Nogomet

Skromna prva večer

Vedran Babić • četvrtak, 22.04.2010.
Skromna prva večer
Foto: EPA

Prva polufinalna večer Europske lige bila je vrlo skromna. Na dvije utakmice nismo vidjeli previše uzbuđenja, a jedini pogodak postigao je Atletico koji na uzvrat u Liverpool putuje s minimalnom prednošću.

Atletico - Liverpool 1:0
(Forlan 9')

Iako je uoči utakmice polagao nade u barem jedan postignuti pogodak, menadžer Liverpoola Rafa Benitez nije svjedočio ispunjenju iste. U prvih 90 minuta polufinala Redsi su poraženi 1:0 i ponovno će, kao protiv Benfice u četvrtfinalu, u uzvratu morati nadoknađivati zaostatak. Izostanak ozlijeđenoga Fernanda Torresa ipak se pokazao kao vrlo bitan za englesku momčad - njegova zamjena David N' Gog nije bio dorastao zadatku.

Praktički iz ničega Atletico je u devetoj minuti poveo i pokazalo se kasnije kako će to biti jedini pogodak na utakmici. Zbog nespretnosti Liverpoolove obrane, u prvome redu Carraghera i Kyrgiakosa, lopte se domogao Diego Forlan i pogodio za erupciju slavlja na Vicente Calderonu. Liverpool je nakon toga malo preuzeo inicijativu i prvo mu je u 19. minuti opravdano poništen pogodak (Benayoun), da bi u sljedećem napadu Gerrard pogodio vanjski dio mreže.

Do kraja prvog poluvremena više nismo vidjeli gotovo nikakvu ozbiljniju priliku, a u sličnom tonu nastavilo se i u drugih 45 minuta. Na kraju je pobjedi bliže bio Atletico koji je imao dvije dobre šanse, no Reina se istaknuo odličnim obranama. Posljednja mogućnost za pogodak ukazala se Gerrardu u 86. minuti, no branič Dominguez je blokirao njegov udarac iz izgledne pozicije.

HSV - Fulham 0:0

Jedini preostali njemački predstavnik i dalje je u dobroj situaciji da izbori finale na svom stadionu 12. svibnja. Utakmica je otvorena pritiskom HSV-a koji je rezultirao prilikama Van Nistelrooya i Trochowskoga, a Fulham je uzvratio iz kontre, ali je Gera oklijevao i propustio lijepu prigodu.

Nakon početnih 15-ak minuta otvorenije igre, uslijedilo je primirje. HSV je i dalje imao blagu inicijativu, no Fulham je bio taj koji je u 60. minuti mogao povesti da Mathijsen nije zaustavio ubačaj Gere za Daviesa.

Četiri minute potom ponovno je aktivni Gera bio u središtu pažnje, no njegov loš udarac vratar Rost je lako ukrotio. Generalno gledajući, ni jedni ni drugi nisu bili odveć raspoloženi večeras pa je 0:0 najrealniji ishod. Naš reprezentativac Mladen Petrić u igru je ušao u 72. minuti umjesto Guerrera i uputio posljednji udarac prema Schwarzeru u 90. minuti. Lopta je, međutim, prešla preko gola.

Europska liga - završnica

polufinale

Atlético Madrid1:0Liverpool
Hamburger SV0:0Fulham
Liverpool2:1 *Atlético Madrid
Fulham2:1Hamburger SV

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • GoGo722.04.2010. u 23:44
    Najmanje nogometa smo vidili, HSV malo živnuo ulaskom Petrića ali ništa posebno. I Liverpoolov pogodak je navodno regularan, dakle nije opravdano poništen. Pregledavanjem snimki se čini da je u trenutku upućivanja lopte Benayoun bio u liniji sa odbranom Atletica.
    GoGo7