Nogomet

Kelava se iskupio, Vrsaljko najagilniji

Josip Tolić • srijeda, 27.07.2011.
Kelava se iskupio, Vrsaljko najagilniji
Foto: Sandro Donda

Izvedba igrača Dinama u dvoboju s HJK-om bila je nešto slabija u odnosu na to kako bi konačan rezultat mogao sugerirati. Kelava se nakon lošeg početka u nastavku potpuno iskupio za svoje greške, Sammir je "bljesnuo", a Vrsaljko bio čest gost protivničke polovice.

Ivan Kelava: Čuvar mreže Modrih u Helsinkiju je imao prilično turbulentnu večer. Nakon nepotrebnog istrčavanja u 14. minuti utakmice koje je uzrokovalo gol domaćih te još jedne "intervencije u prazno", u nastavku je dvjema sjajnim obranama ipak zaslužio solidnu ocjenu, a radi požrtvovnosti je dobio i udarac u glavu.

Šime Vrsaljko: Mladi reprezentativac Hrvatske također je loše započeo dvoboj jer je, čini se, mogao zaustaviti lob Ringa za vodstvo HJK-a. Unatoč tome do kraja dvoboja nekoliko je puta probio desnu stranu i stvarao probleme Fincima, a držao se i obrambenih zadataka.

Domagoj Vida: Gotovo neprimjetan u prvom poluvremenu, u nastavku je odigrao praktički nepogrešivo. Otklanjao je opasnost kada je trebalo i bio siguran u duelima.

Tonel: Portugalac nije bio među najboljim igračima Dinama u Finskoj. Na terenu se nije okoristio iskustvom koje ima u obrambenim intervencijama. U 32. minuti umalo je zaradio žuti karton zbog visoko podignute noge prema Sadiku, a sredinom drugog dijela jedan neuspješan start na loptu skrivio je veliku priliku Helsinkija te ozljedu Kelave.

Luis Ibánez: Omaleni Argentinac nije dobro namjestio nišanske sprave u početku dvoboja te je izazvao Jurčićev gnjev nakon nepotrebnog udarca iz daljine poslije HJK-ova vodstva. Probijao je lijevu stranu i sudjelovao u napadačkim akcijama, a najbolji potez napravio je u sudačkoj nadoknadi kad je dobro naciljao iz slobodnog udarca s 20-ak metara. Zaigrao se kod jednog prodora i dobio žuti karton radi bespotrebnog simuliranja.

Jerko Leko: Bivši hrvatski reprezentativac i povratnik u modre redove nije odisao potrebnom sigurnošću u veznom redu. Uspio se izvući od žutog kartona koji bi mu značio neigranje u uzvratu, a jednom je i opasno priprijetio Wallenu.

Milan Badelj: Glavni kreator igre u zagrebačkom sastavu danas. Od njega su krenule akcije kod oba Dinamova gola. Bio je aktivan i na obrambenom planu, dobivao duele u sredini terena, a mogao je i zabiti pogodak u 58. minuti, no HJK-ov vratar krajnjim naporom zaustavio je njegov pokušaj.

Sammir: Nije se dovoljno otkrivao i pridonosio ofenzivnim akcijama Modrih kako to inače zna činiti, pogotovo u prvom dijelu. Krajem poluvremena pogodio je živi zid iz slobodnog udarca s ruba kaznenog prostora te nije uspio poentirati, no zato je to učinio u 77. minuti krasnim udarcem. Isplatilo ga se čekati.

Mehmed Alispahić: Izvodio udarce iz kuta iz kojih se nije stvorila neka veća opasnost po finska vrata. U 31. minuti zaradio je žuti karton radi zakašnjela starta na Pukkiju. Iskazao se jednom dobrom obrambenom intervencijom kada je ispratio akciju domaćina i vratio loptu za Kelavu. Jurčić ga je zamijenio Kovačićem sredinom nastavka.

Ivan Krstanović: Najbolji strijelac lige prošle sezone nije uspio pokazati svoje golgeterske kvalitete. Relativno usamljen u napadu Dinama, osobito u prvom dijelu. U nastavku je uputio jedan solidan udarac nogom iz daljine, a pred kraj je pokušao i glavom, ali nije se proslavio.

Fatos Beqiraj: Crnogorac je bio dosta aktivan u protivničkoj polovici, ponekad i preaktivan. "Asistirao" je Rafinhi za izjednačenje Dinama u 19. minuti. Nekoliko puta nije se razumio s Krstanovićem, a bespotrebno je dobio žuti karton krajem prvog dijela radi starta nakon već izgubljene lopte. U 60. minuti zamijenio ga je Rukavina.

Ante Rukavina: Zamijenio Beqiraja nakon sat vremena igre. Ako je Jurčić u Rukavini tražio džokera s klupe koji će donijeti rezultatsku prevagu, i dobio ga je. Sjajno je uočio Sammirov prolazak i asistirao za vodeći gol Dinama, a mogao se i sam upisati u listu strijelaca nakon Ibánezova centaršuta u 86. minuti, no njegov udarac glavom iz dobre pozicije nije bio precizan.

Mateo Kovačić: Ušao je u igru umjesto Alispahića u 69. minuti. Imao je jedan dobar prodor koji ipak nije donio opasnost za domaći sastav.

Adrián Calello: Odigrao posljednju minutu te sudački dodatak umjesto strijelca Sammira.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.07.2011. u 11:40
    @Balthazar pa ne bih se baš složio da su dobro ocijenjeni. Svi su dobili dosta loše kritike za igru. Uostalom nisu toliko loše igrali. Imaju dobru prednost i domaći teren na uzvratu. Treba ih slomiti odmah na početku... Imamo mi ekipu za to.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2011. u 10:47
    Ne znam ne vjerujem ovoj taktici i bit će tako dok me nekom važnom pobjedom Kruno ne uvjeri u suprotno.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2011. u 10:35
    Krivci za prvi gol su pod 1. Vezni igrači i napadači - igrač Helsinkija na sredini terena leđima prima loptu, okreće se, radi nekoliko koraka i ubacuje, gdje su tu igrači sredine terena da pokriju, blokiraju i zasmetaju u tom cijelom procesu? Pod broj 2. Zadnja linija -... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik28.07.2011. u 10:34
    rm,ma kakvi,ova postava je super,još kad se cufre i bišćan vrate obrana će dobiti na iskustvu,a kelava je odlično branio,jedino se gadno zeznuo kod prvog gola,krstanović i rukavina su najbolji za napad,beći više nije u formi u zadnjih par utakmica
    Obrisan korisnik
  • Balthazar28.07.2011. u 09:51
    Nisam pretjerano sklon kritikama, ali mislim da bi autor ipak trebao biti malo kritičniji. Po ovome bi ispalo a su gotovo svi igrali dobro, a meni to baš i nije tako izgledalo.
    Balthazar