Nogomet

Srbi i Slovenci (ne)će do bod(ov)a

Bernard Jurišić, Mihaela Bradovski, Borna Rupnik • petak, 18.06.2010.
Srbi i Slovenci (ne)će do bod(ov)a
Foto: EPA

Nijemci protiv Srba, Slovenci na Amerikance, Englezi na Alžirce. U sve tri utakmice u petak najlogičnije bi bilo fiksirati pobjedu izrazitih favorita (Nijemaca, Amerikanaca, Engleza), no troje Sportnetovih novinara ne smatra da će današnji dan biti tako jednodimenzionalan...

Njemačka - Srbija, 13:30

Mihaela Bradovski: Teško se riješiti dojma koji se o Njemačkoj stekao nakon njene prve utakmice. Elf je bez previše muke pregazio Australiju, samopouzdanje je na vrhuncu i, iako ozbiljniji protivnik od prethodnog, Srbija će danas upisati još jedan poraz. Obrana srpskog sastava nije izgledala dobro protiv Gane, protiv favorita skupine bit će na još većim mukama, a i ofenzivne su im akcije slabije od onih njemačkih. Iznenađenje moguće tek ukoliko Subotić, zahvaljujući bundesligaškom iskustvu, uspješno odradi zadaću zatvaranja suparničkih napadača.

Prognoza: Pobjeda Njemačke (dosadašnji učinak: 2-4)

Bernard Jurišić: Nijemci su jedini prezentacijom i rezultatom ushitili svoje navijače od svih velikih reprezentacija u prvom kolu i nakon što su se napunili samopouzdanjem bit će jako opasni za svakog protivnika. S druge strane Srbi moraju zaigrati na sve ili ništa nakon što su izgubili od Gane i pozitivnim rezultatom vratiti brzo izgubljenu pozitivnu atmosferu među svojim navijačima. Nijemci imaju bolju momčad od Srba i svakako su favoriti ovog sraza, no moj tip za ovu utakmicu je - bez pobjednika.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak 2-4)

Borna Rupnik: Srbiji je dvoboj s Njemačkom, nakon minimalnog poraza od Gane, posljednji vlak za zadržavanje vjere u drugi krug, ali i za razbijanje ugođaja "raspada sustava" koji se uvlači u pore ekipe Radomira Antića. Zato će "Orlovi" zaigrati bez zadrške, Neven Subotić nije loša stoperska opcija, a Elf s druge strane terena dovoljan im je dodatni motiv. Njemačka je predstava protiv Australije bila zasad najuvjerljivija, ali bi protiv tehnički dotjeranijeg sastava od Socceroosa mogli biti nešto oprezniji. Na kraju sam pokušao predvidjeti ishod i znanstveno provjerenom metodom bacanja novčića: jednom je palo pismo, jednom glava, pa ću stvarno ovdje pokušati s remijem.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak 3-3)

Slovenija - SAD, 16:00

Mihaela Bradovski: I drugom našem susjedu ne dajem prevelike šanse. Amerikanci su bodom protiv Engleske potvrdili kako su ozbiljan kandidat za prolazak u osminu finala. Iako Slovenija u današnji okršaj ulazi s tri boda na kontu, igrom me nisu impresionirali, niti najmanje. Dobili su uz puno sreće uz demonstraciju dobre igre u obrani, ali nekvalitetno vođenje igre, te dosta slabosti u napadu. Iako SAD bolje igra protiv protivnika koji je označen favoritom, ne strahujem za njihov današnji uspjeh.

Prognoza: Pobjeda SAD-a (dosadašnji učinak: 2-4)

Bernard Jurišić: Obje reprezentacije zadovoljne su učinjenim u prvom kolu i ovo je zapravo okršaj koji bi trebao odgovoriti tko će uz Engleze proći u drugi krug. Amerikanci su protiv Engleza pokazali da nisu nimalo neozbiljna momčad, no slovenska je igra slična korejskoj - disciplina i gustoća, bez velikih poteza. A takve je momčadi vrlo teško probiti. Kad bih morao odabrati pobjednika, odabrao bih Amerikance, ali pošto ne moram - prognoziram da će se borba za drugo mjesto prolongirati za posljednje kolo.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak 2-4)

Borna Rupnik: Slovenci su se optimizmom i vjerom u vlastite mogućnosti napunili s(p)retnom pobjedom nad Alžirom i to će im dati dodatna krila protiv također poletnih Amerikanaca. Susret je to dvije radničke, disciplinirane momčadi u kojoj će nešto više energije vjerojatno pokazati predstavnici Sjeverne Amerike, no naše je susjede, vidjelo se, teško slomiti. Nisam siguran da Amerikanci uz sve svoje sportske kvalitete imaju dovoljno materijala za češće proboje slovenske defenzive.

Prognoza: Neriješeno (dosadašnji učinak 3-3)

Engleska - Alžir, 20:30

Mihaela Bradovski: Sastav Alžira zapucao je nekoliko izglednih prilika u dvoboju prvog kola i sigurno je kako u njihovim redovima postoji vjera da mogu iznenaditi baš poput Amerikanaca. Moje je pak mišljenje daleko od toga. Otočani imaju slabosti, na najopasnijem mogućem mjestu, onom vratarskom, no u posljednjem danas susretu neće si dopustiti novi kiks. Pobjeda čista kao suza, sigurno poboljšanje dosadašnjeg učinka.

Prognoza: Pobjeda Engleske (dosadašnji učinak: 2-4)

Bernard Jurišić: Svoju kvotu kikseva Englezi su ispucali u prvih 90 minuta Svjetskog prvenstva i protiv Alžira ih neće zadovoljiti ništa osim pobjede i to uvjerljive. Alžirci kvalitetom ne mogu parirati Englezima, rekao bih čak da ne mogu ni trkom, pa je nakon ogleda između Brazila i Sjeverne Koreje ovo tek drugi par za kojeg bih mogao ponuditi "ruku u vatru" da će završiti onako kako prognoziram. Nadam se da ipak neću trebati upaljač.

Prognoza: Pobjeda Engleske (dosadašnji učinak 2-4)

Borna Rupnik: Nakon remija s Amerikancima Englezima više nije preostalo drugo nego bez puno pitanja pobijediti Alžirce. Za razliku od SAD-a, Alžir bi ipak trebao biti nešto lakši zalogaj za momčad Fabija Capella, bez obzira na djelomičnu prenapuhanost engleskog balona. Osim toga, Gordi Albion je valjda potrošio vratarske kikseve, barem na neko vrijeme.

Prognoza: Pobjeda Engleske (dosadašnji učinak 3-3)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik19.06.2010. u 09:18
    ajmo realno njemačka je i s igračem manje bila daleko bolja, ovo je lako moglo/trebalo završiti točno po prognozera/e. sloveniju su pogodili a da slučajno nije poništen regularan pogodak opet bi jedan točan imali. engleskoj smo uostalom svi vjerovali. ne vidim razloga zašto vrijeđati ljude, lako se... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • ALGHAZANTH19.06.2010. u 00:45
    Ovo bi trebalo ukinuti i to pod hitno, prognozeri su izgleda sisali vesla a nisu pozorno pratili prijašnja događanja na SP-u.
    ALGHAZANTH
  • JeremijaX18.06.2010. u 17:04
    Ovo više nema smisla
    JeremijaX
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 16:53
    mislim da je ova rubrika zrela za ukidanje :-)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.06.2010. u 16:05
    Od sad igram samo suprotno od onoga sto kaze mihaela,ima da se oparim hahahah
    Obrisan korisnik