Nogomet

Grčka mora pasti

Branimir Korać, Marin Vuković, Vedran Babić • utorak, 22.06.2010.
Grčka mora pasti
Foto: EPA

Statistički gledano vaša vodeća prognozerska ekipa pokušat će razriješiti dvojbu tko će u osminu finala iz skupina A i B i prije nego li započnu današnje utakmice. Argentina je jedina reprezentacija oko koje vlada jednoglasje, oko ostalih se nismo mogli složiti. Dvojac Babić-Vuković pokazao se posebno uspješnim, no ovog puta su dva para drugačije tipovali...

Meksiko - Urugvaj 16:00

Branimir Korać (dosadašnji omjer 4-5): Koliko god im FIFA prijetila kako će se na njihovu utakmicu posebno paziti, mislim kako je prilično izvjesno da će završiti bez pobjednika. Ako bih baš morao birati (a ne moram) pobjednika, onda bih stavio na Urugvaj, no ovako očekujem egal utakmicu s takvim rezultatom. Urugvajci se znaju jako dobro braniti, remi im je dovoljan za prvo mjesto u skupini, a i Meksikanci će imati "buku u glavi". Napasti i riskirati poraz ili zatvoriti utakmicu i ići na Argentinu? Nije lagan izbor.

Prognoza: Neriješeno

Marin Vuković (dosadašnji omjer 7-2): Premda je i Meksiku i Urugvaju za prolaz u sljedeći krug dovoljan miroljubivi, da ne kažem dogovoreni remi, uvjeren sam da do njega neće doći. Svi su izgledi da će u skupini B prvo mjesto osvojiti Argentina, pa se objema reprezentacijama kao glavni cilj nameće osvajanje prvoga mjesta i izbjegavanje Maradoninih virtuoza već u osmini finala. Trenutno drugoplasiranom Meksiku bit će to dovoljno dobar razlog da već od prve minute krene po pobjedu, a kako su u dosadašnje dvije utakmice na mene ostavili bolji dojam od Urugvaja (kojem je za pobjedu u skupini dovoljan i remi), mislim da će iz ovog ogleda izaći kao pobjednici.

Prognoza: Pobjeda Meksika

Vedran Babić (dosadašnji učinak: 6-3): Nakon hat-tricka u prošloj prognozi i lovorika koje sam morao sakupljati, moje ime će danas sigurno biti pod povećalom. Iako sam uvjeren kako između Meksika i Urugvaja neće biti "dogovora" oko neriješenog rezultata, jer biti prvi ili drugi nije isto s obzirom da gotovo sigurno Argentina čeka drugoplasiranog, smatram da će ova utakmica svejedno završiti bez pobjednika. Obje reprezentacije mi se čine podjednako dobre i neodlučeni rezultat za mene je najrealniji.

Prognoza: Neriješeno

Francuska - JAR 16:00

Branimir Korać (dosadašnji omjer 4-5): Francuzi koji vode "građanski rat" unutar reprezentacije ili poluraspali domaćin. Ma uzet ću Francuze. Možda iz bijesa nešto odigraju, imaju imena, vidjeli smo da nemaju igru, no možda im individualna kvaliteta bude dovoljna. Iskreno, domaćin me se nije nimalo dojmio, jedna su od lošijih reprezentacija ovog SP-a i gotovo sam siguran da ne bi prošli kvalifikacije da su ih morali igrati. U afričkoj zoni ima dosta boljih reprezentacija koje nisu ovdje. Mislim da će se Francuzi osladiti u ovom meču, ali zbog remija u gornjem susretu, neće ići dalje.

Prognoza: Pobjeda Francuske

Marin Vuković (dosadašnji omjer 7-2): Nakon svega što se u proteklih nekoliko dana događalo ili se još događa u francuskoj reprezentaciji, treba biti hrabar i prognozirati njihovu pobjedu, a ja ću učiniti upravo to. Usprkos narušenoj atmosferi i osudama koje stižu sa svih strana, pa i od francuskog predsjednika Nicolasa Sarkozyja, reprezentacija Francuske u svojim redovima ima toliko kvalitetnih igrača da jednostavno ne mogu izgubiti utakmicu od Južnoafričke Republike. Konačan rasplet u skupini više nije u rukama Francuza, ali vjerujem da će se pobjedom pokušati iskupiti za zbivanja u proteklih desetak dana. Pokvare li mi omjer pogodaka i promašaja i skinu li me s liderskog mjesta, shvatit ću to osobno.

Prognoza: Pobjeda Francuske

Vedran Babić (dosadašnji učinak: 6-3): Sve što se događalo u i oko francuske reprezentacije u proteklih nekoliko dana moglo bi ostaviti traga na njihovoj izvedbi u posljednjoj utakmici. "Njušim" ponavljanje povijesti, točnije Svjetskog prvenstva 2002. godine kada Trikolori u tri utakmice u skupini nisu postigli ni pogodak. Motiviranom i nabrijanom domaćinu ovakva Francuska je idealan suparnik za prvu pobjedu na Prvenstvu.

