Fanatik

Prijedlozi za kladionicu 19.09.

Dario Dodić • nedjelja, 19.09.2010.

Nisam bio zadovoljan 50-postotnim učinkom pa mi se dogodilo logično, pao sam ispod 50 posto. Srećom, danas je na redu i NFL, nadam se da neću uništiti čitavu ligu...

Jasno je kako nisam zadovoljan kada više promašim nego što pogodim, svatko tko igra moje parove ima pravo biti nezadovoljan, ali isto tako ne volim stručnjake za očito nakon što završe utakmice. Ne sviđa vam se neki par? Recite to prije početka, pokažite svoje znanje. Razumijete se u klađenje? Čekaju vas dolje komentari, pokažite to. Istina je da sam sam odabrao pisati ovaj blog i svatko smije komentirati, ali u kladiteljskom svijetu nitko ne voli generale poslije bitke, pogotovo one koji do kraja utakmica (ili barem do treće četvrtine) ne sudjeluju u radu.

No dobro, što je bilo, bilo je, danas ću biti barem 50-postotan. NFL parove sam odigrao već prije par dana jer sam očekivao padove koeficijenata - s obzirom da je NFL specifičan sport u kojem male promjene unutar rostera mogu značiti puno odlučio sam da je pametnije ne sugerirati vama parove do samog dana igranja.

Dinamo - Zagreb, 1, 1,30
Ne znam pozadinu priče, ali svakako znam da za Zagreb nije dobra stvar što im je otišao Ivo Šušak. Isto tako znam da je Halilhodžić trener koji je znao spustiti na zemlju svoje igrače nakon velike pobjede nad Villarrealom. Korektan koeficijent od 1,30, ne vjerujem da će Dinamo imati previše problema s gradskim rivalima.

Udinese - Juventus, Udinese daje gol, 1,40
Ovo je tipovanje protiv Juventusa, iako možda Udinese to nije u potpunosti zaslužio. Stara dama puna je rupa u obrani, Udinese u prvom susretu kod kuće nije postigao niti gol, nadam se da će se to danas promijeniti. Pada koeficijent na jedinicu, ali sigurnije mi je odigrati da Udinese daje gol jer me ne bi začudilo da utakmica završi 2:3.

Hercules - Valencia, Hercules daje gol, 1,40
Svaka čast Valenciji, ali mislim da je prevelik koeficijent 1,40 da Hercules daje gol. Ne, nisam se polakomio jer su dobili Barcelonu već sam ih gledao i u pripremama i stvarno su vrlo dobra momčad. U napadu definitivno imaju jak arsenal, kod kuće bi morali zabiti Valenciji.

Chelsea - Blackpool, 6+ golova, 4,00
Zar se iskreno čudite što igram ovo? Ovo jednostavno moram probati jer Chelsea gazi sve pred sobom, a Blackpool igra dosta otvoreno. Koeficijent je takav kakav je, svi ovdje igraju golove pa nije iznenađenje da i mali Mujo (ja) igra isto.

Carolina - Tampa Bay, 1, 1,55
Evo i NFL-a. Prošli je tjedan bio poprilično uspješan, nijanse su me dijelile od još boljeg učinka. U svakom slučaju NFL mi je bolji za prognoziranje od svih ostalih sportova. Carolina je prvu utakmicu odigrala slabo, ali u njihovu obranu treba istaknuti da su igrali protiv Giantsa koji su na kraju očekivano pobijedili. Mogu oni i bolje. S druge strane Tampa ne može bolje. Carolina ima određene ambicije za ovu sezonu, imaju sjajan tandem RB-ova, u utakmici protiv slabe obrane protiv trčanja očekujem pobjedu domaćina.

