Sportnet forum

Dobrodošli na najbolji hrvatski sportski forum!

Pravila korištenja

Njemačka protiv Svijeta

1
Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 24.09.2003.
Poruka: 954
31. ožujka 2004. u 12:03
NJEMAČKA - SVIJET 38:44
SAARBRÜCKEN - Ddvorana Saarlandhalle. Gledatelja 6000. Humanitarna utakmica rukometaša za Fond Joachim Deckarm: Njemačka - Svijet 38:44 (15:23). Suci: Bord i Buy (Francuska).
NJEMAČKA: Ramota, Lichtlein, Tiedtke (1), Weber (2), Dragunski (4), Kretzschmar (4), Immel (3), Schwartzer (2), Petersen (1), Behrends (6), Niemeyer, Buschmann (2), Jansen, Grimm, Stephan (6), Kehrmann, Schöne (7).
SVIJET: Lavrov, Fritz, Šterbik, Wislander (4), Houlet (3), Kokšarov (2), Perez (5), Yoon (4), Schwartzer (2), Lövgren (4), Filip (6), Džomba (5), Sousa (4), Kehrmann, Balić (3), Kretzschmar (2)


U humanitarnoj utakmici za fond Joachim Dekarm, u kojoj je rezultat najmanje bio važan, reprezentacija Svijeta nadigrala je prvaka Europe Njemačku. U sastavu svjetskih rukometnih zvijezda bila su i dvojica Hrvata Ivano Balić i Mirza Džomba, obojica su bili u početnom sastavu. U obilju velemajstorskih poteza ovacije gledatelja izazvali su i cepelini Džombe, te nekoliko Balićevih asistencija "iz bajke". A najveću čaroliju iz svog magičnog šešira Splićanin je izvukao pet minuta prije kraja utakmice zabivši do sada neviđeni zgoditak: Iza leđa s devet metara. Do sada je najpoznatiji bio Peti element, a od sada bi se ovakav rukometni potez mogao zvati i Balićev element. U težnji za što većom atrakcijom znalo se koji put i pogriješiti, ali nitko neće zamjeriti.
U reviji zgoditaka, sve jednim ljepšim od drugoga, za rezultat se najmanje marilo. No, kronike radi ipak kažimo da se prvak Europe držao do 8:8, ali je potom presudila kudikamo veća kvaliteta reprezentacije Svijeta koja je pobjegla na 22:13 i 25:15, te je do kraja sve bila čista ekshibicija. Kretzschmar, Schwarzer i Kehrmann igrali su po jedno poluvrijeme za obje momčadi.
Najveći pljesak pobrao je Joachim Deckarm, nekadašnji istaknuti njemački reprezentativac, a danas tjelesni invalid. Igrajući za svoj Gummersbach Deckarm je prije 25 godina u Mađarskoj nesretno udario glavom o pod, što je ostavilo trajne posljedice. Zbog toga je osnovan fond pod njegovim imenom koji pomaže unesrećene sportaše.
Ivano Balić: Ove Švabe nisu normalne koliko trče. Ka blesavi. Umoran sam ka pas. U Ateni će nam biti ajme ako se dobro ne pripremimo. A i ovaj Koreanac Yonn, tako dobro igra, imaš osjećaj da sam može pobijedit bilo koga. Trener Constatini kazao nam je prije susreta da mu je ovo posljednja utakmica koju vodi u karijeri i da bi se htio pobjedom oprostiti od rukometa. Zato nam je bilo važno da ipak pobijedimo iako možda to s tribina i nije tako izgledalo. Dobili smo zbog njega.
Mirza Džomba: Fenomenalna atmosfera, fenomenalan rukomet, lijepo je biti uz sva ta velika imena svjetskog rukometa. Drago mi je da smo Ivano i ja pokazali snagu hrvatskog rukometa, žao nam je samo što mjesta u reprezentaciji Svijeta nije bilo za Peru Metličića i još ponekog našeg igrača. Bit će prilike... Rukomet je toliko napredovao, danas je tako puno istinskih zvijezda. Kamo sreće da je više ovakvih utakmica.
(iz slobodne)


Obrisan korisnik
Obrisan korisnik
Pristupio: 27.03.2004.
Poruka: 28
04. travnja 2004. u 00:49
Da li netko zna rezultat te jučerašnje utakmice?
Da li su igrali Balić I Džomba?

Pozdrav!
1