Nogomet

Izvjesna jedino neizvjesnost

Piše: Marin Pintur • utorak, 22.02.2011.
Izvjesna jedino neizvjesnost
Foto: Sandro Donda

Pred Rijekom je proljetna polusezona koja će biti zanimljiva zbog činjenice da rezultat neće biti u prvom planu. Nažalost, riječki prvoligaš je došao u takvu situaciju da će u ovoj godini najvažnija biti kakva takva financijska stabilizacija...

Slično kao i na početku sezone, oko riječkog prvoligaša je izvjesna jedino – neizvjesnost. Rijeka je trenutno u iščekivanju novog čelnika kluba, pred kojim će biti teška zadaća pronalaženja sponzora čime bi se isplatili zaostaci igračima i radnoj zajednici. Svi se na Kantridi, počevši s trenerom Scoriom, nadaju da se neće ponavljati scene s priprema kada su isfrustrirani igrači čak i odbijali igrati prijateljske dvoboje.

rezultati i raspored

Rijeka se nakon jesenskog dijela sezone nalazi u sredini tablice, na sedmom mjestu s osvojenih 25 bodova. Ostvareno je sedam pobjeda, isto toliko poraza, te četiri neriješena rezultata. Proljetni dio prvenstva Rijeka otvara na gostovanju u Varaždinu, nakon čega na Kvarner dolazi Karlovac. Slijedi gostovanje u Koprivnici, te dvoboj na Kantridi s Cibaliom.

Postoje i pozitivne stvari koje su se događale početkom ove kalendarske godine. Usprkos svim problemima, Rijeka bi trebala imati bolji igrački kadar nego na jesen. Dogodilo se upravo ono što je Elvis Scoria i najviše priželjkivao. Iako se spominjao odlazak ponajboljih igrača , nitko od nositelja momčadi Rijeke, poput Đalovića, Štroka, Kreilacha ili Budicina nije napustio Kantridu.

"Gledajući okolnosti u kojima smo radili, iz ovih priprema smo izvukli dosta. Treniralo se na Kantridi, bilo je dana kada smo došli u klub u 9 sati, a otišli u 19 sati. Nismo radili paniku oko svih tih problema jer bilo bi još teže. Dosta je mladih igrača bilo i još uvijek je s nama. Meni osobno je bilo zadovoljstvo, izazovno raditi tijekom ovih priprema s ovom ekipom", opisao je Scoria riječke pripreme.

Došli/Otišli

Iako je to bilo teško za očekivati prije prijelaznog roka, Rijeku je napustio samo nezadovoljni Ivan Rodić s kojim je sporazumno raskinut ugovor. Bijeli riječki dres će i dalje nositi glavni igrači Štrok, Đalović, Budicin...

Scoria je želio pojačanja na krilnim pozicijama, te ih je dobio u liku tamnoputog Nizozemca Sergia Zijlera, te mladog Crnogorca Milana Đurišića. Vrijedi spomenuti i mladog juniora Matu Miloša koji je u pripremnim utakmicama pokazao da se na njega može računati na poziciji esnog bočnog.

Trener

Elvis Scoria i riječka publika se vole dugo i javno. Scoria je Riječane osvojio ne samo odličnim rezultatima u svom prvom mandatu, nego i svojom iskrenošću. Za svaku pohvalu je bila i iznimna staloženost ovog Puljanina na klupi Rijeke tijekom turbulentnih događaja za vrijeme priprema. Ovako Scoria vidi igru Rijeke u proljeće: "Sigurno da želimo popraviti igru u fazi obrane u odnosu na prvi dio. Zadržali smo rad akceptiran na igru, na posjed lopte i da budemo jako opasni prema naprijed, da dobijemo igru preko krila. "

Hoće li biti mira na Kantridi?

Ključno pitanje koje se nameće uoči nastavka sezone u Rijeci je hoće li se stabilizirati situacija u klubu? Tko će preuzeti palicu predsjednika Rijeke i uhvatiti se ukoštac s nagomilanim problemima? Sve bi to trebali saznati ovog tjedna, prije nego igrači otputuje u Varaždin.

Raspoloženje u svibnju

Teško je prognozirati koliko može Rijeka do kraja prvenstva. Tračak nade navijačima sigurno nudi činjenica da su svi igrači ostali na okupu, te da su pod vodstvom odličnog trenera Scorie odradili kakve-takve pripreme. Rijeka se nalazi usred gužve na ljestvici, tako da za trećom Cibaliom zaostaje pet bodova, ali istovremeno Lokomotivi koja se nalazi na 13. mjestu bježi samo četiri boda. Sve je moguće, pa tako i da Rijeka uhvati poziciju koja vodi u kvalifikacije Europske lige.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!