Košarka

Slovenskih pet minuta

Branimir Korać • utorak, 08.09.2009.
Slovenskih pet minuta
Foto: EPA

Petorku drugog dana Eurobasketa predvode Slovenci. Zahvaljujući vrlo dobroj utakmici protiv Srbije, nominaciju u petorku dana zaslužili su Goran Dragić i Boštjan Nachbar...

Playmaker

Tony Parker (Francuska) - 36 minuta, 23 poena, 4 skoka, 3 asistencije: Francuska se mučila i na kraju jedva jedvice slavila protiv Latvije, a najveće zasluge za to ima Tony Parker. Parker je ubacio posljednjih deset poena Francuza i odveo ih do pobjede u lošoj utakmici u kojoj je tek on bio svijetla točka.

Šuter

Goran Dragić (Slovenija) - 26 minuta, 16 poena, 4 skoka: Slovenija je posve nadigrala Srbiju i odnijela pobjedu u dvoboju s reprezentacijom koja je iznenadila i Španjolsku. Goran Dragić bio je pun energije, odlično je probijao, branio i odigrao vrhunsku utakmicu.

Krilo

Boštjan Nachbar (Slovenija) - 28 minuta, 17 poena, 9 skokova, 2 asistencije: Osim Dragića odličnu utakmicu kod Slovenije odigrao je Boštjan Nachbar. Nachbar je bio taj koji je vukao Sloveniju u trenucima kada bi Srbija zaprijetila, po učinku je bio prvo ime susreta i jedan od najzaslužnijih za pobjedu.

Krilni centar

Maciej Lampe (Poljska) - 39 minuta, 22 poena, 10 skokova, 2 blokade: Veliku utakmicu odigrao je Maciej Lampe protiv Litavaca. Poljska je upisala ogromnu pobjedu, pobjedu kojom sigurno odnose barem dva boda u drugi krug, a velike zasluge za to nosi Lampe koji je bio neuhvatljiv za Litavce.

Centar

Pau Gasol (Španjolska) - 31 minuta, 27 poena, 11 skokova: Protiv Srbije je bio zaustavljen, no protiv Britanaca je bio pravi. I da nije on bio pravi, pitanje je kako bi sve završilo. Gasol je vukao najvećim dijelom susreta, na kraju kada je Britanija bila pred čudom, napravio je veliki posao i odveo Španjolsku do pobjede.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!