Prognoza: Pobjeda JAR-a

Grčka - Argentina 20:30

Branimir Korać (dosadašnji omjer 4-5): Argentinci će dosta mijenjati u početnoj postavi, s druge strani Grci ulaze s velikim motivom, ali da Argentina postavi i potpuno rezervnu momčad koju je dovela u Južnu Afriku, opet su za klasu jači od Grka. I dalje su mi Grci vrlo nepovjerljiva momčad, Koreja ih je uništila, protiv Nigerije mogu biti sretni što je stigao crveni karton jer bi se slično proveli kao u prvom susretu. Ovdje bi također trebali upisati još jedan poraz. Messi igra. Tko će ga čuvati? Vyntra ili tko? U redu, dovoljno...

Prognoza: Pobjeda Argentine

Marin Vuković (dosadašnji omjer 7-2): Moj se alter ego udobno smjestio na ramenu i trenutno mi u uho šapuće uznemirujuće riječi: "Marine, uči iz pogrešaka i prognozerskih debakla onih manje uspješnih (čitaj: Darija Dodića), ne vodi se mišlju o favoritima i odigraj na remi ili čak poraz rasterećene Argentine." Premda u tim riječima ima neke logike, odigrat ću onako kako mi govori zdrav razum. Umjesto alter egu vjerovat ću egu, a usput i Maradoni koji je kazao kako neće odmarati Messija. Naspava li se dobro, omaleni će Argentinac sam pobijediti Grčku i meni donijeti još jedan pogodak u nizu dosad uspješnih prognoza.

Prognoza: pobjeda Argentine

Vedran Babić (dosadašnji učinak: 6-3): Iako su praktički već izborili osminu finala, vjerujem da se Argentinci neće opustiti i da će protiv Grčke htjeti upisati još jednu pobjedu kako bi potvrdili da su upravo oni u najboljoj formi od svih reprezentacija na Svjetskom prvenstvu. Grci će morati krenuti otvoreno od prve minute, no siguran sam da se neće proslaviti i da će doživjeti poraz.

Prognoza: Pobjeda Argentine

Nigerija - Južna Koreja 20:30

Branimir Korać (dosadašnji omjer 4-5): Volim afričke reprezentacije poput Nigerije, Kameruna, Gane ili Obale Bjelokosti. Možda malo navijački, ali ovdje ću vjerovati Nigeriji i nadati se pobjedi u susretu protiv Južne Koreje. Isto tako nadam se da neće još netko poput Kaite doživjeti "pad napona". Južna Koreja nije loša reprezentacija, jako su uporni i odlično ulaze iz drugog plana, a to je ono što Nigeriji baš ne odgovara. Međutim Nigerijci su vrlo čvrsto u svim linijama i očekujem da će pokušati s taktikom "na snagu do pobjede".

Prognoza: Pobjeda Nigerije

Marin Vuković (dosadašnji omjer 7-2): U skladu s mojom prognozom ispisanom na stranicama ovog portala i prije nego je zatrubila prva vuvuzela, afričke reprezentacije još jednom dokazuju da im za dostizanje taktičke i kvalitativne razine europskih, južnoameričkih, pa čak i azijskih reprezentacija još uvijek nedostaje podosta discipline i koječega drugoga. Premda još uvijek nisu izgubili sve izglede za prolaz u osminu finala, od reprezentativaca Nigerije ne očekujem čudesni preobražaj i Južnoj Koreji predviđam pobjedu i posljedično plasman u sljedeći krug.

Prognoza: Pobjeda Južne Koreje

Vedran Babić (dosadašnji učinak: 6-3): Nakon dvije odigrane utakmice na mene su puno bolji dojam ostavili nogometaši Južne Koreje i zato ću tipovati na njihovu pobjedu. Iako smatram da će im za drugi krug biti potreban i remi, računam na otvoreniju igru Nigerije koja će brzonogim i hitrim Južnokorejcima ostaviti mnogo prostora za kontranapade, stvaranje opasnih prilika i u konačnici realizaciju istih.

Prognoza: Pobjeda Južne Koreje

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000722.06.2010. u 10:12
    Nigerija - Južna Koreja 2
    The_Killer_0007
  • The_Killer_000722.06.2010. u 10:12
    Grčka - Argentina 2
    The_Killer_0007
  • The_Killer_000722.06.2010. u 10:11
    Francuska - JAR 2
    The_Killer_0007
  • The_Killer_000722.06.2010. u 10:11
    Meksiko - Urugvaj x
    The_Killer_0007