Nogomet

Runje sačuvao pobjedu

Vedran Attias • subota, 05.09.2009.
Runje sačuvao pobjedu
Foto: Davor Sajko

Nisu igrači Slavena Bilića odigrali dobru utakmicu protiv Bjelorusije i uvjerljivo je najbolji igrač i najzaslužniji za tri boda bio naš vratar Vedran Runje, no tako i tako su nam iz ove utakmice bila najbitnija "samo" tri boda. Za popravak općeg dojma naši se igrači imaju priliku pobrinuti već za par dana na dragom nam Wembleyju...

Vedran Runje: Odlično je Runje odradio svoj posao i sačuvao čistu mrežu. Vratar naše reprezentacije bio je siguran u prekidima, a nekoliko je puta vrlo dobro ušao u udarce gostujućih igrača i tako spriječio pogodak. Zicere koje je skinuo u samoj završnici utakmice i sačuvao nam tri boda nešto je na čemu mu je Hrvatska zahvalna. "Runje, Runje" orilo se večeras Maksimirom za junaka susreta.

Vedran Ćorluka: Definitivno najjača karika naše obrane u ovoj utakmici. Charlie je bio solidan u obrani i, po običaju, vrlo konkretan i opasan u napadu, a za više dobrih stvari prema naprijed nedostajala mu je podrška Srne. Ovako bi opisali njegov nastup da nije dobio dva nevjerojatno glupa i nepotrebna kartona i izbacio se sa Wembleyja. Šteta za Hrvatsku, ali i za samog Ćorluku.

Ivica Križanac: Solidno je Križanac odradio svojih 90 minuta, no ako se uzme u obzir kako smo igrali protiv Bjelorusije koja je došla u Zagreb bez Hleba i Kutuzova - jasno je da će u Engleskoj morati bolje; posebno u skoku. Situacija iz 78. minute kada je došlo do nesporazuma njega i našeg vratara mogla nas je koštati pogotka, potrebno je očito još vremena za ugrijavanje svih linija.

Josip Šimunić: Bolji dio stoperskog para hrvatske reprezentacije. Branič Hoffenheima bio je siguran u skoku i na zemlji, a dodatno je bio pod pritiskom zbog vrlo lošeg postavljanja Pranjića, no stigao je Joe sve zatvoriti.

Danijel Pranjić: Lošu je utakmicu odradio Pranjić na poziciji lijevog beka. Kada Capello pogleda snimku ove utakmice sigurno će i u drugom dvoboju protiv Bilićeve momčadi svoju igru bazirati na prodorima baš po lijevoj strani naše obrane. Pranjić je bio korektan prema naprijed, no njegova igra u obrani, pogotovo kod postavljanja, nešto je što sigurno neće promaknuti talijanskom stručnjaku na klupi engleske reprezentacije.

Darijo Srna: Pazio je naš kapetan da ne dobije karton i izbaci se s utakmice u Engleskoj i možda je baš to glavni razlog zašto Srna nije bio onaj pravi. Jednostavno nije bilo prepoznatljive žestine i borbenosti u njegovim startovima, što je donekle i razumljivo, a kada ne igra na taj način - Srna nije Srna na kojeg smo naučeni.

Ognjen Vukojević: Jedna od lošijih utakmica Ognjena Vukojevića u dresu hrvatske reprezentacije. Trudio se kao i uvijek Ogi i oduzeo dosta lopti, ali (pre)često njegova su dodavanja bila pogrešna. Dodavanja koja Vukojević odigrava, kratka i prvom igraču do sebe, moraju biti puno preciznija; uostalom, onakva kako Ogi inače dodaje.

Niko Kranjčar: Posebno je bilo zanimljivo vidjeti kako će se Niko snaći na poziciji u sredini veznog reda i možemo reći da je taj posao odradio jako dobro. Prvi dio novi igrač Tottenhama defenzivno je odradio na vrlo visokom nivou dok je u nastavku bio bolji prema naprijed. Jedina zamjerka njegovoj igri jest što bi više trebao pucati i koristiti svoj siloviti udarac; posebno kada dolazi iz sredine i kreće se okomito prema golu.

Ivan Rakitić: (do 64 minute) Zabio je Rakitić pogodak vrijedan tri boda i donio potreban mir u naše redove, no nije dobru utakmicu odigrao vezni igrač Schalkea i svojom je predstavom zadao dosta problema i dvojbi izborniku Slavenu Biliću uoči utakmice na Wembleyju.

Eduardo da Silva: (do 81.) Nisu danas dobru utakmicu odigrali napadači hrvatske reprezentacije. Eduardo je bio bolji u napadačkom dvojcu od kolege mu Olića, no nije to bila predstava u rangu onih kojima nas je napadač Arsenala "razmazio". Čuva se Eduardo za Wembley.

Ivica Olić: (do 73. minute) Trčao je Ola i borio se, no nije naš napadač u onoj formi u kojoj je bio prije samo tri tjedna kada je bio nezaustavljiv u Minsku. Nadamo se kako će u srijedu, na dragom mu Wembleyju, biti onaj stari Olić na kojeg smo naviknuti.

Mario Mandžukić: (od 64. minute) Očekivano je Bilić dao pola sata napadaču Dinama koji je nekoliko puta pokušao probiti stranu, izborio par prekršaja i unio ipak malo nemira u gostujuću obranu, no, kao niti ostatak ekipe, nije bio na razini.

Mladen Petrić: (od 73. minute) Olić nije odigrao ništa posebno, ali Petrić je pokazao još manje i tako se sigurno izbacio iz svih kombinacija za Wembley; barem za prvih jedanaest. Istina, Bjelorusi su nas stisnuli kada je on ušao u igru pa nije niti imao prilike pokazati što može i zna.

Ivan Jurić (od 81.) Ušao je kao vatrogasac kada je Ćorluka dobio crveni karton, no u desetak minuta na terenu nije unio nikakvu sigurnost niti stabilnost u našu obranu; dapače.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!