Vodeni sportovi

Ima li još ulja u svijeći?

Maja Giljanović • srijeda, 16.06.2010.
Ima li još ulja u svijeći?
Foto: Kristijan Komarica

Četvrta, potencijalno i posljednja, utakmica finala doigravanja za prvaka igra se u 18 sati na Savi. Prvaci su u Zagreb doputovali iskoristiti meč-loptu u subotu kroz ušicu igle protiv Mladosti izborene u Gružu.

Tuga i žal za propuštenim jasno se ocrtavala na licima vaterpolista Mladosti nakon prokockane prilike u subotu u Dubrovniku. Igrači Emila Nikolića praktički su sami sebe pobijedili: Vodimo cijelo vrijeme i u završnici puknemo. Mogli smo se u jednom trenutku odlijepiti na tri gola-razlike i teško bi se tada i ekipa kvalitetna poput Juga vratila", izjavio je Frano Karač.

Nikolić je zaključio: "Tri četvrtine smo odigrali dobro, ali na koncu smo ostali bez snage, presudio je širi izbor igrača Juga. Šansu smo imali, mogli smo ih dokrajčiti, ali smo skupo platili nekoliko nerezonskih šuteva".

Koliko su gosti bili blizu najbolje ilustrira podatak da je Mladost sredinom četvrte četvrtine vodila 10:9 (Lončar), a jugaši su prvi put poveli tek u 29. minuti golom Sandra Sukna za 11:10.

"Rijetki su vjerovali da se možemo nositi s Jugom, ali tri smo utakmice odigrali u egalu, jednu smo i dobili. Neće biti lako, pogreške se više ne mogu ispraviti, ali dat ćemo sve od sebe da se u subotu vratimo u Dubrovnik", zaključio je Nikolić, a silno je motiviran i Antonio Petković: "Garantiram borbenu utakmicu, naši motivi su veliki. Nećemo se predati, pokazali smo da ne lete i da s njima možemo uspješno nositi".

Trener Juga Elvis Fatović je svjestan da detektirao slabe točke: "Bili smo prepasivni u napadu, lopta je sporo kružila, zona Mladosti nas je udaljila od gola i dugo smo tražili put do Pavića koji je još i odlično branio", a junak subotnje utakmice Frano Vićan je zaključio: "Napad s igračem više je funkcionirao bolje, obrana je puštala više nego u Zagrebu, ali dojam je najmanje bitan, piše se pobjeda, to je najvažnije".

"Sve je u našim rukama, a preiskusna smo ekipa da ponovimo igru iz prve utakmice u Zagrebu, naučili smo lekciju. Nije tragedija ne proslavimo li titulu odmah u Zagrebu i u Gružu bi bili favoriti, ali dovoljno smo kvalitetni da izbjegnemo petu, odlučno i bez ustezanja idemo po pobjedu i u Zagrebu", izjavio je Maro Joković.

Nakon prokockanog finala Jadranske lige i četvrtog mjesta na Final Fouru Eurolige jugaši si ne mogu priuštiti i treći neuspjeh uzastopce, 30. titula ukupno u povijesti kluba, osma u Hrvatskoj i druga uzastopce najbolji je melem na ranu.

Melem za jugaše bio bi i dolazak Aleksandra Ivovića kojeg su kamere uhvatile u subotu na polupraznim tribinama Gruža. Stiže li Ivović kao zamjena za kapetana na odlasku Miha Boškovića?

Čelnici Juga su zagrizli u tvrd zalogaj. Igrača, naime, koji je praktički sam usred Dubrovnika pobijedio Jug u finalu Jadranske lige (najbolji strijelac JVL-a u finalu je pet puta probio Vićana), želi i Pro Recco, a što europski prvak zaželi, u pravilu i dobiva. Posljednja informacija kaže da su Talijani Jadranu ponudili 150.000 € odštete, a Ivović bi igrao i talijanskom prvenstvu i u Euroligi.

O Ivoviću i prijelaznom roku u ovom trenutku iz Juga kažu "o tom potom", usredotočeni su prvaci na obranu titule i odlučni da nakon iscrpljujuće sezone stave točku na i klupske sezone. Ima li u igrača Mladosti još ulja u svijeći? Oko 19:10 ćemo biti pametniji, utakmicu sude Filippo Gomez i Stefano Riccitelli, a prijenos na HRT2 je u 18 sati.

Zagreb, četvrta utakmica doigravanja, 18 sati:
MLADOST - JUG (1:2)

1. HVL - doigravanje

finale

Jug AO9:8Mladost
Mladost7:6Jug AO
Mladost14:12Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!