Nogomet

Trijumfalni Ćiro, blitzkrieg Benko, propusni Rodić i moralni Kopić

Maj Gašparac • ponedjeljak, 26.11.2012.
Trijumfalni Ćiro, blitzkrieg Benko, propusni Rodić i moralni Kopić
Foto: FaH

Neočekivanim trijumfom Zagreba nad Dinamom završeno je 17. kolo MAXtv Prve lige, koje je uz veliku pobjedu Pjesnika ponudilo još zanimljivosti. Nogometaši Rijeke zasjeli su na drugo mjesto prvenstvene ljestvice, Osijek je protiv Hajduka ostvario osmi remi u sezoni, a nakon uvjerljivog poraza svoje ekipe kod Zadra trener Cibalije Željko Kopić napustio je klub.

"Tradicija se ne smije zanemariti, ovo je derbi i dopuštena je mogućnost iznenađenja. Iako je Dinamo favorit, ne bi bio prvi put da posljednji pobijedi vodećeg na tablici", izjavio je trener Zagreba Miroslav Blažević uoči dvoboja protiv Dinama. Iako je u tom trenutku malo tko vjerovao u te riječi, momčad Zagreba uspjela je ostvariti neočekivani trijumf i nanijeti aktualnom prvaku treći poraz u sezoni. To je ujedno bila i prva pobjeda legendarnog Ćire od preuzimanja Pjesnika. Momčadi Ante Čačića presudio je pogodak Besarta Abdurahimija u 50. minuti, kojime je svoju momčad približio na bod od pretposljednjeg Zadra.

U prvoj utakmici 17. kola na Maksimiru su se u petak susrele momčadi Lokomotive i Slaven Belupa. Trener kluba s Kajzerice Tomislav Ivković uoči susreta izjavio je kako je utakmica protiv Koprivničana derbi jer bi ona mogla izravno odlučivati o mjestu koje vodi u Europu. Nakon nje mogao je biti zadovoljan predstavom svojih nogometaša koji su slavili s 3:1 i probili se na drugo mjesto na ljestvici. No, tamo se nisu dugo zadržali jer su ih već sljedećeg dana preskočili Rijeka i Hajduk.

Momčad Hajduka na teren je izašla dan kasnije, a bodove je pokušala izboriti na gostovanju u Osijeku. Nakon borbenih 90 minuta nije bilo pogodaka, a osvojenim bodom momčad Miše Krstičevića nakon ovog kola zauzima treću poziciju. Bodom nisu bili nezadovoljni niti Osječani, koji su protiv Hajduka upisali svoj osmi remi ove sezone.

Jako zadovoljni rezultatom u ovom kolu mogu biti nogometaši Rijeke koji su pred svojim gledateljima svladali Inter s 2:1 i probili se na drugo mjesto ljestvice, s osam bodova zaostatka za vodećim Dinamom. Momčad Elvisa Scorije predvodio je Leon Benko, koji je u drugom poluvremenu u razmaku od osam minuta postigao oba pogotka za svoju ekipu.

Vrijednu pobjedu ostvarili su i nogometaši Splita. Oni su pred svojim gledateljima u utakmici s vrlo uzbudljivom završnicom svladali Istru 1961 i osvojili važne bodove u borbi za poziciju koja vodi u europska natjecanja. Svi pogoci na susretu postignuti su u posljednjih 20 minuta, a junak momčadi iz Parka mladeži bio je Ivan Radeljić, koji je u trećoj minuti sudačke nadoknade postigao zgoditak vrijedan tri boda.

Najuvjerljiviju pobjedu u 17. kolu ostvarili su nogometaši Zadra protiv Cibalije. Oni su slavili s visokih 4:1 i povećali svoje izglede u borbi za ostanak. Zadrani su pred svojim navijačima u potpunosti nadigrali i goste iz Vinkovaca, a u njihovoj pobjedi ponovno se istaknuo 17-godišnji Stipe Perica, koji je postigao dva pogotka. Nakon tog visokog poraza njegove ekipe trener Cibalije Željko Kopić ponudio je ostavku, koja je dan kasnije i prihvaćena.

