Nogomet

Jurčić: "Zašto bih razmišljao o ostavci?”

Tomislav Pacak • četvrtak, 05.11.2009.
Jurčić: "Zašto bih razmišljao o ostavci?”
Foto: Davor Sajko

Nikad tako ogorčenog Krunoslava Jurčića nismo vidjeli nakon utakmice, a meta Dinamovog trenera bili su – suci. Čak i bez nekog šireg elaboriranja bilo je jasno da Jurčić smatra kako je Uefa i suđenjem poslala poruku Dinamu...

Jurčićev komentar utakmice teško da je mogao biti kraći: ”Izgubili smo od Ajaxa 2:0.”

Logično pitanje je bilo zašto, no odgovor je opet bio maksimalno kratak: ”Morali smo izgubiti.”

Ipak, moraju i novinari odraditi svoj posao, pa smo iz Jurčića ipak izvukli malo više: ”Po svemu viđenom na terenu imali smo dojam da mi moramo izgubiti. Mi sada imamo takav tretman u Europi. Bilo bi puno korektnije da su nas izbacili, ovako se enormno trošimo, i emocionalni i fizički. ”

Jurčić je, jasno, mislio na kartone i na zaleđe kod prvog gola Ajaxa: ”Vidio sam kako smo primili prvi gol iz zaleđa, nije mi to žalosno, no žalosno mi je da se Hrvati upinju da objasne kako taj gol nije iz zaleđa. ”

Dinamov trener mišljenje je oformirao na temelju viđenog na televiziji: ”Prvo sam pogledao sve na televiziji, a čak su i Hrvati tvrdili da nisu bili crveni kartoni.”

Nije se Jurčić previše trudio pojasniti tko su ti ”Hrvati” koji valjda ne vole Dinamo...

Ostavka? Jurčić o njoj ne razmišlja: ”Zašto bih razmišljao o ostavci? Ja sam ponosan na svoju ekipu, jer vidi se ovdje rad trenera kada s osam igrača držiš rezultat, iako je Ajax imao neke šanse. Razmišlja se o ponosu, a ne o ostavci.”

U neku pojedinačnu analizu Jurčić nije htio ulaziti, pohvalio je Butinu, a zadovoljan je svim igračima jer su ”ostavili srce na terenu”.

Usprkos ogorčenju na Uefu, Jurčić nije zaboravio odati priznanje protivniku: ”Ajax je velika ekipa, demonstrirali su mirnoću, samopouzdanje i želim im puno sreće u nastavku natjecanja.”

Može li se Dinamo vratiti u život kroz HNL? Jurčić je pokazao veliku dozu odlučnosti, treba vidjeti hoće li to prenijeti i u svlačionicu: ”Iako imamo dosta problema s ozljedama, a i danas smo se jako potrošili zbog igrača manje - imamo dovoljno potentnih igrača i vidjet ćete da ćemo mi jako dobro izgledati.”

Ako nešto treba priznati Dinamovom treneru, onda je to da mu samopouzdanja i odlučnosti ne nedostaje. Da bar to možemo reći i za njegovu momčad...

Europska liga - Skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Anderlecht3:1Temišvar
Dinamo0:2Ajax
1Anderlecht 69:4+511
2Ajax 68:6+211
3Dinamo 66:8-26
4Temišvar 64:9-55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!