dobar, ali ne može dati nikakvu sigurnost pred uzvrat.


Liga prvaka - završnica

polufinale

Inter3:1Barcelona
Bayern1:0Lyon
Lyon0:3Bayern
Barcelona1:0Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Bogomdani22.04.2010. u 12:49
    Haahhahaha, ne daj se anto, ima istine u tome što govoriš (treći gol MOŽDA iz zaleđa - režiser nije pokazao iz pravog kuta, drugi gol MOŽDA iz prekršaja na Messiju - nije bilo reprize koja bi te demantirala ili potvrdila tvoje mišljenje, našlo bi se tu još koješta), ali opet slažem se sa svima koji... [više na forumu]
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik22.04.2010. u 11:12
    Šta sad, kao nisam u pravu da je sudac Interu previše dopuštao grubu igru, sjeckao igru, nije dijelio žute kartone kome je trebao i naravno drugi gol nastao iza prekršaja na Messiu a treći iz zaledja a naravno režiser to nije niti jednom pokazao iako sigurno ima uhvaćeno kamerom. I da, tko je uopće... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2010. u 10:08
    bayern dominantan i sa igračem manje, još uvijek mi nije jasan Muller, zašto taj čovijek igra!?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2010. u 09:45
    luzeri godine definitivno: real mardid cf!!!! svaka cast bayernu,muska utakmica,izdrzali su s igracem manje! naglasio bih ucinak Timoščuka,njegovim ulaskom bayern je kontrolirao sredinu bez obzira na igraca manje,a nakon iskljucenja toulalana pogotovo... pranjic solidan,olic standardno rastrcan!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik21.04.2010. u 23:40
    Suci tako loše sude ove zadnje tekme LP-a, sinoć je Barca onako prošla zato što je onaj sudac dopustio onakvu grubu igru Interu i nije kažnjavao ono što treba. Čak me podsjetilo na Hrvatsku rukometnu repku koja uvijek gubi kad protivnik igra jako jako grubo a suci to dopuste i ne kažnjavaju.
    Obrisan korisnik