Europska liga - završnica, polufinale, 29.04.2010, 21:05 h
Fulham
Fulham 2:1 Hamburger SV
Hamburger SV

Video: Ništa od engleskog finala

Branimir Korać, Vedran Babić • četvrtak, 29.04.2010.
Video: Ništa od engleskog finala
Foto: EPA

HSV je u Londonu ispustio prednost protiv Fulhama te ostao bez finala Europske lige. Prvi susret završen je bez pobjednika, a u drugom je Mladen Petrić krasnim pogotkom iz slobodnog udarca usmjerio HSV prema finalu. Sve do 20 minuta prije kraja HSV je bio u prednosti, a onda su prvo Davies, a zatim i Gera poslali loptu iza leđa Rosta za pobjedu Engleza. Ipak, od engleskog finala neće biti ništa - Diego Forlan odveo je Atletico u Hamburg presudnim pogotkom u produžecima!

Fulham - HSV 2:1 (ukupno 2:1)
(Davies 69', Gera 76'; Petrić 22')

Projektil Mladena Petrića kojim je HSV u 22. minuti poveo ipak nije bio dovoljan za plasman hamburškog kluba u finale Europske lige. Fulham je preokretom u nastavku susreta izborio prvi finale u povijesti i nastavio svoj impresivan ovosezonski niz.

Taj Petrićev projektil bio je ujedno i najupečatljiviji trenutak prvog poluvremena. Fulham je mogao povesti jedino u drugoj minuti preko Zamore koji se unatoč ozljedi našao u početnom sastavu, dok je HSV u 39. mogao riješiti pitanje finalista, ali je Pitroipa ostao bez pogotka.

U 58. minuti Zamora je napustio igru, zamijenio ga je Dempsey, no ubojitost Fulhamovog napada nije oslabila, čak suprotno. Četiri minute kasnije Duff propušta možda i najbolju šansu domaćih, a u 69. Fulham ipak dolazi do izjednačenja. Apsolutni junak bio je Simon Davies koji se znalački oslobodio svoga čuvara Demela i poentirao za 1:1.

HSV je ponovno mogao do vodstva u 74., ali je Pitroipa bio pomalo sebičan te je pucao umjesto da je dodao našem Petriću koji je bio slobodan. I onda, dvije minute kasnije Craven Cottage je eksplodirao - Zoltan Gera pogodio je za 2:1 i prolaz Fulhama u prvi finale u povijesti!

Gosti iz Hamburga pokušavali su doći do drugog pogotka i plasmana u finale, no nije im bilo suđeno. Feyenoord će tako ostati jedina momčad koja je finale ovoga natjecanja igrala na svome terenu (2002.).

Liverpool - Atletico 2:1 (2:2)
(Aquilani 44', Benayoun 95'/Forlan 103')

Od engleskog finala ipak neće biti ništa. Iako je Liverpool u petoj minuti produžetaka preko Benayouna poveo 2:0, Forlan je u 103. po drugi put "zapaprio" Englezima i odveo svoju momčad u finale u Norbank Areni 12. svibnja.

Redsi su odmah krenuli žestoko i umalo poveli u prvoj minuti preko Benayouna. Nešto kasnije zaprijetio je i Aquilani, a Atletico je na prvu priliku čekao do 19. minute kada je udarac Raula Garcije obranio Pepe Reina. Nakon sjajne timske akcije Kuyt je promašio lijepu šansu u 26. minuti, a dvije minute kasnije i Aguero je stvorio opasnu situaciju u šesnaestercu Liverpoola.

U 31. Anfield je eruptirao, no pokazalo se uzalud. Na ubačaj Gerrarda iz slobodnog udarca najviše je skočio Agger i proslijedio loptu u mrežu, no bio je u zaleđu pa je norveški sudac Terje Hauge opravdano poništio zgoditak.

Ipak, u 44. minuti Liverpool je napokon poveo. Sve je pripremio Benayoun, a u realizatora se prometnuo Aquilani za poništenje prednosti Atletica iz prve utakmice. U nastavku nije bilo previše prilika, kao da su i jedni i drugi bili preoprezni pa se otišlo u produžetke.

Već u petoj minuti Lucas je odlično uposlio Benayouna koji pogađa daljnju vratnicu za prednost Liverpoola od 2:0. Ipak, u 103. minuti Diego Forlan smanjuje na 2:1 i, kasnije će se pokazati, postaje madridskim junakom. Domaći igrači su reklamirali zaleđe, no sudac se oglušio na njihova potraživanja. U minutama što su slijedile Atletico se logično povukao u bunker koji Liverpool nije imao snage probiti.

Europska liga - završnica

polufinale

Atlético Madrid1:0Liverpool
Hamburger SV0:0Fulham
Liverpool2:1 *Atlético Madrid
Fulham2:1Hamburger SV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • beaver30.04.2010. u 02:21
    Drago mij je zbog Fulhama je nije jedna od napuhanih engleskih ekipa. Prosli su posteno do finala. Steta za Petrica je je u dobroj formi mada polufinale nije bas neuspijeh.
    beaver
  • Obrisan korisnik30.04.2010. u 01:58
    uglavnom,još jednom,koliko god mi je žao petrića toliko moram iskazat zadovoljstvo time što neće biti englesko finale već je atletico demantira sve kritičare i sa ovim prolazom liverpoola potvrdili da nisu tu zbog slučajnosti.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.04.2010. u 01:57
    http://www.youtube.com/watch?v=E5pjeT3vGpQ potpisujen beaver..i evo i ovde snimka pokazuje da nema govora o zaleđu,a tko je kriv liverpoolu što ONI ne mogu postić gol u gostima pa onda kukaju zbog tog pravila
    Obrisan korisnik
  • beaver30.04.2010. u 00:31
    Bravo Atletico!!!! Koliko mi je drago za Forlana koji je bio odbace on engleskog nogometa!!! Liverpool jednostavno nije u formi i ako Torres otidje is kluba jos ce dublje u krizu.
    beaver