Nogomet

Bilić: "Najbitnija je pobjeda"

Marin Vuković • četvrtak, 08.10.2009.
Bilić: "Najbitnija je pobjeda"
Foto: Sandro Donda

Neočekivano teško hrvatska je reprezentacija tek pogotkom Jelavića u posljednjim trenucima utakmice došla do pobjede nad Katarom. Izbornik Slaven Bilić i jedan od najboljih pojedinaca na današnjoj utakmici Niko Kranjčar usprkos tome smatraju da nema mjesta zabrinutosti.

Zadovoljan pobjedom, ali svjestan da puno toga nije bilo kako treba Slaven Bilić je izašao pred kamere Hrvatske radiotelevizije i podijelio s gledateljima svoje prve dojmove. Treba li nas posljednjih pola sata utakmice zabrinuti? "Katar nas je nadigrao kad su dali drugi gol i tih 20-ak minuta je bilo svojevrsno zamračenje jer su prelako izlazili u kontranapade. Međutim, ne smijemo zaboraviti da smo u drugom poluvremenu svjesno dali priliku igračima koji su večeras prvi put zajedno. Oni znaju sve što trebaju znati, kako trebaju stajati na terenu, ali oni su ipak prvi put igrali zajedno", pojasnio je Bilić.

Bitnije od svega večeras je bilo pobijediti i u kakvom takvom pozitivnom ozračju dočekati subotu, a potom i potencijalno odlučujuću utakmicu s Kazahstanom.

"Najbitnije je da smo pobijedili jer smo pobijediti htjeli. Ruku na srce, ako gledamo zadnjih dvadesetak minuta da je Katar iskoristio svoje prilike onda bi pobijedili oni. Međutim, nakon svih propuštenih prilika iz prvog i početka drugog dijela, taj drugi pogodak Katara jednostavno nas je presjekao. Igrači su na kraju ipak pokazali karakter i izborili pobjedu", rekao je Bilić.

Igra u obrani večeras definitivno ne ohrabruje, Katarani su prelagano dolazili do prilika i u kontranapadima prijetili našim braničima. "Upravo radi toga što su Srna i Pranjić dobivali više prostora, mi smo se odlučili s bokovima igrati visoko. Ima tu negativnih stvari, naravno, a to je da su Katarani u toj situaciji prelako dolazili do našeg gola", priznao je izbornik.

Je li današnji početni sastav onaj koji će istrčati u Astani? "Zna se tko nam fali, zna se kakav hendikep imamo, nevjerojatan hendikep, ali imamo dovoljnu širinu i mislim da smo i danas dobili nekoliko rješenja za Kazahstan."

Bilić je dodao da Katar nije slaba reprezentacija i da su očekivanja o uvjerljivoj pobjedi ipak bila pretjerana. "Ako su ljudi mislili da ćemo jednu takvu reprezentaciju dobiti sa šest ili sedam pogodaka razlike, prevarili su se."

Jedan od onih koji večeras nisu podbacili bio je Niko Kranjčar. Veznjak Tottenhama pružio je vrlo dobru igru, razigravao suigrače, ulazio u prilike i općenito bio vrlo raspoložen za igru. Niko je nakon utakmice pokazao sebi svojstvenu smirenost i rekao da ne bi trebalo biti zabrinutosti uoči utakmice s Kazahstanom.

"Mislim da se ne bismo trebali bojati utakmice s Kazahstanom, bilo je puno izmjena i to je razlog zašto smo izgubili kontrolu utakmice. Dozvolili smo im previše prostora i da iz dvije kontre zabiju gol. Sve u svemu mislim da je bilo puno lijepih akcija i odličnih poteza. Da smo zabili treći gol, mislim da bi bilo lakše, ali pobijedili smo i to je bitno", rekao je Kranjčar.

"Čeka nas ključna utakmica, vrlo bitna utakmica i uvjeren sam da ćemo dati sve od sebe ako će se ta utakmica pokazati odlučujućom. Izlike nema, tamo moramo uzeti tri boda na bilo koji način, pa i na silu", odlučan je Niko.

Engleski reprezentativci u redovima Tottenhama priznali su Niki da će dati sve od sebe u susretu s Ukrajinom. Treba li se plašiti opuštenijeg pristupa Engleza?

"Englezi su prije svega pravi profesionalci, žele poslati svijetu poruku da su favoriti za osvajanje svjetske titule. Kao što smo mi u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo htjeli nešto pokazati i dokazati, tako i oni žele jasno dati do znanja da su favoriti za osvajanje Svjetskog prvenstva. Uvjeren sam da će dati sve od sebe, ali u nogometu je sve moguće", tvrdi Kranjčar.

Reprezentacija - prijateljske utakmice

26.03.2024.
Egipat2:4Hrvatska
23.03.2024.
Hrvatska5:4 **Tunis
16.11.2022.
Saudijska Arabija0:1Hrvatska
29.03.2022.
Hrvatska2:1Bugarska
26.03.2022.
Hrvatska1:1Slovenija
06.06.2021.
Belgija1:0Hrvatska
01.06.2021.
Hrvatska1:1Armenija
11.11.2020.
Turska3:3Hrvatska
07.10.2020.
Švicarska1:2Hrvatska
19.11.2019.
Hrvatska2:1Gruzija
11.06.2019.
Hrvatska1:2Tunis
31.05.2019.
Omiš0:5Hrvatska
15.10.2018.
Hrvatska2:1Jordan
09.10.2018.
Bjelovar1:15Hrvatska
06.09.2018.
Portugal1:1Hrvatska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!