Rukomet

Sportnetov power ranking: Bez promjena u vrhu, hrvatski povratak na peto mjesto

Branimir Korać • srijeda, 18.01.2017.
Sportnetov power ranking: Bez promjena u vrhu, hrvatski povratak na peto mjesto
Foto: EPA

Grupna faza na Svjetskom prvenstvu bliži se kraju, a u Sportnetovom poretku reprezentacija u vrhu i dalje nema promjena. Vodeći kvartet na istim je pozicijama, a Hrvatska se vratila na peto mjesto...

1. (1.) Francuska

Francuska ostaje na vrhu Sportnetovog poretka nakon što je odigrala još jednu odličnu utakmicu i upisala i četvrtu pobjedu. U prva dva kola imala je laganiji posao, ali nakon toga odigrala je odlično protiv ozbiljnijih protivnika Norveške i Rusije te potvrdila da je trenutno u najboljoj formi.

2. (2.) Danska

I Danska ostaje na prijašnjoj poziciji. Kao i Francuzi, Danci su također stopostotni, a najveći ispit u dosadašnjem dijelu Prvenstva imali su protiv Švedske. Skandinavski susjedi odigrali su dobar susret, a Dansku je do pobjede nosio Landin koji je skupio 23 obrane.

3. (3) Njemačka

Jedini dvoboj u kojem je Njemačka dosad imala manjih problema, bio je onaj startni protiv Mađarske. U nastavku turnira imala je lagan posao, ali i protivnici su bili takvi da Sigurdssonovi igrači nisu niti smjeli imati previše problema. Pravi ispit imat će u posljednjem kolu grupne faze kada igraju protiv Hrvatske.

4. (4.) Španjolska

Španjolci i dalje čvrsto drže četvrtu poziciju nakon što su uspješno odradili posao u dosadašnjem dijelu Prvenstva. Tri susreta i tri pobjede, tek u posljednja dva kola dolaze dvoboji s Makedonijom i Slovenijom koji bi trebali pokazati koliko može ova Španjolska.

5. (6.) Hrvatska

Hrvatska se vratila na početnu poziciju nakon što je upisala i treću pobjedu. Još uvijek to nisu najuvjerljiviji nastupi, ali u svakom susretu Hrvatska je imala faze igre u kojima je pokazala da može i da vrijedi više od dojma koji ostavlja. Oscilacije su i dalje prisutne, ali zasad je najvažnije da se bilježe pobjede.

6. (7.) Slovenija

Slovenija je odmah za petama Hrvatskoj. Vujovićevi igrači igraju dobro, Slovenija je dosta pokazala u dosadašnjem dijelu Prvenstva te je najveći suparnik Španjolcima u borbi za prvo mjesto u skupini. Mogu žaliti za skromnijih 20 minuta protiv Tunisa, ali na kraju su iščupali bod i dalje su neporaženi.

7. (8.) Švedska

Švedska zasad ima dvije vrlo uvjerljive pobjede protiv skromnih protivnika i tijesan poraz od Danske. U susretu s Danskom Švedska je pokazala da se na nju treba računati bez obzira što ima pomlađenu i izmijenjenu reprezentaciju te što joj nedostaje nominalni vođa ove reprezentacije Johan Jakobsson.

8. (5.) Norveška

Norvežani su možda zaslužili koju poziciju više, ali imat će prilike izboriti se tijekom Prvenstva. Zasad igraju dobro, imaju očekivani poraz od Francuza te tri pobjede. Najbolju predstavu pružili su u posljednjem kolu kada su pregazili Brazil s čak 13 golova razlike.

9. (9.) Makedonija

Makedonija je izborila prolazak u sljedeću fazu natjecanja, a do kraja grupne faze borit će se za što bolji plasman. Slijede joj dva neugodna susreta, dosad je najtežu utakmicu imala protiv Slovenije i podbacila. Ipak, pobjeda protiv solidnog Tunisa drži je na devetom mjestu i dalje.

10. (10.) Egipat

Dobro igraju Egipćani i debelo su u igri za prolazak u osminu finala. Zasad imaju samo jedan poraz i to u susretu protiv Danske koja je dominantna reprezentacije skupine D i Egipat u toj utakmici niti nije očekivao previše.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • vjesu18.01.2017. u 17:28
    Moram pohvaliti sportnet za izvjestaje sa SPa u rukometu. Opcenito je vidljivo da ste se itekako konsolidirali. Cestitke i samo dalje tako.
    vjesu