Nogomet

"Šimić i Komorski nisu reda radi"

Ivana Strahija • utorak, 31.08.2010.
"Šimić i Komorski nisu reda radi"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Za Sportnet Dražen Ladić iznosi svoja razmišljanja o predstojećem kvalifikacijskom ogledu u Srbiji, sastavu reprezentacije i radu u Svetom Martinu.

U Svetom Martinu na Muri hrvatski U21 reprezentativci imaju mir i tišinu, a upravo je odmor ono što po izbornikovom mišljenju najviše treba njegovim izabranicima: "Prije Norveške sam govorio da igrače moramo osvježiti, sada moramo učiniti isto. Nije to moja izmišljotina, to su mi kazali i njihovi treneri, koji su s njima svaki dan. Neki od mojih reprezentativaca su u mjesec dana odigrali 10 utakmica, a ja mislim da još nisu spremni na takav raspored i tempo. Srećom, ovog puta imamo dosta vremena da se malo odmorimo", rekao nam je Ladić.

Tablica grupe 7

1. Hrvatska 7ut 16b (+7gr)
2. Slovačka 7ut 14b (+3gr)
3. Srbija 6ut 9b (0gr)
4. Norveška 6ut 4b (-5gr)
5. Cipar 6ut 3b (-5gr)

Zbog toga je na treningu u ponedjeljak bilo svega 11 igrača, dok su Hajdukovi i Dinamovi igrači prolazili rekuperaciju, pošto su u nedjelju imali prvenstveni ogled. Uopće nisu trenirali Vukušić, Perišić i Tomečak, koji su radili s fizioterapeutima. Reprezentaciji su se priključili i Komorski te Šimić, a danas stiže i Lovren, koji će prvo proći liječničke konzultacije, pa će se vidjeti koliko i kako može raditi.

U srijedu će od 17 sati mladi hrvatski reprezentativci odigrati i prijateljsku utakmicu s Poletom, županijskim ligašem na čijem igralištu treniraju, pa smo Ladića upitali koliko su potrebne takve utakmice, s obzirom na slabost protivnika: "Ja sam kroz nogometnu karijeru s klubom i s reprezentacijom odigrao stotine takvih utakmica, često je to bilo pravo mučenje, a rezultati na 'knap'. Ovoj reprezentaciji su takvi ogledi ipak potrebni, jer unatoč razlici u kvaliteti protivnika zalaganje je ono što donosi rezultat. Također, smatram to prilikom da moji igrači steknu malo samopouzdanja i da isprobamo sve ono što radimo na treninzima, da vide da neke stvari zbilja funkcioniraju", objasnio je izbornik.

Interesiralo nas je kako se izbornik odlučio za dvojicu Lokosa i smatra li da se u tom klubu radi kvalitetnije s mladima no u ostalim klubovima: "Ne želim govoriti o kvalitetnom radu u hrvatskim klubovima, jer sam mišljenja da bi to u svakoj hrvatskoj sredini trebalo biti na mnogo višoj razini. No, da odgovorim na pitanje, mi smo se našli u situaciji da nemamo baš previše alternative, ali Komorski i Šimić nisu ovdje reda radi. Šimić je i prije bio s nama, dok se nije ozlijedio. Mi u špici napada za utakmicu u Srbiji trebamo igrača koji će 90 minuta ginuti na terenu, no na žalost to još nemamo. Komorski je solidan. Iako se može reći da na tim pozicijama imamo i iskusnija rješenja, ne želim dovoditi igrače da potom budu prekobrojni."

Preostale utakmice grupe 7

3. rujna Norveška – Cipar
4. rujna Srbija – Hrvatska
7. rujna Cipar – Srbija
7. rujna Slovačka – Norveška

Jedna je važna pozicija ostala nepokrivena: "Playmakera iza špice nemamo. Imali smo na tim pozicijama Rakitića, Pamića i Palića, no sad su sva trojica odsutna. No, našu igru umnogome oplemenjuju i vode Badelj i Jajalo, pa će sve biti u redu."

Najavljivala se mogućnost dolaska Rakitića iz A reprezentacije u U21, no ta je opcija otpala. Ladić komentira: "Svjestan sam kakva je situacija u A reprezentaciji, no da mi savjest bude čista, porazgovarao sa s Bilićem o Rakitiću. Prihvaćam da je on potrebniji A reprezentaciji, nemam zamjerki. Mislim isto tako da nije dobro da se razgovori vode preko novina, no to je tako svaki puta."

Ladić se posvetio i analiziranju reprezentacije Srbije, koja će igrati u dosta različitom sastavu od onog kojeg smo imali prilike vidjeti u Varaždinu: "Dosta govori činjenica da je od 20 igrača sada na srpskom spisku 11 stranaca. Momčad je dosta ispremiješana, odlučili su se kombinirati iskusne, ako se to tako može nazvati, i nekolicinu novih igrala, koji će se sigurno htjeti nametnuti. Neupitna je njihova želja za dokazivanjem."

Kragujevac kao mjesto igranja je također nepoznanica za mladi reprezentaciju Hrvatske: "Ne znamo u kakvu sredinu odlazimo, u tom dijelu Srbije još nismo igrali. Mislim da je razlog za prebacivanje mjesta igranja u Kragujevac želja za dobrom atmosferom. Vjerujem da će na terenu sve biti korektno, a na skandiranja se nećemo obazirati", kazao je Ladić.

Za Srbiju će Ladić i njegovi izabranici biti potpuno spremni, jer su ovaj puta, za razliku od utakmice protiv Norveške, imali dovoljno vremena za pripremu: "Mi smo uglavnom dobre igre i rezultate postizali u blok ciklusima, kad smo bili zajedno više dana, a sada je upravo tako. Drago mi je, ovo nam je posljednja utakmica tog dijela kvalifikacija i želimo pobijediti, kako ne bismo morali ovisiti o drugima", zaključio je Ladić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • LeBronWade05.09.2010. u 18:27
    Samo nastavimo tako radit s mladim repkama i Hrvatska će imati '98.
    LeBronWade
  • Weasley31.08.2010. u 22:24
    cijela generacija je fantastična...što će tek biti kad se oni i ovi današnji u-19 skupa nađu u a-reprezentaciji...dinamova škola definitivno najbolja u ovom dijelu europe...
    Weasley
  • pisonja_i_zuga31.08.2010. u 21:02
    ozobić je već sada igračina..:)
    pisonja_i_zuga
  • Obrisan korisnik31.08.2010. u 17:48
    Komorski će bit igračina!
    Obrisan korisnik