Nogomet

Kako su igrali: Butina sačuvao obraz

Borna Rupnik • četvrtak, 05.11.2009.
Kako su igrali: Butina sačuvao obraz
Foto: Davor Sajko

Samo je Tomislav Butina protiv Ajaxa zaslužio prolaznu ocjenu. I to ne samo jednu - svojim je obranama spasio Dinamo visokog poraza. Ostali se protiv Ajaxa, uz dužno poštovanje svim nedaćama koje su ih sustigle prije i za vrijeme utakmice - nisu baš iskazali...

Tomislav Butina: Dinamovom vrataru treba skinuti kapu na predstavi protiv Ajaxa. Zasluge za samo dva pogotka u zagrebačkoj mreži idu isključivo na njegovu adresu i s punim pravom nosi titulu igrača utakmice.

Etto: Povremeno je bilo teško uočiti da je hitri Brazilac uopće na terenu. Tek se u nekoliko puta pojavio s konkretnijim potezima, a imao je sreće što je Luis Suarez većinu utakmice provodio na drugoj strani terena.

Robert Kovač: Kapetan Dinama pokazao je malo višu nogometnu razinu od svojih suigrača, no nije bio imun na pogreške. Ipak, bio je jedan od najodlučnijih u plavom dresu. Nažalost, i to je postao kriterij o kojem se mora voditi računa.

Dejan Lovren: Viđale su se i bolje partije novopečenog reprezentativca, pogotovo u posljednje vrijeme. Uklopio se u raštimani obrambeni sustav Modrih, a od Suareza je sigurno ponešto i naučio.

Leandro Cufre: Sudac Mike Dean prestrogo ga je poslao na prijevremeno tuširanje. Do tog trenutka glumio je sjenu Luisu Suarezu - pri čemu nije uvijek bio uspješan - a tako je bio prikovan na svojoj polovici.

Ivica Vrdoljak: (do 46. minute) Nije imao snage nositi se s nadmoćnim nizozemskim veznjacima. Izgubio je bitku, kako pojedinačnu, tako i ekipnu.

Mathias Chago: (od 46. minute) Kamerunac nije mogao promijeniti odnos snaga na terenu, no barem stekao poneke simpatije zalaganjem i jednim od rijetkih lijepih driblinga u Dinamovom sastavu.

Adrian Calello Predvidljiva izvedba argentinskog veznjaka. Dosta defenzivne trke, malo doprinosa prema naprijed i dva žuta kartona koji su ostavili Zagrepčane samo s devetoricom na terenu.

Ivan Tomečak: Pokušao je Krunoslav Jurčić iskoristiti Tomečakove napadačke kvalitete postavivši ga u trojku iza usamljenog Ilije Sivonjića, no Dinamova dvojka nije imala ni rješenje za čvrst Ajaxov zid ni pomoć svojih suigrača. Nekoliko je puta povukao, a imao je i jednu dobru priliku za pogodak.

Sammir: Teško je razigravati momčad koja u cjelini ne može razviti igru. Svi su Brazilčevi kreativni pokušaju uredno ugušeni te mu ostaje upisati novi križić na popis utakmica koje će željeti što prije zaboraviti.

Pedro Morales: (do 42. minute) Potpuno izvan forme, ništa mu nije polazilo za nogom. Pasivno je sudjelovao je u nekoliko akcija, a zabilježeni ostaju jedan neopasan udarac i izgubljena lopta prije prvog Ajaxovog gola. Pri kraju poluvremena postao je žrtva prinudne izmjene kako bi Krunoslav Jurčić uveo novog braniča umjesto isključenog Cufrea.

Tomislav Barbarić: (od 42. minute) Silom prilika u nastavku je činio stoperski tandem s Kovačem, a o sveopćoj izgubljenosti na terenu, dio koje je činio i neiskusni Barbarić, najbolje govori podatak o broju Ajaxovih šansi.

Ilija Sivonjić: (do 78. minute) Još jedna loša predstava Ilije Sivonjića ovoga puta neće završiti na Youtubeu, no opet je imao početničkih poteza. Doduše, često se sam morao nositi s cjelokupnom Ajaxovom obranom jer mu se suigrači nisu dovoljno pridodavali.

Luis Ibanez: (od 78. minute) Činjenica da je dobro izvedenim slobodnim udarcem stvorio jednu od najboljih Dinamovih prilika za pogodak ipak više govori o Dinamovoj igri, a ne o Ibanezovih dobrih desetak minuta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!