Nogomet

Dan puta za 90 minuta velike borbe

Borna Rupnik • četvrtak, 22.04.2010.
Dan puta za 90 minuta velike borbe
Foto: EPA

U Hamburgu i Madridu na rasporedu su prve utakmice polufinala Europske lige, a u prvom su planu proteklih dana bila putovanja gostujućih klubova, Liverpoola i Fulhama. Obje su momčadi na putu provele cijeli dan...

HSV - Fulham

Hamburška misija pod nazivom "finale na domaćem stadionu" uspješno je dogurala do poluzavršnice, a s druge strane terena stajat će im jedno od većih iznenađenja ovosezonskog natjecanja, momčad Fulhama. Roy Hodgson sa svojim je nogometašima već izbacio branitelje naslova, Šahtar, talijanski Juventus i jednu njemačku ekipu - Wolfsburg.

Stoga je oprez na Nordbank Areni itekako nužan. "Sučelit ćemo se organiziranom i discipliniranom protivniku. Ali to ne mijenja naš cilj", izjavio je uoči utakmice trener HSV-a Bruno Labbadia, a naš Mladen Petrić dodaje: "Sada imamo jaču i kvalitetniju momčad nego prošle godine i ako to uspijemo demonstrirati, nadam se da će i rezultat biti bolji".

Petrića zbog ozljede neće biti na terenu te će u napadu vjerojatno zaigrati dvojac Ruud van Nistelrooij - Paolo Guerrero. Labbadia ne može računati ni na Marcella Jansena, a Fulhamu je najvažnije da je spreman Bobby Zamora, njihov napadač u najboljoj formi.

Fulham je na put do Hamburga potrošio gotovo 20 sati, što je uključivalo i tri sata stajanja u gužvi uzrokovanoj prometnom nesrećom u njemačkom gradu. "Izgubili smo važno poslijepodne, ali nadam se da to neće utjecati na ishod. Naravno, bit će nam teže, to nije idealna priprema za ovako važnu utakmicu", prokomentirao je Hodgson.

Atletico Madrid - Liverpool

Ni Liverpoolu nije bilo znatno jednostavnije doći do španjolske prijestolnice. U Madrid su nakon više od 24 sata doputovali autobusom, vlakom i zrakoplovom, a dočekat će ih silno motivirani domaćin. Atletico je u prvenstvu tek deseti i sve je snage usmjerio na Europu.

"Imaju brzinu u napadu i vrlo su spretni. Istina, u prvenstvu imaju problema i nedostaje im konstanta, ali jako su dobri u utakmicama na ispadanje", kaže Liverpoolov trener Rafael Benitez, kojemu bi kraj natjecanja u Europskoj ligi bio posljednji dodatak na popisu ovosezonskih neuspjeha.

"Znamo da na Vicente Calderonu moramo zabiti gol", najavio je Španjolac, a njegov kolega sa suprotne klupe, Quique Sanchez Flores ne želi se upuštati u prognoze: "Ne vidim koji bi nam rezultat mogao ponuditi mir prije uzvrata na Anfieldu. Tamo je uvijek teško, neovisno o ishodu prve utakmice".

Da je zdrav, priča dana bio bi Fernando Torres, koji je u Liverpool stigao upravo iz Atletico Madrida. Međutim, zbog operacije će susret gledati na televiziji. Zanimljivo, Torres je oglede svoje sadašnje i bivše momčadi zbog ozljede propustio i protekle godine.

Europska liga, polufinale, prve utakmice:
HSV - Fulham, 21:05
Atletico Madrid - Liverpool, 21:05

Europska liga - završnica

polufinale

Atlético Madrid1:0Liverpool
Hamburger SV0:0Fulham
Liverpool2:1 *Atlético Madrid
Fulham2:1Hamburger SV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.04.2010. u 15:55
    btw mislim da je zanimljiviji ogled večeras atletico madrid - liverpool,iako prenose hsv i fulham
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik22.04.2010. u 15:54
    a nec :D
    Obrisan korisnik
  • dany198322.04.2010. u 15:35
    Torres jednostavno ne želi igrat protiv atletica!
    dany1983