Nogomet

Odlični Jelavić, vratio se Killer

Pripremio: Nikola Vlahović • ponedjeljak, 07.11.2011.
Odlični Jelavić, vratio se Killer
Foto: Ivan Lacković

Ispred Hrvatske dvije su važne utakmice protiv Turske koje će odlučiti hoće li Kockasti ići na Europsko prvenstvo. U vikendu koji je iza nas ponovno su se istaknuli napadači, a posebno su efikasni bili Nikica Jelavić i Ivan Klasnić...

Nakon obaveza koje su odradili u klubovima protekli vikend, naši reprezentativci okrenuli su se pripremama za utakmicu protiv Turske. Izbornik Slaven Bilić može biti zadovoljan formom naših napadača jer su ponovno zabijali Nikica Jelavić, Nikola Kalinić, ali i Ivan Klasnić, na kojega izbornik ne računa za ogled protiv Turske.

Kockasti kutak

U Kockastom kutku pratit ćemo aktualne reprezentativce i one koji se nalaze u širem kadru, kao i najbolje pojedince koji iz nekog razloga (oproštaj, neslaganje s izbornikom...) trenutno ne konkuriraju. Popis od 30 imena osvježavat ćemo periodično ovisno o aktualnim događanjima na travnjaku, pa će možda dolazak na Sportnetov popis nekome olakšati dolazak i na izbornikov...

S druge strane, naši obrambeni reprezentativci ovaj vikend nisu bili baš uspješni. Naime, utakmice su odradili samo Josip Šimunić, Domagoj Vida i novi igrač kojeg ćemo pratiti u Kockastom kutu, Manuel Pamić. Od veznih igrača svih 90 minuta na terenu proveli su samo Luka Modrić, Darijo Srna i Ognjen Vukojević.

Igrač vikenda

Prošli tjedan igrač vikenda bio je Mario Mandžukić, a tu titulu od njega ovaj vikend preuzeo je Nikica Jelavić. Napadač Glasgow Rangersa ponovno je odigrao fantastičnu utakmicu, a još uvijek nije sigurno da li je zabio tri gola ili dva. Naime, kod trećeg gola loptu je dirao branič Dundee Uniteda, ali je Jelavić nakon utakmice dobio nagradu za hat-trick te je trener McCoist rekao: "Možete mu pokušati uzeti jedan gol ako želite, ali ne dajem vam previše šanse za to. Jelavić je odradio svoj posao sjajno".

Ugodno iznenađenje

Nakon dugo vremena dobru utakmicu u dresu Boltona odigrao je Ivan Klasnić. Naš napadač dobio je priliku od prve minute, a mrežu Stoke Cityja prvi put je pogodio u 61. minuti, a drugi put se upisao u strijelce u 82. minuti. Tri minute nakon toga trener ga je izvadio iz igre. Slaven Bilić odlučio je da mu Klasnić nije potreban za utakmice protiv Turske.

Forma u usponu

Manuel Pamić: Lijevi bočni igrač standardan je u prvoj postavi Sparte Prag. Ustalio se na svojoj poziciji te je i protekli vikend odigrao cijelu utakmicu za vodeću momčad u češkom nogometnom prvenstvu.

Nikola Kalinić: Nekadašnji napadač Hajduka, nakon prošlog kola, ponovno se upisao u strijelce. Kale je proveo na terenu 79 minuta te je zabio gol koji je Dnipru donio nova tri boda.

Mato Jajalo: Veznjak Kölna "zacementirao" je svoje mjesto u prvoj momčadi, a trener ima veliko povjerenje u njega. Jajalo je ponovno odigrao solidnu utakmicu te je ordinirao veznim redom. Igru napustio u 66. minuti.

Nikica Jelavić: Još jedna odlična predstava našeg napadača. Ponovno je bio efikasan te je odradio cijelu utakmicu.

Ivan Klasnić: Nakon dugo vremena Klasnić je podsjetio na svoje stare dane kada je nosio dres Werdera. Nadamo se da su dva gola najava da se Killer vraća u pravu formu.

Vjekoslav Tomić: Iako je njegov Karabükspor poražen 2:1, Tomić je bio jedan od najboljih pojedinaca na terenu. Nije kriv za niti jedan gol, a s nekoliko atraktivnih obrana pokazao zašto ga u Turskoj cijene.

