Intervju

Slavko Goluža: "Srušit ćemo Zagreb ove godine!"

Mateo Perković • petak, 03.11.2000.


Slavko Goluža na putu za Celje? (dp)

Jedan, ali vrijedan bod trenutačno Metković drži na vrhu prvenstvene ljestvice ispred Badela koji i dalje bezprijekorno “gaze” sve na putu iako imaju teških financijskih problema u klubu. Ista situacija je i sa srednjim vanjskim Metkovića, Slavkom Golužom kojega je trener Obrvan nakon svađe pohvalio: "… on je ipak jedan običan, ali veoma vrijedan i iskusan igrač i sve svađe su prijateljske kako bi se trening što bolje uradio. Ma to uopće i nisu svađe…" Iako stoji pitanje "Odlazi li Goluža ?" Ovo je pitanje koje zadnjih dana kruži Metkovićem iako ne možemo potvrditi što je na stvari. Kako doznajemo, hrvatski reprezentativac, sada igrač Metkovića, vanjski pucač Slavko Goluža slijedeću sezonu bi trebao igrati u jednom od najboljih slovenskih klubova. Dakako, riječ je o rukometnom klubu Celje Pivovarna Laško. Goluža na to odgovara samo: "Bilo bi lijepo", dok je u jednom od intervjua izjavio je: "Volio bih zaigrati za Celje."

Da li je to samo bila poruka da ga ne zaborave ili možda želja da ponovno zaigra u jednoj od najjačih momčadi Lige prvaka, a možda mu Kup EHF-a nije dovoljan za njegove sposobnosti. Popričali smo s njim.

Ostaje li Keta u Metkoviću?
“Da… vjerovatno da. Još ništa nije sigurno i ne znam što ćemo dogodine, ali za sada sam cijeli “Jambin”. Nisam imao ništa u planu.”


Može li Slavko Goluža dati doprinos reprezentaciji? (Snimio: Dražen Patarčić)

Odakle se stvorila priča “Goluža odlazi”?
“Ma nije to nikakva priča, samo sam naglasio da je Celje jedan dobar klub za kojeg bi volio zaigrati. Ali, vjerujte draži mi je Metković. Odavde sam ipak sve počeo.”

Što je onda u planu za slijedeću sezonu?
“Još ništa nije sigurno. Nisam još razmišljao o tome. Sada se treba potpuno koncentrirati na ovu sezonu, na prvo mjesto. Trebamo razmišljati o tome da konačno skinemo Zagreb s vrha. Ni s managerom ni s “tatom” još nisam pričao o nikakvim transferima. Volio bih ostati ako to Jambo bude htio!”

Što zapravo znači “koncentrirati se na tekuću sezonu”?
“Treba se sada maksimalno potruditi da sačuvamo ovaj jedan bod prednosti pred Zagrebom i nastaviti pobjeđivati do samoga kraja. Možemo “tući” i Zagreb, ako to bude trebalo. Vidjet ćemo se 4. studenog u našoj dvorani pa ćemo sve razjasniti. Vidjet ćemo tko će se iskazati.”

Koji je plan da se očuva taj jedan bod?
“Iako još nismo igrali ni s Zametom, Brodomerkurom ni Medveščakom u gostima, imam neki osjećaj da ćemo biti toliko jaki da ove godine “pregazimo” sve, pa tako i Zagreb. U svaku utakmicu ulazimo polako, a zatim postepeno pojačavamo tempo igre pa nas tako nitko ne može “uhvatiti”. Lani smo ispočetka ulazili sa 100%, ali smo zato u drugom poluvremenu jako loše igrali i padali u igri. Sada se bolje snalazimo i u napadu, a posebno u obrani.”

Kako su se “novi” ukolopili u treninge, u samu igru…?
“Nismo se nadali da će Markovski, Matošević, Baltić i Mesarov tako lako i brzo uklopiti u sredinu i u našu vrstu igre. Oni su prava pojačanja. Trebali smo ih sve, a najviše Markovskoga koji je stvarno odličan igrač i čovjek. Svi se odlično slažemo i atmosfera u klubu je više nego dobro. Treniramo maksimalno i svi se trude da daju svojih 100%. “Razaramo” parketom.”


Hoće li ove godine slaviti Metkovci ili Zagreb (Snimio: Dražen Patarčić)

Što je trenutno cilj Metković Jamba, o čemu se razmišlja, kako napreduju treninzi, da li se razmišlja o reprezentativnim obavezama?
“Ove sezone cilj je potpuno jasan. Idemo do kraja! Jurišamo na naslov prvaka Hrvatske. Svi razmišljamo samo o pobjedi i o trofejima koji nam se smiješe. Dat ćemo sve od sebe da obranimo i EHF iako će to biti veoma, veoma teško. No, ne trebamo se bojati jer imamo odličan sastav i puno snage za borbu sa svima pa tako i Zagrebašima. Treninzi idu punom parom i svi postepeno stječemo kondiciju. Reprezentacija? Pa… sjetim se Atlante i onda mi dođe da iz ovih stopa okupim reprezentaciju i odemo na neko prvenstvo, jer smo svi željni “medalja za Hrvatsku”. Mi rukometaši već odavno nismo ništa osvojili. Čekamo malde nade sa pojačanim “starcima” što bi trebala biti naša “formula za uspjeh”. Čekat ćemo pa ćemo vidjeti…”

Jeste li u kontaktu sa ostalim reprezentativcima? O čemu se govori? Hoćemo li pokušati ponovno?
“Jesam. Čujem se tamo-vamo sa Pakom, Pipom, Jovićem, ali svi su oni još van forme jer je njihovo prvenstvo tek na startu i ne razmišljaju previše o ekipi reprezentacije. Čujemo se samo da se javimo jedni drugima, ništa posebno. Hoćemo li? Ne znam. Treba puno truda da se svi ponovno okupimo i pokušamo sa ovim mladićima koji su stasali osvojiti još pokoju medalju prije nego postanemo “penzioneri”. Potrudit ćemo se, ali vjerujte, stari smo.”

No, nadamo se da godine nisu važne. Metković ima šest igrača u reprezentaciji Hrvatske, a to su sve pravi igrači na koje se može računati.
“Pa… godine nisu važne, ali moramo napraviti mjesta za nove mlade momke koji bi mogli biti i bolji od nas. Imamo možda 5-6 zlatnih iz Atlante koji bi “zapeli” ponovo za reprezentaciju. To su: Jović, Matošević, Ćavar, Jelčić, možda i Smajlagić, ja…”

Klubska sezona je još duga i u nju treba uložiti maksimum, ali se ne smije zaboraviti reprezentacija i iznevjeriti izbornika Milkovića.
“Nadam se da je tako. Kažem Vam: potrudit ćemo se svi zajedno da krenemo ponovno u osvajanje medalja.”

Dosta smo vas mučili, vratite se treningu. Nešto za kraj?
“Želim svima naglasiti da naša reprezentacija nije propala nego samo hoćemo napraviti mjesta za mlade koji će naš rukomet opet dignuti na visoku razinu. Gurat ćemo i klub dokle budemo mogli. Metković će biti jedno od najjačih imena u Europi… samo da Zagrebu “dignemo” naslov. Vjerujte u nas…”

Da li će sve biti baš ovako kako je Keta rekao, vidjet ćemo, ali navijači Metkovića znaju da za sada Metković Jambo na čelu sa kapetanom D. Jerkovićem može do kraja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometIntervju
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!