Igrač kola

Leon Benko bio je najzaslužniji za trijumf svoje momčadi protiv Intera i skok na drugo mjesto prvenstvene ljestvice. Dvadesetosmogodišnji napadač u razdoblju od osam minuta u drugom poluvremenu postigao je izjednačujući pogodak za svoju momčad protiv Intera, a zatim joj i donio pobjedu.

Pogodak kola

U visokoj pobjedi Zadra nad Cibalijom posebno lijep je bio pogodak 25-godišnjeg napadača Antonija Mršića. On je u 17. minuti udarcem s otprilike 20 metara svladao vratara Cibalije Mladena Matkovića i najavio "potop" gostiju u Stanovima.

Tragičar kola

Titula tragičara u 17. kolu MAXtv Prve lige pripada vrataru Slaven Belupa Silviju Rodiću, koji je u porazu svoje momčadi od Lokomotive primio tri pogotka, a snosi dio krivnje za prva dva. Pogotovo se to odnosi na zgoditak braniča Tomislava Barbarića koji je uputio snažan udarac s više od 30 metara, a Rodić je krivo procijenio let lopte koja je završila iza njegovih leđa.

Izjava kola

"Očekivali smo da će Hajduk biti još agresivniji, no ni mi nismo bili na potrebnoj razini. U drugom smo poluvremenu popravili igru i šteta je što nismo zabili, ali ključno je bilo ne izgubiti. Osvojiti bod protiv Hajduka nije loše, bez obzira igramo li kod kuće ili u gostima", rekao je trener Osijeka Stanko Mršić nakon "nule" s Hajdukom i osmog remija svoje momčadi u sezoni.

Ostavka kola

Netom završeno kolo MAXtv Prve lige donijelo je novu ostavku trenera. Momčad Cibalije napustio je Željko Kopić, koji je nakon uvjerljivog poraza od Zadra osjećao "moralnu odgovornost ponuditi svoju ostavku". Dan kasnije njegova ostavka je i službeno prihvaćena, a ekipu iz Vinkovaca će do zimske stanke voditi Miroslav Bojko.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • mb54st27.11.2012. u 13:22
    Svatko tko je gledao utakmicu Zagreb - Dinamo uvjerio se u "vrhunsko" suđenje Krampusa i njegovih pomoćnika što je zorno prikazano u izvještaju MaXtv Prve lige HNL-a ( osim simuliranja Halilovića ) i nije mi jasno da ti sudci sude u ovoj ligi, osim u nečijem interesu, što se i iz... [više na forumu]
    mb54st
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 19:28
    kako je lijepo nakon dugog niza godina vidit rijeku na 2 mjestu..SAMO RIJEKA! <3
    Obrisan korisnik
  • kev26.11.2012. u 18:27
    Ma ne znam tko je uopće sumnjao u ispadanje zagreba...ispadaju Cibalia i Zadar za njima nitko neće "plakati" i nemaju nikakvo zaleđe...10ak dana traje rat Mamić-Ćiro-Bandić i umjesto da Dinamo pogazi Zagreb za "velikog gazdu" naguzi se prosječnom zagrebu i padne bez ispaljenog... [više na forumu]
    kev
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 15:43
    Ciro majstore! Lijepo je sinoc bilo biti navijac Zagreba. Nakon toliko gorcine, uspjeli smo pobjediti. Ni sudac Krecak, ni oni glumci u plavom nam nisu uspjeli to oteti. Bravo Zagrebasi, borili ste se kao lavovi. Svaka cast deckima. :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik26.11.2012. u 15:36
    AJMO RIJEKO OD SVIH SI JAČA UZ TEBE JE VOJSKA VJERNIH NAVIJAČA!
    Obrisan korisnik