Nogomet

Kako su igrali: Nagrađeni trud i želja

Borna Rupnik • srijeda, 14.10.2009.
Kako su igrali: Nagrađeni trud i želja
Foto: Davor Sajko

Okrnjena vrsta Slavena Bilića upisala je pobjedu u posljednjem kvalifikacijskom susretu za Svjetsko prvenstvo, a za predstavu u Kazahstanu, s obzirom na sve okolnosti, zaslužila je velike pohvale. Našu je reprezentaciju krasila borbenost od prve do zadnje minute, a naposljetku su nadvladali i nesreću...

Vedran Runje: Nije bio među zaposlenijima na terenu, a kako ga se gotovo uopće nije spominjalo, znači da je svoje zadatke odradio u redu.

Vedran Ćorluka: Kod kazahstanskog je gola ostao iza leđa protivnika, ali drugih zamjerki na njegovu igru nema. Dao je doprinos i prema naprijed i opet je zamalo ostavio trag na listi strijelaca.

Dejan Lovren: Snašao se bolje nego u svom debiju u Rijeci. Bio je čvršći i smireniji u duelima i pokazao da mu mjesto u srcu obrane bolje leži. Svakako predstavlja budućnost ove reprezentacije.

Robert Kovač: Jedna od rijetkih neuspjelih Kovačevih intervencija koštala je Hrvatsku primljenog gola, no ako je ovo drugom bratu Kovaču bila oproštajna utakmica u kockastom dresu može se reći da ju je odradio sasvim solidno.

Danijel Pranjić: Njegova je lijeva strana ponekad procurila, iako to više nije novost neovisno o suparniku. Na mahove je probijao bok i donosio dodatnu opasnost na kazahstansku polovicu, premda se ne osjeća njegov konkretniji učinak.

Darijo Srna: (do 95. minute) Bila je to jedna od najaktivnijih predstava našeg povremenog kapetana u posljednje vrijeme. Navikli smo na još preciznije Srnine ubačaje, kako iz igre, tako i iz prekida, ali kako su njegove dvije lopte pretvorene u pogotke, nema mjesta većem prigovoru. Požrtvovnosti mu nipošto nije nedostajalo.

Nikola Pokrivač: (od 95. minute) Ušao je samo kao taktička zamjena duboko u sudačkoj nadoknadi.

Ognjen Vukojević: Pretrčane mu kilometre nema smisla brojati, a stigao je biti uočljiv u oba šesnaesterca. Rutiniranim je udarcem glavom donio Hrvatskoj rano vodstvo.

Ivan Rakitić: Trudio se povezati konce veznog reda i surađivao je s Kranjčarom. Pokazao je više nego u proteklim dvobojima.

Niko Kranjčar: Ponovno je Niko Kranjčar bio dirigent igre hrvatske reprezentacije. Vrhunsku predstavu protiv Katara nadogradio je konstruktivnom igrom i odličnim dodavanjima, a na kraju se našao na pravom mjestu da nam glavom osigura toliko željenu pobjedu.

Mario Mandžukić: (do 63. minute) U prvom je poluvremenu bio praktično nevidljiv, dok je u nastavku bio pokretljiviji i rastrčaniji te je češće dolazio u prilike. Povremeno nije reagirao na potrebnoj razini, a kada jest - istom mu je mjerom uzvratio fantastični kazahstanski vratar.

Mate Bilić: (od 63. minute) U manje od pola sata izborio se za tri izvrsne prilike. Ostao je praznih ruku, ali dobar mu dojam nitko ne može oduzeti.

Ivan Klasnić: (do 77. minute) Nudio se, otvarao i pokušavao biti konkretan, posebno u prvom dijelu. U drugih 45 minuta više je griješio, kao da mu je uvijek nedostajao posljednji, pravi korak.

Nikica Jelavić: (od 77. minute) Napadač bečkog Rapida nije mnogo sudjelovao u igri, ali i njemu idu zasluge za pobjedu kao dijelu ove ekipe.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!