Atlanta - Arizona, 1, 1,35
Možda će ovo zvučati bahato, ali ne vidim kako bi Arizona mogla dobiti ovu utakmicu. Atlanta je izgubila u Pittsburghu zahvaljujući domaćoj obrani, što je bio jedini scenarij po kojem je to Atlanta mogla izgubiti. Arizona se mučila sa St. Louisom, što im ne ide na čast. Uglavnom, nema više fantastičnog QB-a Kurta Warnera, novi Anderson nije ništa posebno, to bi Atlanta morala dobiti.

Detroit - Philadelphia, 2, 1,45
Detroit je imao pobjedu prošli tjedan u rukama, ali na poluvremenu se ozlijedio mlad i perspektivan QB Stafford, imali su čak i hvatanje za pobjedu, ali je hvatač neupoznat s pravilima bahato odradio svoj posao i prokockao pobjedu Detroita. Uglavnom, nisam možda dobro ovo objasnio, ali napadački Detroit neće imati previše šanse. S druge strane, zbog ozljede prvog QB-a od početka će igrati kontroverzni Vick. U prošlom je kolu Philadelphia igrala odlično kada ih je preuzeo, vjerujem da će biti dovoljan protiv Detroita, iako Eaglesi još uvijek nisu uigrani u potpunosti.

Tennessee - Pittsburgh, 1, 1,50
Gosti imaju fantastičnu obranu, ali danas će naići na pretvrd orah. Titansi su lakše od očekivanog upisali pobjedu u prvom kolu, Chris Johnson će odraditi svoj posao napadački, strašno je napaljen i Pittsburgh bi morao upisati poraz. I dalje igraju s trećim QB-em od kojeg se ne očekuje previše, s razlogom.

NY Jets - New England, 2, 1,70
Evo još jednog para na kojem je pao koeficijent. Patriotsi su sjajno otvorili sezonu, razbili su inače vrlo solidne Bengalse, odličan je bio Brady, Welker se očito oporavio od ozljede, izgledalo je to odlično. Jetsi su poraženi od Baltimorea, napadački nisu praktički ništa napravili. Iako imaju odličnu obranu to im nije bilo dovoljno za zaustaviti Baltimore. Brady je bolji od Flacca (QB Baltimorea), po mojoj ocjeni je i napad Patriotsa bolji od napada Baltimorea i ovdje bi morao New England slaviti jer Jetsi nemaju posebno dobar napad. Imajte na umu da su ovo veliki rivali, bit će tu svega.

Toliko od mene, raspisao sam se i već je počeo Udinese. Neka se onda ne računa u mojoj mentalnoj statistici. Osim ako zabiju, onda ću ponosno mahati da sam pogodio Udinese daje gol. Očekujem i komentare, pogotovo od naših NFL stručnjaka s foruma, imamo puno pametnih ljudi koji odlično poznaju ovaj sport. Sretno nam svima bilo!

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Pick na pojiluFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik20.09.2010. u 09:07
    gorica x( koef. 12)..tak se namjest rukomet, a ne s nekakvim dvojkama od 5,5 ;)))
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2010. u 18:59
    Ja nisam tjedan dana igrao nista, pa danas odigao jedan listic na NFL s onima koje mislim da ce proci. Plus jedan listic klase optimist sa hrpom parova gdje sam odavde prepisao Barcelona pobjedu, Chelsea pretvorio u 4+ gola jer mi je za 6+ bio prevelik koeficjent, a Valencia-Hercules obratno, mali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Weasley19.09.2010. u 18:37
    kako ti nemaš sreće, to nema nigdje...staviš udinese daje gol, a oni popuše 4-0 kod kuće...
    Weasley
  • Obrisan korisnik19.09.2010. u 18:01
    1727 HRK Gorica-RK Buzet (19.09. 17:00) 2 5,50 19 : 20 trenutacni rez tekme ,za koju sam danas dobio obavijest da mi trebala proc,ja bistar kakav jesam jasno da nisam odigro za lipu...bravo ja,jos 15 min do kraja tekme
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik19.09.2010. u 17:45
    koja komedija...
    Obrisan korisnik