Fanatik

Uz Zipline bih mogao biti Batman

Davor Sajko • petak, 01.10.2010.
Uz Zipline bih mogao biti Batman

Malo sam u stand-by aranžmanu pa odmaram i pripremam se za nove izazove. Moj je blog, na moju veliku radost i još veće iznenađenje - čitan... pa sam dobio prijedlog/poziv da napišem nešto o tome kako su i drugi stavili "glavu u torbu"...

Zip-line je spuštanje niz sajlu i ponekad se i koriste izrazi flying fox, foefie slide, zip wire, aerial runway, aerial ropeslide, death slide za ovu vrstu adrenalinske zabave. Upravo ovaj zadnji je pobudio interes u meni, a i dječji parkovi mog djetinjstva imali su minijaturne poligone visine do dva metra s kojih sam se spuštao, onako bez duše...

Slika 4 od 4.

Istina, ovo se baš i ne može svrstati među sportove, ali je i istina da sam i to stavio na svoju To-Do listu i to iz dva razloga. Prvi - prizvati uspomene iz bezbrižnog djetinjstva, a drugi - iskusiti kako su se osjećali svi oni akcijski junaci kad su koristili svoje sajle za prijeći sa zgrade na zgradu. Batman je ostavio najbolji dojam :-).

Slika 3 od 3.

Ovakvi su poligoni dio adrenalinskih parkova kojih ima nekoliko u Hrvatskoj, no moja je poznanica Iva (a to se računa ko' da sam ja bio :-) ) bila na Mauiju i tamo iskusila kako je kad se spustiš niz sajlu, a ispod tebe je provalija od 200-ak metara. Cijela priča traje preko tri sata i u osam etapa prijeći ćete nešto više od četiri kilometra. Tijekom spuštanja razvijaju se brzine do 50 km/h i tek prije kraja svake etape, brzina se naglo smanjuje.... Sve je to dovoljno da bez obzira na savršene sigurnosne mjere vaše srce ima potrebu da iskoči iz grudiju.

Slika 2 od 2.

S obzirom na impozantne brojke i razinu adrenalina koja je prisutna prilikom spuštanja, prioriteti su se promjenili i ovo je definitivno visoko na mojoj, već spomenutoj, To-Do listi. Malo guglanja i mislim da ću naći alternativu za ovaj Maui, a i moja rodna gruda je uvijek dovoljno dobra alternativa za ovakve stvari. Zašto mijenjati konja koji pobjeđuje, Lütschine i rafting na +6 je još uvijek u lijepom sjećanju :-).

Slika 1 od 1.

Jesen je pokucala na vrata, negdje sam čuo da je i snijeg pao i da se polako otvaraju skijaške staze... znači, sve je bliži početak borderske sezone... one na snijegu, ne na moru. Morska će pričekati sljedeću godinu... i onaj f*****g prvi zavoj mi se još smije, ali neće dugo, najduže do sredine proljeća, a onda ćemo vidjeti "čija mama crnu vunu prede" :-).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

PsychoFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!