Nogomet

Chelsea, Roma i Bayern uzeli tri boda

Lovro Štrbinić • utorak, 28.09.2010.
Chelsea, Roma i Bayern uzeli tri boda
Foto: EPA

Skupina E Lige prvaka donijela je večeras puni ulov favorita. Roma je kod kuće svladala Cluj za prva tri boda, dok je Bayern upisao nova tri boda na gostovanju u Baselu. U drugoj utakmici skupine F Chelsea je rutinirano slavio nad Marseilleom.

CHELSEA - MARSEILLE 2:0
(Terry 7', Anelka 28')

Momčad Chelseaja već je u ranom stadiju utakmice riješila pitanje pobjednika i Marseille gurnula u još malo težu situaciju u nastojanjima da prođu u drugi krug. Mrežu Francuza načeo je John Terry u sedmoj minuti, na asistenciju Gaela Kakute. Na drugi pogodak čekalo se do 28. minute, kada je precizan bio Nicolas Anelka. Do kraja utakmice ekipa Chelsea je mirno očuvao vodstvo i upisao nova tri boda u skupini F.


Vezane vijesti

ROMA - CLUJ 2:1
(Mexes 69', Borriello 71'/Rada 78')

Roma je nakon poraza kod Bayerna u prvom kolu susret s Clujom dočekala s imperativom pobjede. Do tog cilja je i došla, a najvažniji trenuci za domaćine dogodili su se u razmaku od dvije minute. U 69. minuti Mexes je našao put do rumunjske mreže, a dvije minute poslije toga to je isto učinio i Borriello. U prvoj situaciji asistent je bio David Pizarro, a u drugoj De Rossi.

Za Cluj je smanjio Radu u 78. minuti te time postavio konačni rezultat ove utakmice. Saša Bjelanović u igru je ušao osam minuta prije kraja utakmice.


BASEL - BAYERN 1:2
(Frei 18'/Schweinsteiger 56', 89')

Dugo je bavarska momčad u Baselu opasno živjela. Radost domaćim navijačima u 18. minuti donio je Frei na dodavanje Marca Strellera. S minimalnom prednošću domaćina otišlo se na poluvrijeme, a u drugom dijelu gledatelji u Baselu gledali se nešto drugačiju utakmicu.

Prvo je nakon 11 minuta igre u drugom dijelu Schweinsteiger dao nagovijestiti da Švicarci neće tako lako doći do slavlja u ovoj utakmici, a potom je isti igrač donio pobjedu Bavarcima pogotkom minutu prije kraja dvoboja, na asistenciju Badstubera. U redovima Bayerna Danijel Pranjić je odigrao cijelu utakmicu, dok je Ivica Olić u igru ušao u 56. minuti.

Liga prvaka, skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Basel1:2Bayern
Roma2:1CFR Cluj
1Bayern 616:6+1015
2Roma 610:11-110
3Basel 68:11-36
4CFR Cluj 66:12-64

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 08:08
    "Prvo je nakon 11 minuta igre u drugom dijelu Schweinsteiger dao nagovijestiti da Švicarci neće tako lako doći do slavlja u ovoj utakmici, a potom je isti igrač..." joj, joj, pa vi uopce ne gledate te utakmice o kojima pisete...Gol iz jedanaesterca? Ni spomena, vidi se da je novinar samo pogledao... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 00:52
    Čestitam Chelseau na uvjerljivoj predstavi, puno boljoj nego to rezultat govori. Inače volim gledati klubove koji igraju atraktivan nogomet poput Reala, Barcelone, Arsenala, ali izgleda prema zadnjim predstavama da ću Real zamijeniti Chelseaom. Real trenutno nema ništa - nit snagu Mourinhovog... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 00:02
    Bastiane LEGENDO!!!!!!!
    Obrisan korisnik