Fanatik

Juanda nije izdržao

Goran Markuš • utorak, 05.10.2010.

Kao što ste vjerojatno i znali London je bio poker centar tijekom proteklih mjesec dana, no završetkom EPT London Main Eventa dobar dio soba u luksuznim hotelima zasigurno je ispražnjen. Očekivano, neki će se vratiti s osmjehom, no mnogi s tek ponekom zgodnom anegdotom za svoje poker društvo kod kuće.

Liv Boeree preselila na PokerStars

Britanska poker zvijezda, Liv Boeree, nakon suradnje s Ultimate Betom postala je najnovijom članicom PokerStars Pro Teama. Osim velike pobjede na ovogodišnjem EPT-u u San Remu ova 26-godišnjakinja prepoznatljiva je i po svome ubitačnom "Boeree pogledu", ljubavi prema heavy-metal glazbi, a u poker društvu ističe se i kao jedna od rijetkih, ako ne kao i jedina diplomirana astrofizičarka.

Međutim, iako je sam Main Event okupio čak 848 igrača i do finalnog stola stigla su neka zaista velika poker imena, najneiskusniji live igrača u TOP 9 bez pogovora dan je završio kao da ga je sam izrežirao. Naime, čvrstom i hrabrom igrom Škot David Vamplew uzeo je naslov na ovogodišnjem izdanju EPT-a u Londonu.

Već na samom startu finalnog stola David je izbacio sjajnog Toma Marchesea i više se nije osvrtao. Mnogi su očekivali kako će u konačnom heads-up okršaju s daleko najpoznatijom facom za stolom, Johnom Juandom, Vamplew ipak popustiti, no Škot je iznenadio sve kritike pokupivši sjajnu 900 tisuća funti vrijednu prvu nagradu.

Naravno, Davida je putem popratilo i ponešto sreće, no to nikako ne umanjuje njegovu sjajnu igru koja ga je nakon pet dana okrunila kao novog prvaka u Londonu. Ipak u sjećanju mnogih ostat će suckout Vamplewa koji je tijekom heads-up okršaja s ulazom u boju na turnu naletio na Juandinu skalu, no river je spasio stvar i Škot se više nije zaustavljao.

Međutim, da u Londonu zanimljivosti nije nedostajalo niti izvan kasina vjerno dočarava i sljedeći kratki video s tradicionalne PokerStarsove zabave.

"Isildur1" se vratio

Sve je počelo u nedjelju, crnu nedjelju za veliku Omaha zvijezdu, Ilarija "Ziigmund" Sahamiesa koji je u jednom danu izgubio nevjerojatnih 1,2 milijuna dolara. Najveći dio Ziigijevog novca uzeo je Tom "durrrr" Dwan koji je na dva 500 $ / 1000 $ stola zaradio gotovo milijun dolara, a mladog Sahamiesa dokrajčio je njegov nekadašnji mentor, Patrik Antonius.

Iako se činilo kako će Ziigijeva katastrofa odnosno brz durrrrov oporavak od mučnog prošlog tjedna biti najveća vijest s online scene vrlo brzo sve spomenuto palo je u drugi plan. Naime, za Full Tiltove high-stakes stolove ponovno je sjela ne tako davno najveća online zvijezda, "Isildur1".

Nekonvencionalni pristup

Kad se priča o Isildurovom poker stilu gotovo uvijek u istoj rečenici čut ćete "nekonvencionalno". Koliko zapravo "čudno" igra Isildur dočarava i jedna sinoć odigrana Omaha ruka u kojoj je na flopu 8-7-7 s dva pika Isildur reraiseo do oko 80 posto svoga stacka da bi na protivnički shove gotovo iste sekunde foldao. Je li protivnika stavio na full-house ili je u ruci držao apsolutni zrak, procijenite sami.

Sinoć u podne po našem vremenu u svjetskim poker krugovima digla se panika i svi su ubrzano palili svoj Full Tilt klijent ne bi li svojim očima vidjeli radi li se o još jednoj online izmišljotini. Međutim, ovog puta nije bila riječ o šali - na šest paralelnih stolova Isildur1 krenuo je u okršaj protiv svoje prošlogodišnje najveće žrtve, Toma Dwana.

Očekivano, swingovi su ponovno bili nevjerojatni da bi nakon što je veći dio okršaja bio u neugodnom minusu Isildur sve okrenuo u svoju korist i završio s više od sto tisuća dolara plusa. Nakon što je prihvatio nekoliko manjih okršaja na ipak nešto nižim limitima za Omaha stolovima online se pojavio "jungleman12" koji je bez ustručavanja sjeo nasuprot, za akciju uvijek spremnog Isildura.

Ovog puta Isildur je ušao puno bolje, no do kraja sesije igrači su manje-više ipak završili na nuli. Međutim, iako je švedska online zvijezda privukla najviše gledatelja koji su, priznajmo, očekivali novi ili plus ili minus bljesak svog omiljenog online igrača daleko najgore u posljednja je 24 sata prošao Gus Hansen koji je izgubio nešto više od ogromnih milijun dolara. Što i kako će se situacija razvijati tijekom narednih par dana nitko ne zna, no ljubitelji high-stakes online scene svoj Full Tilt klijent vrlo vjerojatno neće tako brzo ugasiti.

Za kraj opraštamo se uz kratak primjer pitanja koja pokerašima možda i ne bi bilo najpametnije postaviti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

VideoAces HighFanatik
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!