Nogomet

Lokomotivi i Zadru ide super

Piše: Ivana Strahija • ponedjeljak, 08.08.2011.
Lokomotivi i Zadru ide super
Foto: FaH

U trećem prvenstvenom kolu najugodnija su iznenađenja bili Lokomotiva i Zadar, dva kluba na koja nitko nije previše računao, a koji su u vrhu tablice sa sedam osvojenih bodova.

Lokomotiva je opet nakratko preuzela prvo mjesto tablice, Marijo Tot se dokazao protiv još jednog teškog protivnika, Šibenika, kojem su Lokosi do sada rijetko uzimali pun plijen, a od svega najviše veseli Domagoj Antolić. On je s dva gola u mreži iza Blaževića pokazao da je na odličnom putu vraćanja u punu formu nakon teške ozljede.

Jako je dobar rezultat postigao i Zadar, koji također ima sedam bodova. Nakon Hajduka doma, u gostima su Zadrani svladali Varaždince uz dva eurogola Santinija i imaju se čemu momci Dalibora Zebića veseliti. Postignuće je tim veće što je to prvi puta da Zadar nosi sva tri boda iz Varaždina, a k tome je veći dio susreta odigrao s 10 igrača, zbog isključenja Jonjića.

Ivan Katalinić i njegov Split ubilježili su prvu pobjedu, i to na gostovanju kod Karlovca. Iskusni je strateg Splitovaca pokazao da ima nos za izmjene, pa su i Čop i Rebić, ušli u drugom poluvremenu, postigli po pogodak. Katalinić nije štedio gubitnike, pa je kazao da je očekivao više od Karlovca, a vjerojatno su to očekivali i navijači.

Istra je u utakmicu protiv Lučkog ušla bez i jednog boda na kontu, da bi izašla kao pobjednik, a veliku je zaslugu za pobjedu pogotkom u 50. sekundi priskrbio Jazvić. To je toliko "razmontiralo" Lučko da se domaći nisu uspjeli pribrati kako valja te su doživjeli svoj drugi poraz ove sezone. Je li ova pobjeda dokaz da je Istri krenulo na bolje i da je Igor Pamić konačno uspio trgnuti svoje igrače, ostaje da vidimo u idućem kolu, protiv teškog protivnika, Hajduka koji stiže u Pulu.

Kad smo već kod Hajduka, on je uspio doći do pobjede, iako je 90 minuta protiv Rijeke na Poljudu bilo naporan posao za momke Krasimira Balakova. Čast bilih spasili su pogocima Andrić i Vukušić, ostvaren je imperativ pobjede, a Splićani su zaradili tjedan dana mira. Rijeci pak ostaje da se boljem nada na Kantridi, kamo joj dolazi Varaždin, pa će se možda treneru Alenu Horvatu svidjeti suđenje.

Do prve pobjede došla je i momčad Ilije Lončarevića, kojoj je jedan gol, onaj Arbera Abilaliaja, donio tri boda u Vinkovcima. Bio je to pravi gol iznenađenja, stigao u trećoj minuti sudačke nadoknade, kad su se svi već pomirili s podjelom bodova. No, Cibalia priliku za popravak ima u idućem kolu, kao opet igra doma, a u goste stiže Slaven Belupo.

No, Koprivničani će u Vinkovce neraspoloženi nakon poraza od strane Dinama na domaćem travnjaku. Dva je gola za Modre postigao Rukavina, a Farmaceuti Zagrepčanima nisu bili dorasli. Dinamov je strijelac obećao da će dati sve od sebe da se vrati u punu formu, dok je Jurčić svojim dečkima komplimentirao na "doktorskoj" igri.

Najuvjerljivije pak je pobijedio Osijek, koji je vrataru Zagrebaša Vidakoviću tri puta proparao mrežu. Pogodili su Smoje i Miličević, a pogodio je i mladi Špehar, koji ima problema s tribinama, pa se pogotkom malo iskupio. Do 4:0 loptu je u vlastitu mrežu poslao i Zagrebov Oršulić.

Igrač kola

Osječani već odavno nisu odigrali toliko dobru utakmicu i tako potpuno deklasirali svog protivnika kao ovog vikenda. Za to zasluge idu velikim dijelom Marku Babiću, koji je povratkom u Gradski vrt momčadi Osijeka donio 'ono nešto'. Babić je razigravao svoje napadače kako se samo poželjeti može i prava je šteta što oni nisu realizirali sve dobre prilike u koje ih je taj nogometni znalac gurnuo. Posebno je pak poglavlje Babićeva ljudska kvaliteta, kad je na konferenciji za medije skrenuo pozornost sa sebe i umjesto toga pohvalio mladog Špehara: "Posebno mi je drago što je pogodak postigao Dino Špehar, jer on igra pod posebno velikim pritiskom. Vjerujem da će mu sad biti lakše, te da će pokazati još od svog neupitnog talenta." Svaka čast Babiću, lijepo je vidjeti takvog nogometaša na hrvatskom travnjaku.

Pogodak kola

Iako su oba gola Ivana Santinija u mrežu iza mladog Ante Mrmića u Varaždinu dobila predznak euro-, gol za 0:2 je bio posebno efektan. Bilen je loptu nabacio na 16 metara Varaždina, a Santini je škaricama poslao u gornji kut Mrmićevog gola.

Izjava kola

Iliju Lončarevića mnogi cijene kao odličnog trenera, na kraju to je i dokazao nedavno, napravivši s Interom u završnici prošlog prvenstva mini-senzaciju. No, on je također izuzetno realna osoba, koja se ne da lako impresionirati, a neće ni uzeti zasluge tamo gdje nisu zaslužene. Zato je nakon pobjede u Vinkovcima Lončarević kazao: "Utakmica je išla prema neriješenom ishodu, a ovaj zgoditak je čista sreća. Mogu reći da sam zadovoljniji drugim poluvremenom nego prvim gdje smo samo prvih deset minuta odigrali kako treba. Postavili smo se dobro i igrače Cibalije natjerali da igraju sa dugim loptama, što je više odgovaralo nama."

Fail kola

Na gradskom stadionu u Koprivnici neumjesno je nakon pogotka Rukavine reagirao službeni spiker. On je naime objavio da je gol pao iz zaleđa, što je u najmanju ruku neobično, a objava je rezultirala grubljom igrom na terenu i napetom atmosferom na tribinama. Sami smo svjedoci da se izuzetno teško s tribine ili komentatorskog položaja može procijeniti zaleđe, a čak je i kasnije snimka pokazala da o zaleđu govora nema. Zahvaljujući svom spikeru, Slaven Belupo može očekivati novčanu "čestitku" iz HNS-a.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Gips09.08.2011. u 16:19
    ova je rubrika vec tradicionalno dobra
    Gips
  • Obrisan korisnik09.08.2011. u 01:24
    a bogami i Rijeka, solidno su odigrali u Splitu ....
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.08.2011. u 01:20
    Zadarrrrrrrrrrrrrrrrrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!! Lokomotivo čuvaj se u subotu !!!!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.08.2011. u 22:07
    Santini je reprezentativnog kalibra!
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo908.08.2011. u 20:40
    Lokomotiva i Zadar jesu na neki nacin iznenađenja,ali još vece iznenađenje mi je Osijek,možda je to neki pozotivan znak za naš nogomet
    Ronaldo9