Vodeni sportovi

Mladost pronašla recept protiv Juga

Maja Giljanović • srijeda, 09.06.2010.
Mladost pronašla recept protiv Juga
Foto: Kristijan Komarica

Mladost je prekinula neslavnu seriju i nakon 11 utakmica koliko su puta uzastopce pognutih glava napuštali bazen protiv Juga Dubrovčane pobijedili prvi put nakon studenog 2008. godine. Elvis Fatović će sanjati igrača više, jugaši su prokockali nevjerojatnih 13 napada s igračem više!

MLADOST - JUG 7:6 (3:3, 1:1, 1:1, 2:1)

Zagreb, druga utakmica doigravanja za prvaka
Suci: Filippo Gomez (Italija) i Maurizio Di Chiara (Italija)

MLADOST: Pavić (6 obrana), Živković, Babić, Letica 1, Petković, Milaković, Zubčić 1, Martinić, Karač 1, Muslim 2, Hinić, Buljubašić 1, Lončar, Brzica. Trener: Emil Nikolić

JUG: Vićan (9 obrana), Vranješ, Bošković, S. Sukno 2, Joković 2, Seman, Marković, Bušlje 1, I. Sukno, Dobud 1, Drobac, Obradović, Šutalo, Nižić. Trener: Elvis Fatović

Igrač više: Mladost 1/8, Jug 0/13

Peterci: Mladost -, Jug 1/1

Prva četvrtina je završila bez pobjednika što je dobra vijest za Jug koji se provukao jer gubili su Dubrovčani i 0:1 i 1:2 i 2:3. Prednost Mladosti su osiguravali redom Petar Muslim (isključen je bio Drobac), Krešimir Zubčić i Boris Letica, ali Josipa Pavića su probili Andro Bušlje i dvaput Sandro Sukno i nisu Žapcima dopustili da se odvoji na dva gola razlike.

Jug je djelovao pospano, Bušlje je dva napada zaredom prokockao igrača više, a Dubrovčani su ukupno u prvoj četvrtini propustili sva četiri napada s igračem više tako da neriješenim rezultatom nezadovoljniji mogu biti mladostaši koji poklone jugaša nisu kapitalizirali.

Druga četvrtina nije obilovala atraktivnim potezima. Naprotiv. Igrači su se izgubili u brojnim tehničkim greškama, jedini na visini zadatka su bili golmani, Pavić i Frano Vićan zajedno su upisali 10 obrana (obojica 65 %), a osobito atraktivna bila je obrana Vićana ispred Antonija Petkovića u "mrtvoj" šansi.

Jug je prokockao još dva napada s igračem više, ali nakon što je Frano Karač uzdrmao prečku Vićana na suprotnoj je strani Miho Bošković izborio peterac koji je Maro Joković pretvorio u prvo vodstvo Dubrovčana (4:3). Lukaš Seman je uprskao obećavajuću poziciju za +2 Juga, a kazna je uslijedila vrlo brzo, 2:10 minuta prije kraja Muslim je krasnim golom izjednačio na 4:4.

Kvalitetom "tanka" utakmica nastavila se i u trećoj četvrtini, Nikša Dobud za 5:4 Juga i Duje Živković za 5:5 jedine su napadačke svijetle točke, Jug je dosegnuo brojku od nevjerojatnih devet propuštenih napada s igračem više (Pavić je odlično skinuo 100 % šansu Bušlje, Markoviću je ničim izazvanom ispala lopta iz ruke), a ni Mladost se nije proslavila, nakon prvog iskorištenog napada Muslima prokockali su ih, naime, pet uzastopce.

Karač je 6:50 minuta prije kraja utakmice ponovno osigurao vodstvo za Mladost, Jug je nakon još dva napada više koja su otišla u vjetar izjednačio golom Jokovića, ali domaćina ponovno u prednost dovodi Ivan Buljubašić golom preko Sandra Sukna u bliži kut Vićana (7:6).

Dvije minute prije kraja Mladost je propustila prvu meč-loptu, isključen je bio Sandro Sukno, ali Muslim je pogodio stativu, a 1:25 prije kraja i drugu nakon promašaja Buljubašića. Jug je priliku za izjednačenje prokockao ponovno u napadu s igračem više - prigodnom 13. - isključen je bio Petković, Fatović je pozvao i time-out, ali uzalud, Mladost se obranila i seriju izjednačila na 1:1.

Treća utakmica je u Dubrovniku u subotu u 18 sati.

1. HVL - doigravanje

finale

Jug AO9:8Mladost
Mladost7:6Jug AO
Mladost14:12Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!