Nogomet

Trener koji je s Rudešom upisao jedine dvije pobjede u sezoni preuzima slovenskog drugoligaša

Mario Borko • ponedjeljak, 26.02.2024.
Trener koji je s Rudešom upisao jedine dvije pobjede u sezoni preuzima slovenskog drugoligaša
Foto: Daniel Kasap/HINA

Toni Golem, nakon neuspješne avanture u Rudešu, ima novi posao i preuzima slovenskog drugoligaša Triglav iz Kranja...

Slovenski drugoligaši nadolazećeg se vikenda vračaju u akciju. Iza njih je stanka duža od tri mjeseca, a posljednje 18. kolo jesenskog dijela odigrano je 18. studenog.

Igraj na utakmice SuperSport HNK-a na SuperSport.hr (18+ Igraj odgovorno)

Toni Golem je samo tjedan dana prije toga ostao bez posla u Rudešu, a sad se s novim klubom Triglavom vraća u natjecateljski ritam. Splićanin dakle preuzima klupu slovenskog drugoligaša iz Kranja

Golem je s trenerskom karijerom krenuo odmah nakon završetka igračke, u mlađim kategorijama Hrvatskog Dragovoljca. Nakon toga radio je kao asistent Željku Kopiću u Slaven Belupu i Hajduku, a u prvom samostalnom angažmanu preuzima mađarskog drugoligaša. Tamo se zadržao pola sezone prije povratka u Hrvatsku, točnije Lučko. Najdublji trag je ostavio kao trener Solina kojeg je vodio godinu dana, a na početku ove sezone krenuo je kao trener juniora Hajduka.

Ipak stigao je poziv Rudeša i to se nije moglo odbiti. Tamo je naslijedio Roberta Prosinečkog, ali je nakon šest poraza i dva remija u prvenstvu smijenjen. Klub sa zapada Zagreba u utorak igra utakmicu četvrtfinala kupa s Rijekom, a upravo je Golem ostvario jedine dvije pobjede ove sezone i klubu donio povijesni plasman u tom natjecanju.

Triglav je prvi dio prvenstva završio na petom mjestu slovenske druge lige s devet bodova manje od vodeće Nafte, ali samo pet od drugoplasiranih Beletinaca. Drugo mjesto vodi u dodatne kvalifikacije, ono je uhvatljivo, a angažiranje hrvatskog trenera jasno daje do znanja da će ga klub iz Kranja pokušati uloviti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!