Liga prvaka - završnica, polufinale, 28.04.2010, 20:45 h
Barcelona
Barcelona 1:0 Inter
Inter

Video: Pirova pobjeda Barcelone

Nikola Vlahović • srijeda, 28.04.2010.
Video: Pirova pobjeda Barcelone
Foto: EPA

Finale Lige prvaka na Santiago Bernabeu odigrat će Bayern i Inter. Iako je utakmica završila minimalnom pobjedom Barcelone, Inter je u finalu zahvaljujući pobjedi od 3:1 iz prve utakmice. Talijani su većinu utakmice odigrali s igračem manje, međutim, uspjeli su obraniti prednost iz prve utakmice.

Premda je Barcelona potpuno nadigrala Inter i imala dominaciju cijelu utakmicu, Inter se isto tako odlično branio čitavih 90 minuta i uspio sačuvati prednost iz prve utakmice. Trener Intera Mourinho odlučio se potpuno na defenzivnu formaciju i to mu se isplatilo, odveo je Inter u finale Lige prvaka.

Utakmicu je bolje otvorila Barcelona i u prvih pet minuta imala je dvije poluprilike, ali udarci nisu išli u okvir Interova gola. Početnih dvadesetak minuta utakmice prošlo je u dominaciji Barcelone, a igrači Intera skoro pa i nisu prešli na polovicu Katalonaca s loptom u nogama. Međutim, sve kombinacije Barce obrana Intera zaustavljala je bez većih problema.

STATISTIKA

Barcelona je u potpunosti nadigrala Inter što potvrđuje i statistika. Katalonci su imali loptu u svojim nogama čak 73 posto vremena. Tijekom 90 minuta uputili su 14 udaraca od kojih su četiri išla u okvir gola. S druge strane Inter je samo dva puta pucao prema golu Victora Valdesa, jednom u okvir gola, a jednom lopta nije ni išla prema domaćem vrataru. Barcelona je tijekom utakmice izvela devet udaraca iz kuta, a Inter dva.

Prvi pravi udarac prema golu Intera uputio je Pedro u 23. minuti. Ubacio je Dani Alves, a iz prve je pucao Pedro, međutim, njegov siloviti udarac otišao je pored gostujućeg gola. Mourinho je na teren poslao vrlo zgusnut vezni red koji nije dozvoljavao igračima Barcelone da odigraju neku ozbiljniju akciju.

U 28. minuti Inter je ostao s igračem manje. Thiago Motta dobio je crveni karton zbog udaranja Busquetsa, premda se mora priznati da je sudac Frank De Bleeckere olako pokazao crveni karton Interovom veznjaku. Blizu pogotka Barcelona je bila u 32. minuti, odlično je pucao Lionel Messi, ali udarac Argentinca dobro skida Julio Cesar.

Katalonci su s igračem više potpuno zagospodarili terenom, međutim, gosti su se vrlo dobro branili. Šest minuta prije kraja prvog poluvremena u dobroj prilici našao se Zlatan Ibrahimović, ali njegov udarac požrtvovno je blokirao stoper Intera Walter Samuel. Minutu prije odmora iz slobodnog udarca "topovski" je pucao Ibrahimović, a lopta je prohujala malo iznad Interovog gola.

Trener domaćina Guardiola na poluvremenu je u svlačionici ostavio Gabriela Milita, a na teren je istrčao znatno ofenzivniji Maxwell. Drugo poluvrijeme nastavilo se dominacijom Katalonaca, ali svi pokušaji prema vratima Intera završavali su neuspješno za domaće igrače. Kako je vrijeme odmicalo igrači Barcelone bili su sve nervozniji što je odgovaralo gostima iz Italije.

U 62. minuti igru je napustio bivši napadač Intera, Ibrahimović, a njegovo mjesto u vrhu napada preuzeo je Bojan Krkić. U istoj minuti izašao je i Sergio Busquets, a umjesto njega ušao je mladi Jeffren. Tim izmjenama Guardiola je poslao sve svoje adute na teren u nadi da mogu naći put do mreže Julia Cesara.

Kroz obrambenu formaciju Intera nije uspjevao proći ni maleni čarobnjak Messi. Mourinho je postavio odličnu obrambenu formaciju i njegovi igrači vrlo su se disciplinirano branili i odupirali kontinuiranom pritisku Barcelone. Deset minuta prije kraja utakmice Mourinho je u igru uveo Ivana Cordobu i tako još više pojačao zadnji red.

Veliku priliku u 82. minuti propustio je Bojan. Ubacio je Messi, a mladi Bojan je glavom pucao pored vratnice. Ipak, u 84. minuti Katalonci su došli do prednosti. Majstorski se svog čuvara oslobodio Gerard Pique i lagano svladao vratara Intera. Naivno je kod gola Barcelone ispao iz igre branič Cordoba.

Nakon što su poveli igrači Barcelone imali su još dvije prilike, ali udarac Xavija i Messija obranio je Julio Cesar. U sudačkoj nadoknadi Nou Camp je eksplodirao kada je Krkić pogodio mrežu, no glavni sudac pogodak je poništio jer se lopta po njegovoj procjeni odbila od ruke Barcelonina igrača.

Liga prvaka - završnica

polufinale

Inter3:1Barcelona
Bayern1:0Lyon
Lyon0:3Bayern
Barcelona1:0Inter

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Dropshotski30.04.2010. u 00:18
    A da je po tvome .- što? Zašto uopće igrat tu Ligu Prvaka - treba samo stavit ManU i Barcelonu u finale - pa poštedit ove ostale uopće truda i čitavog turnira - nek se skoncentriraju na domaće prvenstvo, jel!? Navijači Barcelone se dokazuju dobrim dijelom kao loši gubitnici - uklapajući se u opći... [više na forumu]
    Dropshotski
  • worm29.04.2010. u 13:33
    ako živiš u hrvatskoj, i navijaš za dinamo logično je da ćeš i biti u mogućnosti otići na koju utakmicu svog kluba, dok je isto tako logično da ćeš za klub barcelonu za koju ti srce krvari proći 2000km u oba smjera jednom-dvaput u životu da bi im pogledao tekmu.. i to samo u tvom slučaju, kod 99%... [više na forumu]
    worm
  • Obrisan korisnik29.04.2010. u 13:19
    Slazen se da fali iniesta. Slazem se i s ovim da je Yaya bolji od busquetsa. Brze daje loptu, ne komplicira puno. Ali ovo da Guardiola mora jos ˝papat˝. Pa ne mos svaku utakmicu igrat ka na play stationu, ma i da sezonu izgube- to je sport, to je nogomet. Ljudi ocekuju da sada oni 10 godina budu... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2010. u 13:05
    napokoni neko ko kuzi da je yaya puno bolji od sergia busqetsa,al sto ces kad nije katalonac pa ga pep gura u igru a yayu ostavlja na klupi dobar dio sezone,a nista ostaje nam villareal i sevilla u gostima bit ce tesko ali mislim da mogu obranit primeru! ps vidilo se da im fali iniesta,ocito je da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.04.2010. u 12:49
    Evo kako je čovjek sve realno rekao, svaka čast! Lako je biti general poslije bitke pa da li treba Ibru ostavit ili izvadit, očito je da ga nije išlo i naravno da ga je mijenjao. A ovi svi što kritiziraju Pepa nemaju pojma o nogometu, prvo neka malo pogledaju njegovu statistiku. I što mene kod... [više na forumu]
    Obrisan korisnik