Nogomet

Kako su igrali: Uz sjajnog Niku Kranjčara

Borna Rupnik • četvrtak, 08.10.2009.
Kako su igrali: Uz sjajnog Niku Kranjčara
Foto: Sandro Donda

Hrvatska je na Kantridi uspjela pobijediti Katar, no ispalo je teže nego što se moglo zamisliti. Neke su nepažljivosti Bilićeve momke koštale izjednačenja, a potom su Azijci čak preuzeli konce igre. No, Jelavić nas je u zadnji čas izvukao svojim prvijencem, a najviše je pohvala zaslužio Niko Kranjčar...

Vedran Runje: Dobro je uvježbao primanje povratnih lopti, a kod primljenih golova nije mogao ništa. Više od toga Katar ga nije testirao sve do same završnice, kada je opet jednom prilikom morao spašavati stvar.

Vedran Ćorluka: (do 66. minute) Vedrana Ćorluku krenuli su i pogoci. Nakon prvijenca za Tottenham, zabio je gol i za izabranu vrstu, a bio je i nadomak drugog, ali nije uspio skrenuti Srninu loptu. U nastavku utakmice okušao se i na lijevom boku, a obje je zadaće odradio sasvim solidno.

Hrvoje Čale: (od 66. minute) Ušao je trenucima kada je igra Hrvatske padala te se nije uspio pokazati u boljem svjetlu.

Ivica Križanac: Dobro bi mu došlo još malo uigravanja s Robertom Kovačem jer su obojica povremeno reagirali pomalo nespretno. Rupe u posljednjoj liniji mogli bi kazniti i Kazahstanci, a tada bi to bilo neusporedivo pogubnije.

Robert Kovač: Nije to bila idealna izvedba kapetana momčadi u kockastom. Bilo je uočljivih pogrešaka u bezazlenim situacijama - one teže je uglavnom rješavao uspješno. Na takav mu nastup nije dobro sjelo ni skretanje loptu u Runjinu mrežu.

Danijel Pranjić: (do 45. minute) Kao što se moglo i očekivati, protiv slabijeg protivnika često se pridodavao napadu, a najbolji mu je potez bio ubačaj za Klasnićev pogodak. U defenzivnoj je fazi opet imao nekoliko propusta, uključujući i kašnjenje u situaciji kada je Katar smanjio na 2:1.

Dejan Lovren: (od 46. minute) Čini se da se previše usredotočio na ofenzivne zadatke. Bio je dekoncentriran na svojoj polovici.

Darijo Srna: (do 74. minute) Teško je prebrojati koliko je puta na desnoj strani hrvatskog napada okrenuo katarske braniče i poslao loptu prema kaznenom prostoru. U više je navrata izravno zaprijetio vrataru Burhanu, koji mu je najbolji pokušaj odlično obranio.

Anas Sharbini: (od 74. minute) Na svom donedavnom stadionu bio je prilično neprimjetan.

Ognjen Vukojević: (do 94. minute) Istaknuo se jednim odličnim udarcem i dodavanjem Jelaviću u ključnom trenutku, ali ostaje dojam da nije u potpunosti iskoristio slabosti suparnika. O želji i angažmanu dovoljno govori podatak da je i u prijateljskom susretu zaradio žuti karton.

Jerko Leko: (od 94. minute) Dobio je ukupno jednu minutu.

Nikola Pokrivač: (do 45. minute) Slično kao i Ognjen Vukojević, kao da nije bio dovoljno povezan s ostatkom ekipe. Trebalo je više jednostavnosti i više konkretnosti.

Ivan Rakitić: (od 46. minute) Nije se uspio nametnuti na sredini terena te nije donio kreativnu prevagu koja se od njega mogla očekivati, iako je bio začetnik akcije za pobjednički pogodak. Osim toga, viđali smo i bolje Rakitićeve prekide.

Niko Kranjčar: Niko Kranjčar bio je najraspoloženiji pojedinac na terenu i s pravom nosi titulu igrača utakmice. Udijelio je nekoliko uistinu izvrsnih lopti, uz manji broj izgubljenih. Bio je pravi razigravač sa svoje lijeve strane. Šteta je što mu slobodan udarac iz 80. minute nije odsjeo iza leđa katarskog vratara. Takav će nam trebati u Astani.

Ivan Klasnić: (do 64. minute) Nesebičnu je igru okrunio asistencijom za prvi i realizacijom kod drugog pogotka. Svojim je nastupom istaknuo ozbiljnu kandidaturu da i u Kazahstanu istrči u prvoj postavi hrvatske reprezentacije.

Nikica Jelavić: (od 64. minute) Raspoloženi napadač bečkog Rapida opravdao je Bilićev poziv. Napravio je ono što mu najbolje ide - gurnuo je loptu preko crte kada je najviše trebalo, a zamalo je u nastavku sudačke nadoknade postao i asistent.

Ivica Olić: (do 45. minute) Istrčao je svoju kvotu, sudjelovao u igri, a samo su ga centimetri dijelili da se i on upiše na listu strijelaca. U 39. minuti njegov je sjajan volej zaustavila greda.

Mario Mandžukić: (od 46. minute) U prvih nekoliko minuta provedenih na terenu dva je puta odlično uposlio Darija Srnu, a zatim se sve do završnih minuta malo izgubio.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!