Nogomet

"Dinamo nam može pomoći"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • četvrtak, 05.11.2009.
"Dinamo nam može pomoći"
Foto: Davor Sajko

Martin Jol imao je čime biti zadovoljan nakon što je njegova momčad rutinski, rekli bismo i vrlo lagano, došla do tri boda u 4. kolu Europske lige. Ajax je slavio u Zagrebu s 2:0, mogao je i s puno više da nije bilo raspoloženog Tomislava Butine...

Jolova prva reakcija bila je potužiti se na žalosnu atmosferu na stadionu, nakon čega je konstatirao da je jednostavno pobijedila kvalitetnija ekipa: "Prvih 30 minuta bili smo bolja momčad, mada je i Dinamo imao nekoliko šansi koje srećom nije iskoristio. Zabili smo rano gol što je bilo važno. Određene poteškoće radio nam je i loš teren zbog čega nismo mogli igrati kako smo htjeli."

Nizozemski strateg priznao je da je očekivao i bolji otpor Dinama, ali da nakon crvenog kartona Cufrea Modri nisu imali šanse: "Nakon crvenog kartona u prvom dijelu i našeg drugog gola bilo je praktički gotovo. Očekivali smo da ćemo u drugom dijelu zabiti još koji gol, no nismo uspjeli. Vjerujem da će se Dinamo vratiti uskoro u formu koju je imao na početku sezone i na početku Europske lige."

Situacija u Skupini A sada izgleda vrlo izvjesno, iako matematički još nije sve gotovo. Jol vjeruje da čak i Dinamo može pomoći njegovoj momčadi, mada je nakon ove predstave hrvatskog prvaka takvo što optimistično očekivati: "Službeno još nije sve završeno jer Timisoara može osvojiti šest bodova. Nadamo se da će nam i Dinamo tu pomoći u posljednjem kolu."

Bilo je to sve od Jola koji je s momčadi krenuo put Amsterdama, zadovoljan maksimalnim učinkom od šest bodova u dvije utakmice s Dinamom. Zagrepčani više nisu "crna mačka" četverostrukom prvaku Europe...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!