Košarka

Perković spasio prvaka

Branimir Korać • utorak, 27.10.2009.
Perković spasio prvaka
Foto: EPA

Dobar dio hrvatskih internacionalaca iza sebe ima uspješan tjedan. Jedan od njih je i Jasmin Perković koji je odigrao sjajnu utakmicu u njemačkom prvenstvu i aktualnog prvaka Oldenburg odveo do pobjede...

AUSTRIJA

Milan Stegnjaić (Oberwart): U petom kolu austrijskog prvenstva Oberwart je na svom parketu ugostio Worthersee kojeg vodi Nenad Videka i upisao pobjedu 80:56. Prvo ime utakmice bio je naš internacionalac Milan Stegnjaić koji je za 35 minuta ubacio 18 poena (2/2 za dva, 4/7 za tri, 2/2 slobodna) uz 11 skokova i dvije asistencije.

BELGIJA

Andrija Stipanović (Liege): Liege je stigao do velike pobjede u petom kolu belgijskog prvenstva. Na gostovanju kod aktualnog prvaka Charleroija slavili su 67:65. Andrija Stipanović igrao je samo osam minuta zbog problema s osobnim pogreškama, a za to vrijeme ubacio je dva poena (1/2 za dva, 0/2 slobodna) uz dva skoka.

Jure Lalić (Charleroi): U sličnim problemima kao Stipanović bio je i Jure Lalić. Također je brzo skupio tri osobne pogreške i minutaža mu je bila smanjena. Igrao je 11 minuta i ubacio dva poena (1/2 za dva) uz dva skoka.

BUGARSKA

Aleksandar Ugrinoski (Rilski Sport): Već pomalo zaboravljeni Aleksandar Ugrinoski angažman je pronašao u Bugarskoj. Njegov Rilski Sport u drugom kolu upisao je težak poraz na gostovanju kod Lukoila 94:63, a Ugrinoski je igrao 32 minute i ubacio sedam poena (2/7 za dva, 1/5 za tri) uz četiri asistencije i tri skoka.

FRANCUSKA

Hrvoje Perinčić (Hyeres Toulon): Dobar niz u francuskom prvenstvu nastavlja Hyeres Toulon koji je u četvrtom kolu svladao u gostima Poitiers 89:87. Hrvoje Perinčić igrao je 35 minuta i ubacio četiri poena (2/3 za dva, 0/3 za tri) uz četiri skoka.

Slaven Rimac (Pau Orthez): U gostima je uspješan bio i Pau Orthez koji je svladao St. Vallier i tako se iskupio za neočekivani poraz na domaćem parketu u prošlom kolu. Slaven Rimac nije imao svoju večer, igrao je 13 minuta i ostao bez poena (0/2 za dva, 0/2 za tri).

NJEMAČKA

Jasmin Perković (EWE Baskets Oldenburg): Aktualni njemački prvak, momčad Oldenburga svladala je u gostima Eisbaren iz Bremerhavena 88:80. Sjajnu večer imao je naš internacionalac Jasmin Perković koji je za 33 minute ubacio 26 poena (3/7 za dva, 4/6 za tri, 8/9 slobodna) uz 11 skokova, četiri asistencije i tri ukradene lopte.

GRČKA

Nikola Vujčić (Olympiacos): Olympiacos je u novu sezonu krenuo neugodnim gostovanjem kod Arisa i pobjedom 85:78. U pobjedi u Solunu Nikola Vujčić rutinski je odradio posao, igrao je 15 minuta i ubacio deset poena (4/7 za dva, 2/3 slobodna) uz dvije asistencije.

Željko Župić (KAOD): Prvi poraz u novoj sezoni upisao je KAO Dramas koji je neuspješno gostovao kod Pagratija i upisao poraz 63:51. Željko Župić kod poraženih igrao je 23 minute i ubacio sedam poena (2/2 za dva, 1/6 za tri) uz pet skokova.

Ivan Kartelo (KAOD): Posebno uspješan u porazu Dramasa nije bio niti Ivan Kartelo. Igrao je 23 minute i ubacio četiri poena (2/3 za dva, 0/2 slobodna).

MAĐARSKA

Srđan Helbich (PVSK Pecs): PVSK iz Pecsa u četvrtom kolu upisao je minimalan poraz na gostovanju kod Szolnoka 78:77. Gostima nije pomogla niti vrlo dobra predstava Srđana Helbicha koji ih je predvodio sa 16 poena (6/12 za dva, 1/2 za tri, 1/2 slobodna), sedam skokova i dvije blokade za 23 minute.

ITALIJA

Sandro Nicević (Benetton): Benetton je ostao neporažen i nakon trećeg kola talijanskog prvenstva. U trećem kolu ugostili su Scavolini i slavili 86:84, a Nicević se pokazao konstantnom i u ovom susretu. Igrao je 25 minuta i ubacio deset poena (4/6 za dva, 2/4 slobodna) uz šest skokova i tri asistencije.

