Nogomet

Velikani na neugodnim gostovanjima

Borna Rupnik • utorak, 28.09.2010.
Velikani na neugodnim gostovanjima
Foto: EPA

Drugo kolo Lige prvaka otvorit će između ostalih i doprvak Bayern u Švicarskoj, Arsenal u Beogradu, Real Madrid u Auxerreu te Milan u Amsterdamu...

Skupina E

Pobjednički start u Ligi prvaka - 2:0 protiv Rome na Allianz Areni - bavarski će div pokušati nadograditi i pozitivnim rezultatom na gostovanju kod Basela. Švicarci su u prvom susretu poraženi u Rumunjskoj, no to će im vjerojatno biti samo motiv više da se dokažu protiv prošlogodišnjeg finalista.

Louis van Gaal pritom ne može računati na dvije svoje udarne igle, Riberyja i Robbena, no kapetan Mark van Bommel ističe: "To nije nikakva isprika. Prošle sezone smo bez njih dvojice morali na noge Juventusu, pa smo pobijedili. Možda nam upravo takva prekretnica treba i sada, samo nas trebaju krenuti i golovi, to nam je najveći problem". Zanimljivo, Basel se posljednji puta s njemačkim klubom sreo u Europskoj ligi 2007./2008., a pogodak im je u dresu HSV-a zabio - Ivica Olić

Roma će Cluj našeg Saše Bjelanovića ugostiti na krilima tijesne, u završnici izborene prvenstvene pobjede nad vlasnikom trostruke krune, Interom, no rumunjski prvak je već jednom matirao Vučicu na Olimpicu, stoga je nužan oprez.

Skupina F

U Skupini F prvi će dvoboj odigrati Spartak iz Moskve te slovačka Žilina - zbog vremenske razlike lopta će s centra krenuti u 18:30 - no više će pažnje privući ogled na Stamford Bridgeu.

Chelsea poslije ugodnih 4:1 u Slovačkoj dočekuje Marseille, a svjetla pozornice trebala su biti uperena u Didiera Drogbu, napadača koji je svojedobno branio boje francuske momčadi, no on je suspendiran. Marseille u prvenstvu popravlja loš uvodni dojam, dok je ekipa Carla Ancelottija u subotu doživjela prvi poraz, no u Ligi prvaka Francuzi su na neplaniranoj nuli.

Na terenu neće biti ni Franka Lamparda, ali John Obi Mikel poručuje: "Istrčat ćemo na teren tražeći pobjedu. Ne smijemo dopustiti da nas poraz od Cityja izbaci iz takta, bit ćemo usredotočeni na Marseille".

Skupina G

Real Madrid i Milan svoje će uvodne domaćinske pobjede željeti potvrditi na gostovanjima u Amsterdamu i Auxerreu. U Nizozemskoj će Ajax i crveno-crni sa San Sira možda upriličiti još jedan pamtljiv međusobni dvoboj, a mladi braniči uz dužno poštovanje ne boje se imena poput Ibrahimovića, Robinha i Ronaldinha, tvrdi Danny Blind: "Alderweireld i Verthongen dovoljno su hrabri, ali i iskusni, da igraju svoju igru".

Jose Mourinho Francuzima planira suprotstaviti - Francuza: Karim Benzema zaigrat će od prve minute, a plan Kraljevskog kluba u Auxerreu glasi ovako, najavljuje Portugalac: "Naš domaćin je pravi predstavnik snažnog francuskog nogometa. Želimo bodove. Uzmemo li sva tri, odlično, po to smo i došli. Ali u ovom natjecanju je i jedan bod pozitivan rezultat".

Skupina H

U Beogradu će Partizan do prvih bodova pokušati doći protiv engleskog Arsenala, koji je u prvom kolu demolirao Bragu sa šest golova u mreži. Predstavnik Srbije, pak, pao je tek pod slobodnim udarcem Darija Srne i na tome gradi svoj optimizam, premda je svjestan kvalitete u sastavu Arsenea Wengera te njegove uloge favorita.

Šahtar će krenuti put Brage s kapetanom Srnom, a ostaje vidjeti je li Eduardo svojim novim prvenstvenim pogotkom "kupio" i mjesto u udarnoj postavi Ukrajinaca. "Igrat ćemo kao i inače, nećemo se braniti. Klub našeg ugleda to ne čini, iako je Braga napadačka ekipa", govori trener Mircea Lucescu.

Braga još nikada u europskim susretima nije zaigrala protiv Ukrajinaca, a Šahtar se na četiri gostovanja u Portugalu dva puta kući vraćao s punim plijenom.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Basel1:2Bayern
Roma2:1CFR Cluj
1Bayern 616:6+1015
2Roma 610:11-110
3Basel 68:11-36
4CFR Cluj 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik28.09.2010. u 21:52
    kaj je to s Bayernom....koja su oni rupa ove godine,za razliku od prošle...katastrofa :(
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2010. u 19:45
    je baš nije ljepo sram me bilo cccccccccccccc
    Obrisan korisnik
  • The_Killer_000728.09.2010. u 19:13
    naprjed real
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik28.09.2010. u 16:42
    nije lijepo navijati za Arsenal koji dolazi iz engleske protiv komsija
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.09.2010. u 11:51
    chelsea treba pobjedu da vrati pobjednički niz,mislim da je marsej više za kup uefe nego LP
    Obrisan korisnik