Vodeni sportovi

Peta u Dubrovniku!

Maja Giljanović • srijeda, 16.06.2010.
Peta u Dubrovniku!
Foto: Kristijan Komarica

Peta utakmica u Dubrovniku u subotu će odlučiti o prvaku Hrvatske. U najboljoj utakmici doigravanja Jug je propustio prvu meč-loptu, Mladost je slavila, a trijumf Žabaca je tim i veći nakon što su u trećoj četvrtini prokockali pet golova prednosti. Skupili su glave i na koncu slavili 14:12.

MLADOST - JUG 14:12 (3:3, 7:3, 0:4, 4:2)

Zagreb, četvrta utakmica doigravanja za prvaka
Suci: Stefano Riccitelli i Filippo Gomez

MLADOST: Pavić (6 obrana), Živković 2, Babić, Letica 3, Petković 1, Milaković, Zubčić, Martinić 1, Karač 1, Muslim 1, Hinić 3, Buljubašić 1, Lončar 1, Brzica. Trener: Emil Nikolić

JUG: Vićan (5 obrana), Vranješ, Bošković 1, S. Sukno 4, Joković, Seman, Marković 1, Bušlje 2, I. Sukno, Dobud 3, Drobac, Obradović 1, Šutalo, Nižić (5 obrana). Trener: Elvis Fatović

Igrač više: Mladost 7/13, Jug 6/13

Peterci: Mladost -, Jug 2/2

Prva je četvrtina ponudila najbolji vaterpolo dosad, obje su momčadi drastično podigle razinu forme. Mladost je povela golom Borisa Letice s igračem više, Frano Vićan je prethodno izvrsno od prečke skinuo ispred Petra Muslima u posljednjoj sekundi napada s kažnjenim Mihom Boškovićem, ali Letica je u posljednjoj sekundi postigao gol za 1:0.

Na drugoj strani igrača više (Milaković) iskoristio je i Jug, krasno izrađenu akciju u 1:1 je pretvorio Andro Bušlje. Nikša Dobud je u jednom trenutku zaspao i Frano Karač je vratio Žapce u vodstvo, gosti tri i pol minute prije konca četvrtine golovima Sandra Sukna i Pave Markovića prvi put preuzimaju vodstvo (3:2), a Duje Živković preciznom ljevicom vraća zabija za 3:3.

Rijetke su prilike da Sandro Sukno ne otpliva najbrže i osvoji loptu jugašima za prvi napad u četvrtini, ali ovog puta brži je bio Ivan Buljubašić i poništio igrača više Juga na početku druge četvrtine. Nikša Dobud je ubrzo vratio goste u vodstvo, ali odgovor Mladosti je furiozan.

Tri su gola uzastopce mladostaši postigli s centarskih pozicija, Muslim za 4:4, Luka Lončar za 5:4 i Igor Hinić za 6:4. Grogirani Jug tri i pol minute prije kraja prvog poluvremena prima još jedan gol, strijelac je Marko Martinić, a jugaši se u život vraćaju nakon zbrke koju su izazvali suci. Stefano Riccitelli je isključio Ivana Buljubašića, Filippo Gomez Krešimir Zubčića, a nakon što je Zubčić, ne shvaćajući da je isključen, igrao loptom Talijani su svirali peterac i Bošković je smanjio na -2 (5:7).

Mladost, međutim, nije posustala, Frano Karač je iskoristio isključenje Mara Jokovića i prednost vratio na tri gola razlike, 1:50 prije kraja poluvremena Letica prvi put diže na +4, Hinić minutu prije kraja zabija za nevjerojatnih 10:5, a Sandro Sukno postiže gol za zadnju slamku spasa Juga (6:10).

Početkom drugog poluvremena Elvis Fatović s gola povlači Vićana i u vatru baca Mirka Nižića, a 20-godišnjak mu povjerenje uzvraća na najbolji mogući način. Nižića je u prvom šutu kod udarca Buljubašića pomazila sreća, Buljubašić je pogodio prečku, a poslije je Nižić zaključao vrata. Jug je pokazao karakter, treću su četvrtinu Dubrovčani dobili 4:0. Sukno je bio strijelac dvaput od čega je gol za 10:10 postigao pet sekundi prije konca četvrtine, a Josipa Pavića su probili i Paulo Obradović i Dobud.

Prvi gol za Mladost nakon gola Hinića za 10:5 minutu prije kraja prvog poluvremena početkom četvrte četvrtine postiže Živković za vodstvo Žabaca 11:10, Bušlje dalekometnim projektilom ne ostavlja ni promil šanse Paviću, Hinić zabija za 12:11, ali ni Jug ne ostaje dužan, isključenje Živkovića nakon savršenog proigravanja Sukna u gol za 12:12 pretvara Dobud.

Šansu s igračem više ne propušta ni Petković (13:12), ali zato Joković ničim izazvan ispušta loptu nakon isključenja Milakovića i otvara prostor Mladosti koja golom Petkovića ponovno preuzima inicijativu. Nižić je u tim trenucima održavao glave jugaša iznad vode, skinuo je ispred Hinića i Petkovića, ali Mladost se više nije osvrtala, Hinić ga je probušio za 14:12 i veliku pobjedu igrača Emila Nikolića.

Peta utakmica 'para gaće', a prijenos je u subotu u 18 sati.

1. HVL - doigravanje

finale

Jug AO9:8Mladost
Mladost7:6Jug AO
Mladost14:12Jug AO

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Captain Jack16.06.2010. u 23:24
    Mislim da bi bilo zasluženo da Mladost uzme kantu..Jug ima po imenima troduplo jaču i iskusniju ekipu,a danas im Mladost zabije 7 golova u jednoj četvrtini+ Jug se u obje domaće tekme čupal u zadnjih minutama+posjeta u Gružu je očajna pa možda iduće sezone budu gladniji trofeja napunili Gruž
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 20:35
    Ova recenica sa sudenjem je tendeciozna i bezobrazna skoro ko Micovo komenitranje na HRVATSKOJ televiziji. Ako autorica nije spremna analizirati cijelo sudenje onda bolje da ga ne spominje uopce pogotovo ne na ovakav neinteligentan nacin. Inace zasluzena pobjeda Mladosti ili bolje receno zasluzeni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.06.2010. u 19:46
    Ma tko to još uvijek prati sport u kojem je predsjednik saveza glavni čovjek jednog kluba pretedenta na naslov?!
    Obrisan korisnik