Davor Kus (Benetton): U pobjedi Benettona protiv Scavolinija sudjelovao je i Davor Kus. On je igrao 20 minuta i za to vrijeme ubacio šest poena (1/1 za tri, 3/4 slobodna) uz tri asistencije.

NORVEŠKA

Ivan Đerman (Gimle): U susretu mačke i miša u šestom kolu norveškog prvenstva Gimle je svladao Ulriken sa 125:33. U nevjerojatnoj pobjedi jedne od najjačih norveških momčadi Ivan Đerman sudjelovao je 29 minuta i ubacio 18 poena (9/17 za dva, 0/6 za tri) uz osam skokova i šest ukradenih lopti.

POLJSKA

Igor Miličić (Koszalin): Četvrto kolo poljskog prvenstvo Koszalinu je donijelo gostovanje kod Energi Czarnog i poraz 78:68. U gostujućem sastavu Igor Miličić igrao je 14 minuta i ubacio osam poena (1/1 za dva, 2/3 za tri) uz četiri asistencije i dva skoka.

RUSIJA

Marko Popović (Uniks Kazan): Košarkaši Uniksa bili su uspješni u derbiju protiv moskovskog Dinama. U gostima su slavili 78:70, a dobru utakmicu odigrao je Marko Popović koji je za 29 minuta ubacio 11 poena (3/4 za dva, 1/7 za tri, 2/2 slobodna) uz sedam asistencija, tri skoka i dvije ukradene.

Krešimir Lončar (Uniks Kazan): Za razliku od Popovića, Krešo Lončar bio je prilično suzdržan i nije previše pokazao u 11 minuta. Ostao je bez poena (0/2 za dva) uz jedan uhvaćen skok.

Zoran Planinić (CSKA): CSKA se neočekivano mučio na gostovanju kod Eniseya te je upisao jedva pobjedu 82:79. Zoran Planinić dobio je 21 minutu i ubacio sedam poena (0/1 za dva, 1/2 za tri, 4/4 slobodna) uz dva skoka.

SLOVAČKA

Dominik Štefanac (Inter): Slovaci su ovaj vikend na rasporedu imali deveto kolo, a Inter je u derbiju začelja svladao Žilinu 79:61. Dominik Štefanac u pobjedi je sudjelovao 20 minuta i pritom je ubacio četiri poena (2/2 za dva, 0/2 slobodna) uz pet skokova i dvije blokade.

Zrinko Gudelj (Komarno): Komarno je ostalo na dnu prvenstvenog poretka nakon domaćeg poraza od Handlove 84:79. Veliku minutažu kod domaćina imao je Zrinko Gudelj koji je igrao 31 minutu i ubacio 11 poena (4/10 za dva, 3/3 slobodna) uz četiri skoka.

Igor Salamun (Komarno): U dresu Komarnog 26 minuta na parketu proveo je Igor Salamun, no nije bio posebno raspoložen. Ubacio je pet poena (1/4 za dva, 1/5 za tri) uz tri skoka i dvije asistencije.

Josip Glavinić (Handlova): Odličnu utakmicu u pobjedi Handlove odigrao je Josip Glavinić. Naš razigravač za 37 minuta ubacio je 17 poena (1/5 za dva, 3/4 za tri, 6/8 slobodna) i tome dodao čak 13 asistencija i sedam skokova.

Ivan Barišić (Handlova): Kao i Glavinić, puno je igrao i Ivan Barišić, no sa slabijim učinkom. Za 35 minuta ubacio je devet poena (4/9 za dva, 0/2 za tri, 1/2 slobodna) uz sedam skokova.

Ivica Cvitanović (Svit): Svit je upisao očekivan poraz na gostovanju kod Nitre 72:66. Unatoč porazu, gosti su odigrali dobru utakmicu, a dobar je bio i naš Ivica Cvitanović koji je igrao 35 minuta i ubacio 11 poena (3/5 za dva, 1/3 za tri, 2/4 slobodna) uz deset skokova.

SLOVENIJA

Vladimir Anzulović (Zasavje): Zasavje je upisalo poraz u trećem kolu slovenskog prvenstva protiv Elektre 73:72. U susretu u kojem je domaćin propustio nekoliko prilika za preokret, Vladimir Anzulović igrao je 21 minutu i ubacio 13 poena (5/7 za dva, 3/3 slobodna) uz tri skoka.

Vlado Pašalić (Zasavje): U porazu Zasavja minutu manje od Anzulovića na parketu je proveo Vlado Pašalić. Za tih 20 minuta ubacio je devet poena (4/10 za dva, 1/2 slobodna) uz dva skoka i pet osobnih pogrešaka.

