Košarka

Ne znam što si radio prošlog ljeta

Piše:Bernard Jurišić • ponedjeljak, 05.09.2011.
Ne znam što si radio prošlog ljeta
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Novinarski posao nekad je stvarno nemilosrdan. Sad bih ja svima vama trebao reći nešto pametno, fino sročeno, nešto što nitko od vas nije primjetio, nešto da nam svima bude lakše. Oprostite ljudi, nekad stvarno ne ide. Što da vam pametujem nakon onoga što nas je dočekalo u udarnom terminu nedjeljne večeri?

Što da vam ja sad pametnoga pričam o utakmici u kojoj znaš da moraš napraviti jednu jedinu stvar - agresivno "udariti" na Teletovića od prve minute, a on ti u početnih sedam ukrca 15 poena, bez da se za većinu njih uopće nešto posebno namučio? Što smisleno reći o utakmici u kojoj igraš s protivnikom koji je u raspadu, koji je dan prije rasturen od totalnog autsajdera i koji opet protiv tebe izgleda kao momčad? Barem gledajući one nasuprot.

Finska je u utakmici protiv BiH pokazala što može napraviti jedan dobar trener s jednom prosječnom momčadi. Trener koji je do detalja snimio kako BiH igra, što treba napraviti, na koji način odigrati i na kraju pobijediti 28 (!) razlike. Zar će netko iz stručnog stožera naše momčadi imati obraza reći da Finci imaju bolje igrače za parirati Teletoviću i Domercantu?

Za Hrvatsku su dovoljna dvojica. McCalebb i Ilievski u četvrtak, Domercant i Teletović u nedjelju. Tri ostala tek tu i tamo trebaju pokupiti kakav otpadak, roknuti neki projektil ili čekati da im dobri i darežljivi Hrvati sami poklone sve ono što poklanjaju. Zar to nije za crveniti se od stida?

Čak ni pogled na onu (unaprijed mi oprostite na emotivnom epitetu) odvratnu facu onog Luigija Lamonice, kojemu nikad neću oprostiti što ona Spahijina Hrvatska u Beogradu nije osvojila medalju, nije izazivala toliko gnjeva kao pogled na tupe face hrvatskih reprezentativaca i njihovih "učitelja" tijekom utakmice protiv BiH. Zar onako na parketu izgledaju hrvatski reprezentativci?

"Igrali smo bez srca. Nedostajalo nam je volje i motivacije.". Dakle, ajmo još jednom. "Igrali smo bez srca. Nedostajalo nam je volje i motivacije." Hoćemo li pokušati svi zajedno i treći put, da vidimo čitamo li zaista svi isto? "Igrali smo bez srca. Nedostajalo nam je volje i motivacije." Ovo su riječi hrvatskog košarkaškog reprezentativca nakon poraza od Bosne i Hercegovine. I to Ante Tomića, onoga koji je jedini, uz kapetana Popovića, nešto od svog srca i dao.

Igrači, osramotili ste sebe, svoju državu, svoj sport. Ne zato što ste izgubili, to je najmanji problem, nego zato što ste onako izgledali. I zato što ste "igrali bez srca" i što vam je "nedostajalo volje i motivacije". Izborniče, momčad vam izgleda i igra kriminalno. Imate svi zajedno još 40 minuta za spašavanje svojih obraza prije nego što vam četiri i pol milijuna Hrvata u jedan glas vrisne: "Ne znam što si radio prošlog ljeta".

Izvolite.

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

EP 2011., Skupina C

1Grčka 41+36
2Sjeverna Makedonija 41+25
3Finska 23+7
4Hrvatska 23-8
5Bosna i Hercegovina 23-29
6Crna Gora 14-31

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Torca-Dubrava06.09.2011. u 09:44
    bijednici........... naplatite im pripreme-odmah
    Torca-Dubrava
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 23:30
    Bravo, Rotring! Izvrsna analiza i prijedlozi, zanimljivo i strucno. Kao da si zavirio u moje misli i srce.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 18:50
    ...ajmo doček na trgu bana jelačića, proslava monumentalne pobjede nad crnom gorom...procijena oko 1,4milijuna razgaljenih hrvata!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 18:49
    oni sad kao pričaju o olimpijskim igrama...momci moji di ste vi od toga!!!:((
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2011. u 16:02
    zar stvarno neko misli da će se nešto promijeniti u savezu ako izgubimo? nema nikakve teorije... ovo je čvršća utvrda od odbojkaškog saveza a tamo su se i igrači i treneri godinama borili protiv i još nisu uspjeli... a ovdje su svi prihvatili da je nemoguće i stvar je gotova...ja bih prije rekao da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik