Nogomet

Ivezić: "Zaklali smo kravu za kilu mesa"

Ivana Strahija • ponedjeljak, 10.01.2011.
Ivezić: "Zaklali smo kravu za kilu mesa"
Foto: Ivana Strahija

Član Izvršnog odbora NK Varaždina Ilija Ivezić za Sportnet priča o prodaji Josipa Brezovca u Dinamo i općenitom radu Uprave, kojima nije zadovoljan.

Posljednji sastanak IO NK Varaždina nije prošao u najboljem tonu, a neki su s njega otišli čak i vrlo uznemireni. Među njima bio je i Ilija Ivezić, koji je rekao: "Na IO nam nisu bile predočene sve činjenice, što je mene osobno, kao čovjeka koji je najmanje 13 godina u Klubu i koji je sponzor u nemalim iznosima, jako zasmetalo."

Brezovec, Horvat i Toplak

Za komentar onog što je kazao Ilija Ivezić upitali smo predsjednika NK Varaždina Zlatka Horvata, koji međutim nije želio komentirati te izjave. Ni Josip Brezovec nije želio komentirati izrečeno, samo je rekao: "O bivšem klubu imam najbolje mišljenje, proveo sam u Varaždinu lijepe godine i afirmirao se kao prvoligaški igrač."

Komentar je ipak imao Samir Toplak, sportski direktor i trener NK Varaždina: "Stvarno sam ponosan na igrače i na rad kojeg smo uložili, a koji nam se vratio kroz rezultate. Brezovec pred početak sezone nije bio ni blizu odlasku u Dinamu, samo se odličnim igrama približio tom svom snu, a onda ga i realizirao. On je smatrao da je vrijeme da ode iz Varaždina, a mi smo pronašli način da to bude odlazak u renomirani klub. Svakim danom dolaze mnogi upiti za igrače, a to je samo zasluga odličnog rada. I meni su stigle ponude, no nadam se da ću uspjeti finalizirati ugovor s predsjednikom Horvatom i obvezati se na vjernost NK Varaždinu u idućih par godina." Tome je Toplak dodao: "Šteta što nije još samo par ljudi bilo uz klub kao mi, 24 sata na dan, i radilo s nama na istom cilju."

Objasnio je o čemu se radi: "Neke stvari oko prodaje Josipa Brezovca u Dinamo su nama članovima IO bile krivo prezentirane. Bilo je naime rečeno da Brezovca moramo prodati kako bismo spriječili odlazak četvorice naših juniora, reprezentativaca, u Slaven Belupo. No, s novcem kojeg smo dobili mogla se samo namiriti blokada računa, u to doba 1,8 milijuna kuna. Priča jednostavno nije pila vodu." Tome Ivezić dodaje: "Nakon par dana konačno mi je postalo jasno da su prije toga već bili izvršeni pregovori s ljudima iz Belupa, da su se neki djelatnici Varaždina dogovarali oko prelaska u taj drugi klub te da je više-manje sve dogovoreno oko odlaska Brezovca u Dinamo. Tako se ne može u jednom kolektivu raditi. Zbog toga svega ću završiti s radom u NK Varaždinu."

Ljuti li ga dakle prodaja Brezovca u Dinamo? "Ne ljutim se, ako je u interesu kluba i u interesu igrača. Ali protiv toga sam da kravu zakoljemo za kilu mesa. Ako je odlaskom u Dinamo Brezovec sebi osigurao egzistenciju, to je super i ja ga podržavam. Život nogometaša je gladijatorski, imaju rok trajanja, moraju se izboriti za sebe. No, vidjet će se vrlo brzo koliko je on bio potreban Dinamu i nije li trebalo možda prihvatiti nečiju drugu ponudu ili pričekati druge ponude", rekao je Ivezić.

Koliko je Varaždin dobio za Brezovca, je li to malo ili puno? "Ne znam točni iznos, nije nam prezentiran, no priča se o 250 tisuća eura. Ako je to istina, to je jako malo, jer mislim da Brezovec vrijedi puno više. Žalosno je da će netko opet zaraditi trostruko."

Neslužbeno smo doznali da se Ivezić 'zakačio' s Brezovcem na toj sjednici, a da je u pitanju bilo igračevo predbacivanje Iveziću zbog toga što je tvrtka Arsenal Ivezić u ljeti blokirala račun NK Varaždina zbog dugovanja: "Ne zamjeram mu jer je mlad i neiskusan, kao igrač nije u biznisu i nema pojma što je to. Osim toga, sumnjam da ga je netko i instruirao. Međutim, volio bih objasniti tu blokadu. Ona je napravljena u dogovoru s čelništvom Kluba, jer mom poduzeću nije tri godine plaćeno ništa, dok sam ja s druge strane morao isplaćivati radnicima plaće i državi porez. Da u ljeti to nismo riješili, imali bi sada 400 tisuća kuna duga."

Dakle, Ilija Ivezić, po vlastitim riječima, odlazi iz NK Varaždina. Hoće li se uključiti u rad kojeg drugog sportskog kolektiva? "Već desetak godina imamo svoj judo klub, u kojem radimo isključivo s djecom. Tvrtka pokriva sve troškove treninga, triput tjedno, te trenera i natjecanja. Također, ostat ćemo sponzori većine sportskih događanja na našem području, jer klubovima usluge dajemo po posebno niskim cijenama", rekao je Ivezić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik13.01.2011. u 18:59
    uprava odlazi! NEDAMO VARTEKS!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 16:32
    Istina jest da je Breza prodan za mizeriju,ali mogao je i otići i zabadava, a što onda??? Di si Iveziću bio s komentarima kad su ti tako odlazili Benko,Jertec,Šafarić,Pokrivać ... (ima ih još barem 20-tak).
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 12:03
    koji živopisan naslov!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 10:49
    pa šta tu ima biti čudno. Kod nas je sve napoako, pa valjda može biti i nogometni transfer.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik10.01.2011. u 06:35
    jedan manje,idemo dalje
    Obrisan korisnik