Vjeran Soldo (Zasavje): Najmanju minutažu u našoj koloniji u Zasavju imao je Vjeran Soldo koji je igrao tek pet minuta. U tom kratkom razdoblju promašio je jednu dvicu i jednu tricu te zaradio osobnu pogrešku.

Davor Marcelić (Krka): U derbiju kola Geoplin Slovan svladao je na svom parketu Krku 73:68. U sastavu momčadi iz Novog Mesta neraspoložen je bio Davor Marcelić koji je igrao 33 minute i ubacio šest poena (0/3 za dva, 2/7 za tri) uz dva skoka i dvije ukradene lopte.

Dražen Bubnić (Zlatorog): Prvu pobjedu upisao je Zlatorog koji je na svom parketu svladao Šentjur 88:78. Za prvi uspjeh momčadi iz Laškog najveće zasluge idu Draženu Bubniću koji je odigrao sjajnu utakmicu. Za 36 minuta ubacio je 27 poena (12/15 za dva, 0/2 za tri, 3/6 slobodna) i tome dodao osam skokova i tri asistencije.

Mario Dundović (Helios): Prije gostovanja u Zagrebu kod Cibone Helios je na domaćem parketu ugostio Parklje i svladao ih 80:71. Mario Dundović bio je među istaknutijim pojedincima kod pobjednika s ubačenih 14 poena (1/2 za dva, 2/5 za tri, 6/6 slobodna) uz tri asistencije i dva skoka.

ŠPANJOLSKA

Stanko Barać (Caja Laboral): Caja nakon četiri kola španjolskog prvenstva ima isto toliko pobjeda. U četvrtom kolu svladala je Xacobeo na svom parketu 100:81, a solidan je bio i naš Stanko Barać koji je odigrao 15 minuta i ubacio osam poena (3/5 za dva, 2/2 slobodna) uz pet skokova.

Drago Pašalić (Xacobeo): Kod Xacobea Drago Pašalić imao je nešto manju minutažu. Igrao je 11 minuta i ubacio pet poena (1/3 za dva, 1/2 za tri) uz dva skoka, a četiri osobne pogreške su jedan od glavnih razloga skromne minutaže.

Marko Banić (Bizkaia Bilbao): Bilbao je poražen na gostovanju kod Manrese 62:57 i bilježi lošiji ulazak u sezonu nego što se to očekivalo. Marko Banić imao je lošu večer i za 19 minuta ostao je bez poena (0/1 za dva) uz uhvaćena dva skoka.

Damir Markota (Bizkaia Bilbao): Damir Markota jedan je od rijetkih koji zaslužuju prolaznu ocjenu u posljednjem porazu Bizkaije. "Šveđo" je odigrao 20 minuta i ubacio devet poena (3/6 za dva, 1/5 za tri) i tome dodao pet skokova i dvije blokade.

Mario Stojić (Lucentum Alicante): Na teškom gostovanju kod Fuenlabrade Alicante je poražen 90:82. Mario Stojić odigrao je solidnu utakmicu i za 27 minuta ubacio je 12 poena (1/2 za dva, 2/2 za tri, 4/4 slobodna) uz četiri skoka i dvije ukradene lopte.

TURSKA

Mateo Kedžo (Aliaga): Aliaga Petkim upisao je prvu ovosezonsku pobjedu u turskom prvenstvu. Na svom parketu svladali su Darusafaku 82:75, a Mateo Kedžo za 25 minuta ubacio je osam poena (4/8 za dva, 0/2 za tri) uz četiri skoka.

Mario Kasun (Efes Pilsen): Derbi susret drugog kola igran je u Istanbulu gdje je Efes Pilsen svladao Banvit sa 71:61. U sastavu turskog euroligaša Mario Kasun odradio je 15 minuta i ubacio sedam poena (3/4 za dva, 1/2 slobodna) uz pet uhvaćenih skokova.

Gordan Giriček (Fenerbahče Ülker): Uz dosta muke Fenerbahče je svladao u gostima Erdemir 101:93. Momčad iz Istanbula za pobjedu je morala igrati produžetak, a Gordan Giriček igrao je 17 minuta i ubacio devet poena (1/3 za dva, 1/1 za tri, 4/4 slobodna).

UKRAJINA

Bruno Šundov (Doneck): Očekivanu pobjedu u petom kolu ukrajinskog prvenstva upisao je Doneck koji je gostovao kod Dnipra. Doneck je slavio 96:89, a Bruno Šundov bio je skroman. Za 17 minuta ubacio je tri poena (0/4 za dva, 1/1 za tri) uz tri skoka.

Jurica Žuža (Kryvbasbasket): Odesa je na svom parketu svladala Kryvbasbasket kojem nije pomogla niti odlična večer Jurice Žuže. Naš internacionalac je za 24 minute ubacio 21 poen (9/12 za dva, 3/3 slobodna) uz pet skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!