Na standardnoj razini

Ivan Kelava: Čuvao gol Dinama u gradskom derbiju. Nije imao potrebe za previše intervencija.

Danijel Subašić: Iako je Hajduk pobijedio Varaždin 3:0, Subašić je ipak imao posla. Ono što je trebao obraniti, vratar Hajduka sigurno je zaustavio.

Josip Šimunić: Iskusni stoper odradio je još jednu utakmicu za Dinamo bez većih problema.

Domagoj Vida: Šimunićev kolega iz obrane u Dinamu također je odigrao svih 90 minuta.

Luka Modrić: Veznjak Tottenhama ponovno je odradio cijelu utakmicu.

Darijo Srna: Kapetan Šahtara odradio je još jednu solidnu utakmicu za svoj klub. Na terenu je proveo 90 minuta, a u devetoj minuti zaradio je žuti karton.

Eduardo da Silva: Dudu je dobio priliku od prve minute, ali se nije uspio upisati u strijelce. Na terenu proveo sat vremena.

Milan Badelj: Veznjak Dinama ponovno je bio spona između obrane i napada Dinama. Nije Badelj odigrao fantastičnu utakmicu protiv Zagreba, ali nije ni podbacio.

Mario Mandžukić: Odigrao je cijelu utakmicu za svoju momčad, a ovaj put se nije upisao u strijelce.

Ognjen Vukojević: Ogi je standardan u prvoj postavi Dynama te je odradio još jednu utakmicu na svojoj standardnoj razini.

Forma u padu

Ivan Rakitić: Raketa je počeo utakmicu od prve minute, ali se uklopio u loše izdanje Seville te je zamijenjen u 60. minuti. Imao je Rakitić i puno boljih utakmica.

Tomislav Dujmović: Dinamo iz Moskve više ne računa na našeg reprezentativca te je veznjak prebačen u drugu momčad. Ukoliko Dujmović želi ostati u kadru reprezentacije u siječnju mora potražiti novi klub.

Danijel Pranjić: Ušao u igru u sudačkoj nadoknadi na utakmici između Bayerna i Augsburga.

Klupa, tribina, doktori, ostalo...

Stipe Pletikosa: Nije branio zbog ozljede, trebao bi biti spreman za utakmicu protiv Turske.

Vedran Ćorluka: Pobjedu Tottenhama nad Fulhamom odgledao s klupe.

Dejan Lovren: Zbog ozljede nije konkurirao za utakmicu.

Gordon Schildenfeld: Eintracht svoju utakmicu 14. kola druge njemačke lige igra večeras.

Ivan Strinić: Nije igrao zbog ozljede.

Šime Vrsaljko: Ozlijedio se u 18. minuti na utakmici protiv Zagreba. Umjesto njega izbornik je u kadar pozvao Jerka Leku.

Ivo Iličević: Ofenzivni veznjak HSV-a još nije sanirao ozljedu.

Niko Kranjčar: Još se nije oporavio od ozljede te je propustio gostovanje kod Fulhama.

Ivan Perišić: Borussia je s 5:1 demolirala Wolfsburg, a naš je veznjak cijelu utakmicu proveo na klupi.

Ivica Olić: U prošlom kolu je odigrao 13 minuta za Bayern, a protekli vikend nije ulazio u igru.

Mladen Petrić: Zbog ozljede nije sudjelovao u remiju HSV-a protiv Bayer Leverkusena.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.11.2011. u 11:08
    Killer će nam falit ...Klasnic je prava špica
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.11.2011. u 11:08
    a šta je sa Killerom?
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 16:32
    Zašto svi seru protiv tog Buljata? Pa dečko je baš dobar, uvijek se javi, pozdravi i tako to
    Obrisan korisnik
  • Ronaldo907.11.2011. u 14:17
    Buljata nit nema na listi, ali nekim čudom ipak je u reprezentaciji :)) strava
    Ronaldo9
  • Obrisan korisnik07.11.2011. u 13:14
    a nisu rekli da je buljat u velikoj formi, mali zabija ko lud... ali autogolove :/
    Obrisan korisnik